45 de muzee din București care merită vizitate

Muzeul Satului unul dintre cele mai populare muzee din Bucuresti

Cauți muzee în București? Bucureștiul are un partrimoniu cultural important, cu peste 60 de muzee și case memoriale. Dintre acestea, doar câteva au fost t renovat. Iată o listă detaliată cu muzee de vizitat în București.

Bucureștiul dispune de cel mai mare patrimoniu cultural din România, îndeosebi prin prisma multitudinii de muzee pe care le găzduiește. Astfel, dacă îți propui să vizitezi muzee în București, aici vei găsi o listă cu cele mai importante muzee și case memoriale, unele foarte populare, iar altele necunoscute.

De la istorie și artă la obiective memoriale și militare, iată lista celor mai frumoase muzee din București:

Casa Poporului

Casa Poporului
Casa Poporului

Casa Poporului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din București, fiind a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon. Potrivit unei estimări din 2006, acest obiectiv este cea mai scumpă clădire administrativă din lume, valorând aproximativ 4 miliarde de dolari.

Deschis publicului în anul 1994, Casa Poporului este unul dintre cele mai emblematice monumente ale Bucureștiului și chiar ale României. 

Aceasta a fost fost construită în perioada regimului comunist. A fost deschisă publicului în anul 1994.

Rezervările până la 10 persoane se fac doar telefonic la nr. 0733558102 sau 0733558103. Pentru grupuri mai mari de 10 persoane, trebuie să trimiți un email la adresa cic.vizite@cdep.ro cu cel puțin 3 zile înainte de data vizitei.

Programul de vizitare și prețurile le poți vedea aici.

Muzeul Național de Artă

Muzeul Național de Artă din București
Muzeul Național de Artă din București

Acesta este cel mai important muzeu de artă al României. Fondat în 1948, muzeul adăpostește o colecție impresionantă de lucrări de artă care datează încă din secolul al XIV-lea.

Printre capodopere semnate de artiști celebri se numără cele ale lui Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Brâncuși, Rembrandt, El Greco, Memling, Buegel, Veneziano, Monet, și Rubens. Printre galeriile permanente pe care le poți vizita se numără Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Europeană și Galeria Virtuală de Artă Orientală (colecție de artă islamică).

Muzeul Național de Artă se află situat pe Calea Victoriei 49-53.

Prețurile și programul pot fi accesate aici.

Muzeul Național de Istorie

Muzeul Național de Istorie
Muzeul Național de Istorie

Pentru cei interesați de trecutul captivant al țării, Muzeul Național de Istorie a României reprezintă o comoară istorică. Amplasat în Palatul Poștelor, muzeul găzduiește colecții care acoperă întreaga perioadă a istoriei românești, de la preistorie și până în epoca modernă.

Expozițiile permanente includ Lapidarium, copia Columnei lui Traian, Tezaurul Istoric și Zona 3D.

Muzeul Național de Istorie este situat pe Calea Victoriei nr. 12.

Vezi programul aici.

Muzeul Național de Artă Contemporană

Muzeul Național de Artă Contemporană
Sursă: mnac.ro

Muzeul Național de Artă Contemporană, cunoscut și ca MNAC, este situat în incinta Palatului Parlamentului, în aripa E4. Acest muzeu impresionant situat pe strada Izvor 2-4 găzduiește o colecție variată de lucrări de artă contemporană semnate de artiști români și internaționali.

Intrarea se face prin poarta B3 de pe Calea 13 Septembrie.

Programul îl poți vedea în partea de jos a acestei pagini.

Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni

Palatul și Muzeul Național Cotroceni reprezintă o bijuterie istorică și culturală situată inima Bucureștiului, datând de acum 400 de ani.

Palatul Cotroceni, cu o arhitectură impunătoare în stil baroc și o istorie bogată, a fost reședința oficială a președinților României începând cu secolul al XIX-lea. Astăzi, muzeul găzduit în palat prezintă o colecție variată de obiecte și artefacte care ilustrează istoria și cultura României, inclusiv mobilier, tablouri, documente și exponate legate de personalități marcante ale țării.

Acest muzeu se află pe Bulevardul Geniului nr. 1. Programările se fac telefonic la 0213173107 sau 0725518381 de luni până vineri între 09:00 și 17:00. De asemenea, poți face programarea prin trimiterea unui email la vizitare@muzeulcotroceni.ro

Vezi programul aici.

Muzeul Colecțiilor de Artă

Muzeul Colecțiilor de Artă

Un alt muzeu în București este cel al colecțiilor de artă. Amplasat într-o clădire istorică cu arhitectură fermecătoare, acest muzeu oferă o incursiune în lumea artei prin prezentarea unor colecții variate de picturi, sculpturi, mobilier și arte decorative. Acesta face parte din Muzeul Național de Artă, și dispune de 44 de colecții donate. 

Acestea sunt expuse în cele trei corpuri ale clădirii.

Ca amplasare, muzeul se află pe Calea Victoriei nr. 111. Biletele pot fi achiziționate online de aici, unde poți vedea și programul de vizitare.

Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București este format din 12 muzee si case memoriale.

Palatul Sutu: Aflat pe Bd. I.C. Brătianu, nr. 2, Palatul Sutu este una dintre cele mai vechi clădiri aristocratice. Construit de Costache Șuțu, acesta își păstrează intactă frumusețea sa timp de 150 de ani. Cu o istorie bogată, acest edificiu găzduiește acum Pinacoteca, oferind vizitatorilor acces la o colecție impresionantă de opere de artă, și oferind o privire captivantă asupra istoriei și culturii Bucureștiului. Program: Miercuri – Duminică, 10.00 – 18.00 (17.30 ultima intrare). Pentru mai multe detalii, apelează 021 315 68 58.

Palatul Sutu

Muzeul “Palatul Voievodal – Curtea Veche”: Pe strada Franceză nr. 25-31, se înalță Muzeul “Palatul Voievodal – Curtea Veche,” un monument medieval cu valoare istorică ce datează încă din secolul al XIII-lea. Acesta păstrează una dintre cele mai vechi mărturii istorice din București, fiind organizat în incinta Curții Domnești – fosta reședință a principilor Țării Românești. În acest loc emblematic, vizitatorii pot călători în timp și explora rămășițele arhitecturale ce dezvăluie povestea Bucureștiului medieval. Pentru mai multe detalii, contactează-i telefonic la 021.314.03.75.

Muzeul Palatul Vioevodal Curtea Veche

Muzeul “Prof. Dr. Victor Babeș”: Găzduit pe strada Andrei Mureșanu nr. 14 A, Muzeul “Prof. Dr. Victor Babeș” adăpostește o colecție de lucrări științifice, în memoria celebrului doctor Victor Babeș. Acest muzeu cibstryut de fiul său – Mircea Babeș – reprezintă un tribut adus contribuției sale în domeniul medical și oferă o perspectivă asupra dezvoltării științei în România. Telefon: 021.230.23.02

Muzeul Memorial “C.I. și C.C. Nottara”: Deși temporar închis pentru relocare de pe B-dul Dacia, nr. 105 la adresa următoare, Bd. I.C. Brătianu nr. 2, Muzeul Memorial “C.I. și C.C. Nottara” va prezenta în curând colecția familiei Nottara. Acesta își propune să păstreze amintirea unei familii cu contribuții semnificative în lumea artistică și culturală a României. Interesant este că cei doi artiști sunt descendenții unei familii greci, care coboară până în Bizanț. Telefon 0213.156.858

Muzeul Nottara

Muzeul de Artă “Frederic Storck și Cecilia Cutescu-Storck”: Situat în nordul capitalei, pe strada Vasile Alecsandri nr. 16, Muzeul de Artă “Frederic Storck și Cecilia Cutescu-Storck” găzduiește o colecție impresionantă de picturi și sculpturi semnate de cei doi soți Storck – doi sculptori celebri. Acest muzeu omagiază contribuția lor la patrimoniul artistic românesc și oferă o perspectivă asupra evoluției artei în acea perioadă. Poate fi vizitat de miercuri până duminică între 10:00 și 18:00.

Casa Filipescu – Cesianu: Pe Calea Victoriei nr. 151 (în apropiere de Piața Victoriei) se găsește Casa Filipescu – Cesianu, o reședință aristocratică ce reprezintă un exemplu de casă boierească din începutul secolului al XIX-lea. Aici au locuit câteva familii din aristocrația românească. Această clădire păstrează mărturii ale trecutului și reflectă modul de viață al elitelor din acea perioadă. Poate fi vizitate de miercuri până duminică între 10:00 și 18:00.

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”: Situat pe B-dul Lascăr Catargiu nr. 21, Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” oferă pasionaților de astronomie oportunitatea de a descoperi misterul cerului. Este singurul observator din București deschis publicului și face parte din Muzeul Municipiului București. Aici, vizitatorii pot explora tainele cosmosului și a sistemului nostru solar (stele căzătoare, constațiile, fazele lunii). Vezi mai multe detalii aici.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Colecția de artă “Ligia și Pompiliu Macovei”: Pe strada 11 iunie nr. 36-38, această clădire în stil eclectic francez din secolul XX adăpostește colecția de artă a soților Macovei, în care se regăsesc opere semnate de artiști celebri precum Tonitza, Pallady și Iser. Această colecție se află în reședința donatorilor. Acest loc reprezintă o incursiune în diversitatea artei românești. Poate fi vizitat de miercuri până duminică între 10:00 și 18:00.

Muzeul “Theodor Aman”: Muzeul “Theodor Aman” se află pe strada C.A. Rosetti nr. 8 și a fost reședința pictorului Theodor Aman, reprezentând prima casă-atelier de artist din România. În această casă-muzeu, poți explora creațiile acestui artist și pot descoperi influența sa în peisajul artistic al țării. Acest muzeu a fost construit în anul 1868 după planurile lui Theodor Aman.

Muzeul “Maria și dr. G. Severeanu”: Amplasat pe strada H. Coandă nr. 26, Muzeul “Maria și dr. G. Severeanu”, amplasat într-un imobil din anul 1860, găzduiește o colecție impresionantă de antichități valoroase. Cu o istorie ce trascende timpul, acest muzeu oferă o privire asupra evoluției culturale și istorice a României.

Casa Memorială “Gheorghe Tattarescu”: Fosta reședință a pictorului, Casa Memorială “Gheorghe Tattarescu” se găsește pe strada Domnița Anastasia nr. 7. Cu forma sa distinctivă de han, această casă adăpostește o parte din opera acestui artist, ilustrând contribuția sa la peisajul artistic românesc. De asemenea, Gheorghe Tattarescu a fost cel care a întemeiat Școala Națională de Arte Frumoase în 1864. Această casă memorială este singura reședință particulară sub formă de han. Aceasta datează din secolul al XIX-lea. Momentan este închis pentru restaurare.

Muzeul de Artă Populară “Prof. Dr. Nicolae Minovici”: Amplasat pe strada Dr. N. Minovici, Muzeul de Artă Populară “Prof. Dr. Nicolae Minovici” reprezintă primul muzeu de acest fel din București. Închinate unei figuri importante din medicina românească, colecțiile sale de artă etnografică oferă o privire captivantă asupra tradițiilor și culturii populare românești. Acest muzeu este situat într-un dinre cele mai importante monumente arhitecturale ridicată în stil neoromânesc.

Programul de vizitare pentru toate aceste muzee din cadrul Muzeului București pot fi accesate aici.

Muzeul Național de Antichități

Muzeul Național de Antichități face astăzi parte din secția Institutului de Arheologie Vasile Parvan. Acesta este situat pe strada Henri Coandă, nr. 26.

Expozițiile sale oferă o privire detaliată asupra civilizațiilor precum geto-dacii, romani, traci și alte culturi antice care au lăsat amprente adânci în istoria și patrimoniul țării. De la bijuterii prețioase și artefacte arheologice până la sculpturi și arte decorative, Muzeul Național de Antichități este o destinație esențială pentru cei pasionați de istoria și cultura lumii antice.

Muzeul Satului

Muzeul Satului București
Muzeul Satului din București

Muzeul Satului este un parc în aer liber care ilustreaza viața autentică din diferite regiuni ale țării. Acesta a fost inaugurat în 1936 și adăpostește peste 380 de monumente, care se întind pe o suprafață de 14 ha.

Aflat în inima capitalei (Sos. Kiseleff nr. 28-30), acest muzeu unic celebră tradițiile, arta și viața țăranului român. Colecțiile sale variate cuprind obiecte de artizanat, costume tradiționale, picturi naive și multe alte exponate care ilustrează bogăția culturii rurale. Expozițiile interactive și evenimentele culturale organizate aici oferă vizitatorilor o perspectivă captivantă asupra identității și istoriei naționale.

Pentru o experiență culturală autentică, Muzeul Satului este alegerea perfectă.

Vezi programul aici.

Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa

Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa
Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa. Sursă: antipa.ro

Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a fost redenumit în 1933 pentru a onora contribuția și munca de pionierat a savantului român Grigore Antipa în domeniul istoriei.

În 2011, muzeul a fost renovat mulțumită unei investiții de 13 milioane de dolari.

Acesta se află pe Șos. Kiseleff nr. 1. Programul poate fi accesat aici.

Muzeul Național de Geologie

Muzeul Național de Geologie
Muzeul Național de Geologie. Credit: Andrei Sârbu. Sursă: geology.ro

Muzeul Național de Geologie a fost creat cu scopul de a prezenta publicului larg minunile geologiei, acest muzeu adăpostește o colecție impresionantă de roci, minerale, fosile și alte exponate care dezvăluie povestea evoluției planetei noastre. Acesta este amplasat într-o clădire construită în stil neo-brâncovenesc, care datează din secolul al XX-lea. 

De la cristale scumpe și rare până la fosile din perioade preistorice, expozițiile acestui muzeu cuprind diversitatea și complexitatea geologiei.

Muzeul de Geologie este situat în apropiere de stația de metrou Piața Victoriei. Vezi programul aici.

Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”

Muzeul Militar Național
Muzeul Militar Național. Sursă: muzeulmilitar.ro

Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” este printre cele mai de prestigiu instituții culturale din România, oferind o privire profundă a istoriei militare a țării noastre. Acesta este situat pe Str. Mircea Vulcănescu 125-127.

Vezi programul și tarifele aici.

Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român
Colecție din cadrul Muzeului Țăranului Român. Sursă: muzeultaranuluiroman.ro/colectii/

Muzeul Țăranului Român este un sanctuar al culturii rurale și al tradițiilor autentice, situat pe Șos. Kiseleff nr. 3. Construit în 1906, muzeul ilustrează bogăția culturii țărănești și a tradițiilor autentice românești.

Vezi detaliile programului și al tarifelor aici.

Muzeul Pompierilor (Foișorul de Foc)

Muzeul Pompierilor, cunoscut și sub numele de “Foisorul de Foc,” este o destinație unică în inima Bucureștiului, dedicată eroilor care luptă împotriva incendiilor. Acesta a fost punct de observație în București, fiind dispus pe 6 etaje dedicate pompierilor prin diverse expoziții. Acesta este situat pe Bd. Ferdinand I, nr. 33.

Muzeul Sportului

Sursă: muzeulsportuluiromania.ro

Muzeul Sportului este o destinație inspirațională care omagiază realizările și contribuțiile remarcabile ale sportivilor români prin diferite medalii, cupe și fotografii. Este situat pe Bd. Mărăști, nr. 20A. Programul de vizitare poate fi accesat aici.

Muzeul Literaturii Române

Muzeul Literaturii Române
Expoziție a Muzeului Literaturii Române. Sursă: mnlr.ro

Muzeul Literaturii Române este o adevărată comoară culturală, situată în București, care celebrează bogata moștenire literară a țării noastre. Cu o istorie plină de semnificație, acest muzeu oferă vizitatorilor oportunitatea de a explora viața și opera marilor scriitori români. 

Muzeul adăpostește un tazaur format din manuscrise, obiecte de artă, cărți, fotografii și înregistrări audio-video legate de viața marilor scriitori români. Acesta este amplasat pe Str. Nicolae Crețulescu nr. 8. Mai multe detalii aici.

Muzeul Căilor Ferate Române

Muzeul Căilor Ferate Române a fost inagurat în 1939 și dispune de o colecție impresionantă de locomotive, vagoane, echipamente feroviare și artefacte legate de dezvoltarea căilor ferate în țară. Acesta este situat pe Calea Griviței nr. 193B. Pentru mai multe detalii, apelează 0758 886 051.

Muzeul Teatrului Național I.L. Caragiale

expozitie a Muzeului Teatrului Național
Expoziție în cadrul Muzeului Teatrului Național. Sursă: muzeultnb.ro

Muzeul Teatrului Național “I.L. Caragiale” este un loc emblematic pentru iubitorii de teatru și cultură, prin diferite imagini și documente care ilustrează istoria teatrului românesc. 

Colecțiile includ exponate legate de activitatea lui Caragiale, fotografii, costume, decoruri și obiecte legate de spectacolele memorabile puse în scenă la Teatrul Național.

Muzeul Teatrului Național este situat pe Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2. Vezi mai multe detalii aici.

Muzeul Evreiesc “Templul Unirea Sfântă”

Muzeul Evreiesc “Templul Unirea Sfântă” este un lăcaș de cult evreiesc situat pe str. Mămulari nr. 3, aducând în prim-plan istoria și contribuția comunității evreiești din România. Aici vei găsi o colecție de obiecte religioase, artefacte culturale și documente care ilustrează viața și tradițiile evreilor din țară. Vezi mai multe detalii.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul hărților
Muzeul Hărților. Sursă: muzeulhartilor.ro

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi adăpostește o colecție de hărți, atlase și cărți vechi, ilustrând evoluția cunoașterii geografice și tehnicile cartografice de-a lungul timpului. Acesta a fost deschis în 2003 pentru public în incinta unei vile construită în anul 1920, odată cu donarea către stat a colecției familiei Daniela și prof. dr. Adrian Năstase. Muzeul este situat pe str. Londra, nr. 39. Află care este programul de vizitare aici.

Muzeul Național George Enescu

Miuzeul Național George Enescu
Miuzeul Național George Enescu. Sursă: Facebook Muzeul Național George Enescu

Muzeul Național George Enescu omagiază viața și contribuțiile remarcabile ale compozitorului și muzicianului român George Enescu. Astfel, aici vei găsi diferite obiecte personale, manuscrise muzicale, instrumente, și fotografii din viața acestuia.

Muzeul activează în cadrul Palatului Cantacuzino – o clădire construită în stil Art Nouveau de pe Calea Victoriei nr. 141. Mai multe detalii aici.

Muzeul Cornel Medrea

Acest muzeu este despre viața și opera remarcabilă a sculptorului Cornel Medrea, oferind peste 384 de lucrări de sculpturi și desene ale acestuia. Muzeul, situat pe strada General Constantin Budișteanu, nr. 16, este construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, în stil neoclasic. 

Muzeul Zambaccian

Muzeul Zambaccian
Interiorul muzeului Zambaccian. Sursă: mnar.ro/muzeul-k-h-zambaccian

Muzeul Zambaccian adăpostește o colecție deosebită de opere de artă strânse de către colecționarul român Krikor Zambaccian. Printre acestea se numără lucrări semnate de artiști consacrați precum Constantin Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza și Ștefan Luchian. Muzeul Zambaccian este situat pe strada Muzeul Zambaccian nr. 21A.

Programul de vizitare poate fi vizualizat aici.

Muzeul de Artă Veche Apuseană Dumitru Furnica-Minovici 

Muzeul de Artă Veche Apuseană Dumitru Furnica-Minovici adăpostește o colecție de artă europeană veche, strânsă și donată de către colecționarul român Dumitru Furnica-Minovici. Colecțiile sale variate, de la picturi și sculpturi până la obiecte de artă decorativă și mobilier, ilustrează evoluția artistică și tehnicile maeștrilor de-a lungul timpului. Pentru a-l vizita, trebuie să ajungi pe strada Dr. Nicolae Minovici nr. 3. Vezi programul aici.

Colecția Muzeală a Episcopiei Armeano-Gregoriene 

Acest muzeu ilustrează tradiția și contribuția comunității armene în România. Specificul acestuia este arta religioasă și este situat pe Strada Armenească nr. 9.

Muzeul Aviației

Muzeul Aviației adăpostește o colecție interesantă de aeronave, motoare, echipamente aeronautice, documente și exponate legate de istoria și dezvoltarea aviației. Mai mult, expozițiile interactive și reconstituiri istorice oferă vizitatorilor o privire în evoluția tehnică și tehnologică a industriei aeronautice. Vezi mai multe detalii aici.

Muzeul Băncii Naționale

Muzeul Băncii Naționale
Vitrină despre istoria circulației monetare în România. Sursă: bnr.ro

Muzeul Băncii Naționale este una dintre cele mai frumoase clădiri din București, care adăpostește o colecție numismatică valoroasă care se întinde de acum 2500 de ani și până astăzi. De asemenea, aici poți vedea cea mai veche monedă bătută pe teritoriul țării, și totodată cea mai numeroasă expunere de monede de aur. Acesta este situat pe Str. Doameni nr. 8. Vezi mai multe detalii aici despre program și prețuri.

Muzeul Comunității Armenești 

Muzeul Comunității Armenești, cunoscut drept Muzeul Dudian, prezintă patrimoniul, tradițiile și contribuțiile comunității armene din cele șase secole de trai în țara noastră. Acesta este situat pe Bd. Carol I, nr. 41-43, în curtea Bisericii Armenești, mai precis la etajul clădirii Casei de Cultură Armene. Ca să-ți faci o idee, este situat la o stație de autobuz de Piața Universității. Îi poți contacta telefonic la 0213139070.

Muzeul de Artă Vasile Grigore

Muzeul de Artă Vasile Grigore adăpostește opere semnate de artistul român Vasile Grigore precum și diverite picturi, sculpturi și obiecte de artă populară românească, orientală, dar și europeană.

Muzeul este organizat pe două nivele, în cinci săli, având șapte mari secțțiuni: pictură, grafică, sculptură, artă descorativă europeană, orientală, extrem-orientală, și, bineînțeles, artă populară românească. Muzeul de Artă este situat pe Str. Maria Rosetti nr. 29. Vezi programul și tarifele aici.

Muzeul Național Filatelic

Muzeul Național Filatelic este un paradis pentru colecționarii și iubitorii de timbre. Aici vei găsi timbre poștale, plicuri primare, cărți poștale și alte exponate filatelice, ilustrând evoluția comunicării poștale și a artei timbrelor din România și din întreaga lume. Muzeul Filatelic este situat pe Calea Victoriei, nr. 12, fiind astăzi organizat sub forma unei colecții filatelice a României.

Muzeul Operei Naționale București

Muzeul Operei Naționale București pune la dispoziția vizitatorilor o colecție de aproximativ 30.000 de bunuri culturale, precum fotografii, costume de scenă, scrisori, obiecte de recuzită și partituri muzicale. 

Această expoziție este amenajată la etajul al II-lea din cadrul Operei (în foaier). Pentru a o vizita, trebuie să ajungi pe Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72. Este deschis în timpul spectacolelor. Pentru mai multe detalii, apelează 021.314.69.80. Vezi mai multe detalii aici.

Muzeul Kitsch-ului

Muzeul Kitsch
Sursă: kitschmuseum.ro

Muzeul Kitsch-ului este un loc inedit din București, prezentând obiecte și exponate cu o estetică kitshoasă, mai precis orice tip de artă, obiecte sau design considerate a fi de prost gust. Este situat pe Str. Covaci nr. 6. Mai multe detalii aici.

Muzeul Universității Politehnica din București 

Muzeul Universității Politehnica din București este un loc de cunoaștere și inspirație, ce oferă o privire în istoria și evoluția acestei prestigioase instituții de învățământ, începând cu înființarea Școlii Naționale de Poduri și Șosele și până astăzi. Acesta datează din 1884, când a avut loc prima atestare documentară. În tezaurul acestui muzeu se află peste 1000 de obiecte expuse, 13000 de cărți – toate organizate în 11 colecții. Vezi mai multe detalii despre program aici.

Muzeul Universității București

Muzeul Universității București prezintă o colecție academică compusă din peste 2000 documente, fotografii, obiecte personale ale personalităților academice, litografii, manuscrise, cărți rare, drapele, sau piese de mobilier. Acestea sunt provenite atât din colecția Universității cât și din donații. Este situat pe Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46. Vezi mai multe detalii aici.

Ți-a plăcut lista noastră cu muzee de vizitat în București? Nu ezita să o distribui cu prietenii tăi.

Te-ar putea intersa și...

Transalpina traseu

Transalpina – cel mai spectaculos traseu din România

Transalpina este șoseaua aflată la cea mai mare altitudine din România, legând orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din… Află mai multe

cazari munte cu piscina

Top 10 cazări la munte cu piscină (în România)

Cauți cazări la munte cu piscină? Perfect, ai ajuns unde trebuie. În acest articol vei descoperi cele mai frumoase cazări… Află mai multe

Therme - cel mai mare aqua park din Romania

Aqua Park România: Top 9 parcuri acvatice de vizitat

Ești în căutare unui aqua park în România? Ai ajuns unde trebuie. Astăzi vom discuta despre cele mai frumoase parcuri… Află mai multe

Compară cazări

Compară