Aqua Park România: Top 9 parcuri acvatice de vizitat

Therme - cel mai mare aqua park din Romania

Ești în căutare unui aqua park în România? Ai ajuns unde trebuie. Astăzi vom discuta despre cele mai frumoase parcuri acvatice din România, deschise pe tot parcursul anului.

Indiferent că vrei să te dai cu cei mici pe tobogane acvatice, dorești să te relaxezi la saună după o săptămână încărcată sau pur și simplu vrei să faci baie într-o piscină termală, cu valuri, aici vei găsi cele mai inedite aqua park-uri din țară.

Cele mai frumoase aqua park-uri din România

Iată lista celor mai frumoase aqua park-uri din România.

1. Therme București

Therme - cea mai mare plaja urbană din Europa
Therme – cea mai mare plaja urbană din Europa
  • Locație: Balotești, județul Ilfov, pe drumul național DN1, la 300 de metri de magazinul Hornbach, cum mergi dinspre București spre Ploiești

Therme, situat în comuna Balotești din județul Ilfov, este cel mai mare aqua park din România și totodată unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat lângă București.

Amplasat la câțiva kilometri de București, acest centru SPA se laudă cu cea mai mare plajă urbană din Europa – Sands of Therme.

De asemenea, Therme este cel mai generos ansamblu de saune din țară, cu cel mai mare sistem de tobogane (1600 m lungime), având cea mai mare plantație de palmieri din Europa.

Therme din București este împărțit în trei zone de distracție: Galaxy, The Palm și Elysium.

Zona Galaxy este dedicată familiilor cu copii și dispune de tobogane, o piscină interioară cu valuri artificiale și o piscină exterioară dotată cu pool bar și plajă de nisip.

Therme București
Zona Galaxy – Therme

Zona The Palm este destinată celor care vor să se bucure de un peisaj plin de palmieri. Zona dispune de piscine interioare, piscine exterioare precum piscina exterioară cu valuri, plajă cu nisip, jacuzzi, pool bar și piscine cu minerale și paturi cu hidromasaj.

Elysium Therme
Zona Elysium din Therme – cel mai mare parc acvatic din Romania

Zona Elysium este destinată wellness-ului, și dispune de 6 saune tematice, o piscină interioară panoramică, pool bar și câteva spații exterioare de relaxare.

Temperatura în interiorul aqua park-ului este de 29-30°C, iar temperatura apei este de 33°C. Așadar, îl poți vizita în orice perioadă din an.

Când vine vorba de mâncare, zona Galaxy găzduiește un restaurant și un snack bar, iar The Palm dispune de 5 spații de dining. Zona Elysium încântă clienții cu un restaurant à la carte.

La intrarea în complex, vei primi o brățară cu ajutorul căreia ai acces la zonele SPA incluse în prețul plătit. De asemenea, cu această brățară, poți consuma ce dorești la restaurantul și terasele din interior, iar consumația va fi achitată la ieșire, cash sau cu cardul.

Dacă ești în vizită în capitală, iată și cele mai frumoase locuri de vizitat în București.

Tarife și program Therme București

Programul Therme București este de luni până vineri între 10:00 și 23:00, în weekend fiind deschis între orele 09:00 și 23:00.

Tarifele pentru vizitarea Therme București, cu acces timp de 3 ore, sunt următoarele:

Galaxy: 59 lei (luni-joi) și 69 lei (în weekend) per adult, în timp ce copiii vor plăti 42 lei (în timpul săptămânii și 52 lei (în weekend).

The Palm: 81 lei de luni până joi sau 96 lei în weekend, per adult. Seniorii și adolescenții mai mari de 14 ani vor plăti 71 de lei în timpul săptămânii și 86 lei în weekend. Accesul copiilor sub 14 ani este interzis.

Elysium: 102 lei de luni până joi și 122 lei în weekend, per adult. Vârsta minimă este de 14 ani.

Pentru a petrece o zi de weekend la Therme, adulții vor plăti 104 lei pentru accesul în zona Galaxy, 141 lei pentru zona The Palm și 167 lei pentru zona Elysium.

Poți achiziționa bilete online de aici.

2. Paradisul Acvatic din Brașov

Paradisul Acvatic din Brașov
Paradisul acvatic din Brașov
  • Locație: Bd. Griviței, 2F-2G, Braşov – România (spre magazinul DEDEMAN, ieşirea spre Tg. Mureş)

Dacă nu știai încă, există un aqua park în Brașov care se înscrie pe lista celor mai frumoase parcuri acvatice din România.

Paradisul Acvatic din Brașov, deschis în anul 2007, se întinde pe o suprafață de 24.000 mp, din care 12.000 mp sunt reprezentați de zona acoperită iar 12.000 sunt destinați sezonului de vară.

Parcul acvatic din Brasov
Aquapark-ul la interior

Aqua park-ul are o capacitate de 3000 de persoane și dispune de 6 piscine interioare, piscine în aer liber, saune, jacuzzi, lazy river cu tobogane, grotă de relaxare, teren de fotbal acoperit, sală de fitness, restaurant și câteva terase.

Paradisul Acvatic dispune și de un bazin de înot cu temperaturi cuprinse între 27˚C și 29˚C, cu trambuline de la 1, 3 și 5.2 m. Adâncimea acestuia este cuprinsă între 2 și 4 metri.

Bazinul de inot din Paradisul Acvatic Brasov
Bazinul de înot din Paradisul Acvatic, Brașov

Copiii se pot bucura de tobogane interioare și exterioare și piscine pentru copii, printre care și bazinul cu apă caldă, unde temperatura apei cuprinsă între 35ºC și 37ºC.

De asemenea, complexul SPA dispune de servicii de masaj și cursuri de înot.

Iar dacă tot ai poposit pe aceste meleaguri, nu rata cele mai faine locuri de vizitat în Brașov.

Tarife și program Aqua Park Brașov

Tariful de intrare la Paradisul Acvatic din Brașov este 95 lei pentru adulți și 30 lei pentru copiii cu înălțimea până la 1.40 metri. Copiii cu vârsta de până la 3 ani au acces gratuit.

Adulții care vor să petreacă câteva ore vor plăti 55 lei pentru 2 ore, 65 lei pentru 3 ore și 75 lei pentru 4 ore.

Plata se poate efectua atât în numerar cât și cu cardul. Tichetele de vacanță nu pot fi folosite.

Programul de vizitare este între orele 10:00 și 21:00 în weekend, între 14:00 și 21:00 în zilele de luni, respectiv între 11:00 și 21:00 de marți până vineri inclusiv.

3. Aqua Park Nymphaea, Oradea

Aqua Park Nymphaea din Oradea
Aqua Park-ul Nymphaea din Oradea
  • Locație: Aleea Ștrandului nr. 13 B, Oradea

Aqua Park Nymphaea, situat în Oradea, se întinde pe 7 hectare și dispune de 10 tobogane, 15 bazine de înot, 6 saune și o baie turcească.

Saunele, destinate persoanelor cu vârstă mai mare de 16 ani, sunt formate din sauna finlandeză, sauna cu infraroșu, sauna AromaTerapie, sauna rrusească, camera cu sare, camera cu frig, camera de relaxare și un bazin cu apă rece, perfect pentru a te relaxa după o sesiune de saună.

Baia turcească este formată din bazine cu apă geotermală, caibnă cu aburi și o zonă de relaxare.

Parc acvatic Oradea
Parcul acvatic Nymphaea

De asemenea, acest aqua park din Oradea pune la dispoziție locuri de jacă pentru copii, terenuri de sport, servicii de masaj și câteva restaurante.

În incintă poți face plăți doar cu brățara electronică, încărcată cu credit de la punctul de încărcare sau casierie. Aici poți plăti doar cash.

Dacă tot ajungi prin zonă, iată și cele mai frumoase locuri de vizitat în Oradea.

Tarife și program Aqua Park Nymphaea

Tarifele pentru o zi la Aqua Park Nymphaea sunt de 82 lei pentru adulți, respectiv 70 lei pentru copiii cu vârsta cuprinnsă între 3 și 14 ani. Copiii mai mici de 3 ani au gratuitate.

Pentru a avea acces la zona de saune, vei plăti suplimentar 25 de lei. Zona cu baia turcească, are un preț adițional de 40 lei/zi.

Programul Aqua Park Nymphaea din Oradea este zilnic, între orele 10:00 și 22:00.

Întrucât capacitatea aqua park-ului este de 900 de locuri, îți recomandăm să îți achiziționezi biletele online, de aici.

4. AquaStar, Satu Mare

Parcul acvatic Aquastar Satu Mare
Parcul acvatic Aquastar Satu Mare
  • Locație: Str. Gorunului, nr. 8, Satu Mare

Aquastar este cel mai mare aqua park din județul Satu Mare, fiind amplasat pe un rezervor subteran de ape minerale termale, cu temperaturi de peste 50°C.

Parcul acvatic din Satu Mare are o suprafață de 3.5 hectare și este singurul din întreaga regiune, oferind servicii wellness și SPA, prin valorificarea eficientă a resurselor de apă geotermală.

Aquapark-ul este format din cinci piscine exterioare, printre care un bazin cu apă termală, o piscină semiolimpică și o piscină pentru copii.

Dornicii de aventură se pot bucura de piscina cu tobogane (Anakonda, Family și Kamikaze) precum și de patru piscine interioare, cu osuprafață totală de 650 mp. Printre acestea, se numără bazine amenajate pentru copii, bazine cu hidromasaj și un bazin cu apă termală.

Piscina de copii din AQUASTAR Satu Mare
Piscina de copii, Aquastar Satu Mare

În ceea ce privește zona wellness și SPA, complexul acvatic te așteaptă cu opt saune, dintre care trei finlandeze, două de tip hammam, două saune cu infraroșu și o saună salină. Cea din urmă a fost construită cu pereți din sare de Himalaya.

Pe timpul iernii, acest parc acvatic este ideal pentru a petrece momente de relaxare alături de cei dragi. Iar pe timpul verii, se deschide și partea exterioară a complexului, inclusiv toboganele, piscinele exterioare cu apă încălzită și terasele.

Resortul acvatic dispune și de servicii de masaj, un restaurant, cursuri de înot pentru adulți, copii și bebeluși precum și de ședințe de antrenament cu tehnologia EMS.

Tarife și program AquaStar Satu Mare

Tarifele AquaStar Satu Mare sunt de 49 lei/zi pentru aduli, 29 lei pentru copiii între 4 și 14 ani, respectiv 39 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Accesul la saune se taxează adițional cu 24 lei/zi pentru adulți, 7 lei/zi pentru copii și 24 lei pentru elevi, studenți și seniori.

Programul de funcționare al parcului acvatic AquaStar Satu Mare este de luni până duminică între orele 10:00 și 21:00. Piscinele și zona de SPA se închid la 20:30.

Mai multe detalii despre prețuri poți găsi aici.

5. Lotus Therm Felixarium, Băile Felix

Parcul acvatic Felixarium din Baile Felix
Parcul acvatic Felixarium din Baile Felix
  • Locație: Str. Victoria, nr. 20, Băile Felix, județul Bihor

Lotus Therm – Felixarium este unul dintre cele mai frumoase parcuri acvatice din România și este situat în Băile Felix din județul Bihor – cea mai mare stațiune balneoclimaterică din România.

Aquapark-ul Felixarium din Băile Felix este format din 10 piscine acoperite, cu apă termală, 4 piscine în aer liber, loc de joacă pentru copii, Cascada Bar, o zonă de SPA și un teren de volei.

Așadar, aici vei găsi piscine pentru adulți, bazine pentru copii, cascade și perdele de apă precum și peșteri cu izvoare termale și plante luxuriante care crează un ambient natural extrem de relaxant.

Aquapark Felixarium
Aquapark Felixarium

Copiii se pot bucura de piscină dedicată atât la interior cât și la exterior.

Însă Lotus Therm este un resort SPA, care pe lângă aquapark-ul Felixarium, dispune și de o zonă SPA cu saună uscată finlandeză, saună umedă, saună cu infraroșu, o cameră de gheață și duș-ventura.

Serviciile wellness îți oferă tot felul de masaje, de la masajele de relaxare, la cele cu pietre vulcanice sau cu bețe de bambus, precum și diferite tipuri de împachetări.

Tot aici găsești și un restaurant, servicii de cazare și loc de joacă pentru copii.

Tarife și program Felixarium din Băile Felix

Prețul de intrare în aquapark-ul Felixarium din Băile Felix este de 130 de lei pe zi pentru adulți și 65 de lei pentru copii. Parcul acvatic din Băile Felix este deschis zilnic între 10:00 și 20:00.

6. Aquapark Amazonia din Timișoara

Aquapark Amazonia Timisoara
Aquapark-ul Amazonia din Timisoara
  • Locație: Strada Avram Imbroane, nr. 56, Timișoara

Aquapark Amazonia este situat în Timișoara și este cel mai modern parc acvatic din vestul României.

Acest complex termal este format din aquapark, bazine termale, zona de SPA, ștrand exterior și un restaurant cu bar.

Zona numită Termal este formată din 3 bazine termale și 2 bazine cu hidromasaj.

Temperatura apei termale este cuprinsă între 37°C și 39°C, iar izvoarele sunt săpate la 100 m adâncime.

Amazonia Timișoara
Amazonia Timișoara

Zona de SPA dispune de saună finlandeză, saună cu aburi, saună cu infraroșu, saună salină, dușuri tematice, saună exterioară în aer liber, Bio saună și zona Ruheraum.

Zona Ruheraum este concepută special pentru momentele de după saună sau după dușurile reci.

De asemenea, aici te poți bucura de terapii asiatice, pilates, tratamente fizioterapeutice și cursuri de înot.

Printre terapiile asiatice se numără terapiile Thai, Bali Experience, tratamente ale pielii, terapiile de cuplu, reflexoterapie, cosmetică naturistă, detoxifiere corporală și pachetele One Day Spa.

Tarife și program Amazonia Timișoara

Amazonia Timișoara este deschis zilnic între orele 09:00 și 21:00. Prețul unui bilet de adult, pentru o zi, este de 90 lei (luni-vineri) sau 100 lei (în weekend). Copii plătesc între 50 și 60 lei iar seniorii, 75 de lei. Cei cu vârsta între 0 și 3 ani beneficiază de gratuitate.

Pentru 4 ore de distracție, tarifele în timpul săptămânii (luni – joi) variază între 70 lei/zi pentru adulți, 55 lei/zi pentru seniori și 40 lei/zi pentru copii.

În weekend, adulții vor plăti 80 lei/zi, în timp ce copii doar 50 de lei.

Biletele pot fi achiziționate online de aici.

7. Tisa Aqua Park, Băile Olănești

Tisa Aqua Park Baile Olanesti
Tisa Aqua Park, Băile Olănești
  • Locație:  Axente Sever, nr. 34, Deva

Tisa Aqua Park este situat în Băile Olănești, județul Vâlcea și este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din regiunea Olteniei.

Piscinele de agrement au o temperatură constantă de 30°C, iar piscină de înot asigură o temperatură constantă de 28°C.

Un mare avantaj al acestui parc acvatic este că bazinele acestuia sunt umplute cu apă dulce, care nu are contraindicații pentru sănătate.

Această oază de distracție și relaxare îți pune la dispoziție o piscină de înot, o piscină de agrement cu adâncime de 1.2 m, 3 piscine de copii, 2 tobogane splash cu plonjare în bazin de 1 m adâncime, un tobogan slider, un tobogan tubular, un spațiu de joacă uscat și o zonă cu hidromasaj (tunuri de apă, lazy river și jacuzzi).

Piscinele pentru copii au adâncimea de 30 cm, 60 cm și 90 cm, fiind ideale pentru ca cei mici să se bălăcească.

Piscinele Tisa Aqua Park din Băile Olănești
Tobogane și piscine – Tisa Aqua Park

Zonade SPA, numită Thermarium, îți pune la dispoziție baie turcească cu aburi, aromasaună,saună finlandeză,saunăcu infraroșu, salină, dușuri emoționale și o fântână de gheață.

Aici poți beneficia și de servicii de masaj de relaxare , reflexoterapie, masaj cu pietre vulcanice, paraargil, tratamente corporale și diferite ritualuri orientale.

La exterior, parcul acvatic dispune de piscină, bar și jacuzzi.

Tot aici te poți bucura și de activități sportive precum fussball, air hockey și tenis de masă.

Resortul dispune și de un hotel, cu același nume, unde poți beneficia de serviciile bazei de tratament, printre care menționăm kinetoterapia, hidrokinetoterapia, masaje terapeutice, crenoterapia și aerosoloterapia.

Tarife și program Tisa Aqua Park

Tisa Aqua Park din Băile Olănești este deschis zilnic între orele 11:00 și 19:00. Prețul unui bilet cu acces timp de o zi este 89 lei pentru adulți, 79 lei pentru seniori și 49 lei pentru copiii între 3 și 13 ani.

Tarifele pentru accesul în Aqua Park și în zona Thermarium, timp de o zi, variază între 74 lei pentru copii și 129 lei pentru adulți.

Pentru a petrece 3 ore în aqua park-ul din Băile Olănești, adulții vor plăti 54 lei, seniorii – 44 de lei iar copiii – 34 de lei.

Biletele pot fi rezervate online aici.

8. Aqualand Deva

Aqualand Deva
Aqualand Deva

Aqualand Deva este un parc acvatic de tip indoor, formată din 7 bazine de agrement, cu adâncimi și suprafețe diferite. Temperatura din incintă este de 35°C, iar temperatura apei variază între 32°C și 35°C. 

Cele șapte bazine sunt formate dintr-un bazin circular, un bazin cu valuri, două bazine pentru adulți, două bazine tip jacuzzi și un bazin pentru copii. De asemenea, aici mai găsești un tobogan cu apă pentru cei mici și câteva saune, cu acces contracost.

Vedeta acestui parc acvatic este bazinul cu valuri care ating până la 70 cm înălțime. Adâncimea crește treptat, fiind ideal atât pentru cei mici cât și pentru adulți. Valurile apar timp de 10 minute, din oră în oră.

Zona de șezlonguri este întinsă pe 1500 mp și este dotată cu pardoseală încălzită.

Tarife și program Aqualand Deva

Programul de vizitare al Aqualand Deva este de mârți până vineri între orele 09:00 și 21:00, respectiv între 10:00 și 21:00 în weekend.

Tarifele pentru 3 ore variază între 20 de lei pentru copii și 25 de lei pentru adulți. Pentru accesul pe o zi întreagă, adulții vor scoate din buzunar 45 de lei.

9. Arsenal Park Transilvania, Orăștie

AquaPark Arsenal Transilvania din Orăștie
Aquapark Arsenal Transilvania din Orăștie

Locație: Str. Codrului, nr. 25, Orăștie, județul Hunedoara

Parcul acvatic Arsenal Park Transilvania este situat în Orăștie și este format dintr-o zonă de interior și o zonă acoperită.

Zona exterioară dispune de patru bazine, printre care un bazin pentru copii și un bazin cu tobogane.

Zona acoperită este formată tot din patru bazine, dintre care bazinul de relaxare este cel mai mare, având 33 m lungime și 1.2 m adâncime. Tot la interior se află și o zonă SPA dedicată adulților.

Parcul acvatic Arsenal
Parcul acvatic Arsenal

Bazinul de tobogane are diamentrul de 18 m și o adâncime de 0.4 m. Dar nu este singurul. Acest aquapark pune la dispoziție nouă tobogane, cu diferite accesorii.

Tarife și program Aqua Park Arsenal Orăștie

Programul de funcționare al aqua park-ului Arsenal Transilvania este de luni până vineri între 10:00 și 20:00, respectiv sâmbătă și duminică între orele 09:00 și 20:00.

Prețul unui bilet de intrare costă 80 de lei pe zi sau 60 lei pentru acces timp de 4 ore, cu acces atât în aquapark cât și în Aventura – unul dintre cele mai frumoase parcuri de aventură din România.

Pentru rezervări online, intră aici.

Ți-a plăcut acest articol cu cele mai frumoase aqua park-uri din România? Ajută-ne să-l răspândim printr-un share.

Te-ar putea intersa și...

Oltenia Steaua de Mare - unul dintre cele mai bune hoteluri all inclusive de pe litoral

Ghidul Hotelurilor All Inclusive de pe Litoralul Românesc

Cauți hoteluri all inclusive pe litoral? Ai ajuns unde trebuie întrucât îți vom prezenta lista celor mai importante hoteluri all… Află mai multe

locuri de vizitat în Bran

Top 9 locuri de vizitat în Bran și împrejurimi

Bran este situată pe culoarul Rucăr-Bran din județul Brașov, și este una dintre cele mai populare destinații din România.

Compară cazări

Compară