Top 6 unități de cazare în Eforie Nord
Cauți cazare în Eforie Nord? Am venit în întâmpinarea ta cu cele mai inedite unități de cazare din această perlă… Află mai multe
Astăzi povestim despre KubiA, un loc magic situat la poalele munților Nemira, în Slănic Moldova – stațiune denumită și Perla Moldovei.
KubiA este un mini-resort format din 2 cabane inedite amplasate pe plaiuri pitorești, respectiv A KUB – o cabană A-Frame și Tiny Modulo, un kub din lemn ideal pentru cupluri.
A KUB este o cabană de inspirație nordică (A-Frame), cu suprafețe vitrate generoase și o priveliște superbă, având o capacitate de cazare de 4 adulți și 2 copii.
Compusă din două dormitoare, living, bucătărie open-space și o baie, cabana A KUB este o oază de liniște și una dintre cele mai frumoase cabane A-Frame din România, fiind ideală pentru a petrece o experiență inedită în mijlocul naturii.
Cabana cu design scandinav și interior modern este amplasată pe un deal, lângă o pădure de foioase, priveliștea fiind spectaculoasă pe tot parcursul anului. Este pur și simplu un refugiu pentru suflet și totodată locul perfect pentru o evadare din stresul cotidian alături de cei dragi.
Accesul în cabană se efectuează pe baza unui cod de acces primit prin SMS înainte de a ajunge la locație. Astfel, nu vei lua contact cu nimeni, soluția fiind ideală actualului context pandemic.
Odată ce pășești pragul, interiorul din lemn, ferestrele mari și elemente moderne îți oferă o notă caldă și primitoare. La parter, cabana dispune de living și bucătărie open-space, un dormitor matrimonial și o baie.
Living-ul dispune de o canapea extensibilă, un spațiu de luat masa și un șemineu. Șemineul are rol ambiental, cabana fiind încălzită cu convectoare electrice. Astfel, la sosire, rezervorul șemineului va fi deja încărcat pentru cca. 4-6 ore de funcționare. Vă recomandăm să îl porniți seara, după lăsarea întunericului, pentru a vă putea bucura pe deplin de el. Instrucțiunile de utilizare le veți găsi pe masa.
Bucătăria este complet mobilată și dispune de espressor automat, plită electrică, frigider, cuptor cu microunde, sandwich maker, veselă și tacâmuri.
Din living, se urcă către etaj, unde vei descoperi cel de-al doilea dormitor matrimonial, cu un perete vitrat. Priveliștea de aici îți taie răsuflarea, fiind locul perfect în care să-ți bei cafeaua!
Fiecare cameră dispune de TV cu acces la Netflix.
La exterior, cabana dispune de un foișor cochet construit din lemn, dotat cu o masă și 4 scaune, precum și un spațiu amenajat pentru grătar.
Tiny Modulo este cea de-a doua cabană, de dimensiuni mai reduse, fiind perfectă pentru cupluri.
CÂT COSTĂ?
Cabana A KUB (A-Frame) poate fi închiriată cu 500 lei/noapte (de luni până joi), respectiv 600 lei/noapte, în weekend.
Dacă optezi pentru Tiny Modulo, această cabană poate fi închiriată pentru 225 lei/noapte în timpul săptămânii, respectiv 275 lei/noapte în weekend.
Rezervă direct de la proprietar, fără taxe și comisioane.
Dacă te întrebi ce poți face în zonă, trebuie să știi că Slănic Moldova este una dintre stațiunile cu cel mai ozonat aer din România. Cunoscută drept “Perla Moldovei“, Slănic Moldova este amplasată pe versantul estic al Carpaților Orientali, la o altitudine de 530 m (pe valea râului Slănic).
Iată cele mai frumoase locuri de vizitat din Slănic Moldova și din împrejurimile stațiunii:
Izvoarele Minerale din Slănic Moldova. Renumită pentru izvoarele sale ușor sulfuroase, carbonate, bicarbonate, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, Slănic Moldova este renumită pentru prezența instalațiilor pentru băi calde în cada cu apă minerală, instalații pentru terapie respiratorie (inhalații și aerosoli), electroterapie, mofete și hidroterapie. În zonă există peste 20 de izvoare cu apă binefăcătoare. De asemenea, stațiunea asigură tratament pentru tulburări digestive, boli hepatobiliare, boli are rinichiului sau afecțiuni urinare.
Parcul din Slănic Moldova. Situat în centrul stațiunii Slănic Moldova, parcul se întinde pe 14 hectare, incluzând o cascadă. Parcul este cu adevărat deosebit datorită peisajului montan din zonă.
Cheile Slănicului. Acestea se întind pe 400 m, fiind situate paralel cu șoseaua asfaltată, la o altitudine de 400 m, înm dreptul restaurantului Cascada. O punte creată în fața restaurantului facilitează trecerea pe malul stâng al râului iar de la înălțimea de 20 m, priveliștea este deosebită, deschizându-se panoramic cascada și cheile.
Traseul 300 de scări. Traseul începe din apropierea zonei izvoarelor, scările urcând prin pădure în formă de serpentine. Acesta reprezintă o plimbare prin pădurile situate la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei izvoarelor minerale din Slănic Moldova.
Cascada Slănicului. Parte a traseului montan 300 de scări, Cascada Slănicului merită vizitată, traseul până la aceasta având un nivel scăzut de dificultate. Aici, spectaculul peisajului montan este completat de susurul cascadei.
Salina Târgu Ocna. Exploatare minieră situată într-o zonă depresionară, mai precis în Târgu Ocna, județul Bacău, salina a fost construită în foste galerii ale minei de sare. Dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi catedrala închinată Sf. Mari Mucenițe Varvara – protectoarea minerilor, fiind amplasată la o adâncime de 200 m.
Impresionantă prin golurile subterane și suprafața de 8900 mp, cu o înălțime a camerelor de 8 m, salina îți oferă o experiență unică. De asemenea, aici te poți bucura de o experiență nouă mulțumită noului echipament VR360.