Top 20 locuri de vizitat în Oradea și împrejurimi

locuri de vizitat în Oradea

Ești în căutarea celor mai frumoase locuri de vizitat în Oradea? Ai ajuns unde trebuie. Astăzi vei descoperi care sunt cele mai interesante obiective turistice din Oradea dar și ce poți vizita în împrejurimile acestui oraș minunat.

Oradea este municipiul reședință a județului Bihor, fiind menționat prima dată într-un act scris în anul 1113. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. De asemenea, alături de Brașov, Oradea se înscrie în topul celor mai curate orașe din țară.

Orașul are cel mai divers și totodată bogat patrimoniu Art Nouveau din România, cu peste 20 de imobile clasate ca monumente istorice, aparținând acestui stil. Mai mult, este singurul oraș din țară care a intrat în lista europeană a orașelor Art Nouveau. Așadar, nu este de mirare că există o muțime de obiective turistice în Oradea.

De asemenea, municipiul Oradea este al nouălea oraș ca mărime demografică din țară. Potrivit ultimului recensământ, municipiul Oradea are o populație de 183.105 persoane.

Așadar, Oradea este cunoscut atât pentru istoria sa multiculturală, arhitectura art-nouveau, dar și pentru stațiunile termale din împrejurimi.

Atracții și obiective turistice în Oradea

Există multe locuri de vizitat în Oradea, iar dacă n-ai ajuns să vizitezi orașul, îți propunem o lectură cu cele mai interesante obiective turistice.

Iată cele mai frumoase atracții și obiective turistice din Oradea:

1. Calea Republicii

Calea Republicii din Oradea
Calea Republicii din Oradea. Sursă: visitoradea.com

Calea Republicii din Oradea este cea mai frumoasă stradă pietonală din oraș și se întinde din zona gării centrale până la Piața Ferdinand. De-a lungul acestei pietonale se află majoritatea palatelor construite în stil secession. 

Printre acestea, se numără câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Oradea, precum Palatul Moskovits Miksa, Palatul Rimanóczy Kálmán – senior, Palatul Apollo și Palatul Stern.

De-a lungul vremii, această arteră a avut mai multe nume precum Strada Mare (Nagy utca), Strada Principală (Fő utca) sau Regele Ferdinand. În anul 1945, numele acesteia a devenit strada Republicii.

Odată cu finele secolului al XIX-lea, aceasta a rămas cunoscută ca artera care leagă gara centrală de centrul Oradei.

Această pietonală este fără doar și poate una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Oradea, îndeosebi dacă îți plac plimbările la pas. Zona abundă în terase, cafenele și restaurante.

2. Piața Unirii

Piața Unirii Oradea
Piața Unirii din Oradea

Piața Unirii este centrul istoric și cultural al municipiului iar aici poți găsi clădiri în numeroase stiluri arhitecturale precum baroc, eclectic, clasicist, istorizant sau secesion. Operă a multor maeștri arhitecți, Piața Unirii este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Oradea.

Piața Unirii găzduiește mai multe atracții turistice, precum Biserica Sf. Ladislau, Biserica cu Lună și Biserica Sf. Nicolae.

Biserica cu Lună este unică în Europa prin prisma mecanismului amplasat în turla bisericii, care pune în mișcare o sferă în forma lunii cu un diametru de 3 metri. Această sferă se deplasează după mișcarea de rotație a lunii în jurul Pământului.

Cel mai important monument al orașului este Palatul Vulturului Negru, amplasat în partea nord-estică a pieței. Acesta este un complex cu fațade construite în stil Iechnerian, fiind ridicat cu ajutorul arhitecților Komor Marcell și Jakab Dezső.

Adițional acestor clădiri impunătoare, Piața Unirii este animată de numeroase cafenele și restaurante.

3. Pasajul Vulturul Negru

Pasajul Vulturul Negru
Pasajul Vulturul Negru din palatul cu același nume. Credit: Vasile Valcan

Pasajul Vulturul Negru din Oradea a fost construit după galeria Vittorio Emanuele din Milano, fiind o capodoberă arhitecturală care te bucură cu atmosfera creată de lumina care străbate vitraliul generos.

Emblema pasajului este vitraliul cu vulturul negru, construit în atelierul local Neumann K., în anul 1909.

Pasajul face parte din palatul Vulturul Negru, care este cea mai monumentală construcție arhitecturală din Oradea, ridicată în stilul secession.

Povestea acestui palat este o ilustrare a noii viziuni de dezvoltare urbanistică a municipiului, având în vedere reorganizarea pieței Sf. Ladislau, astăzi cunoscută ca Piața Unirii.

În anul 1714, la intersecția străzii Independenței cu Piața Unirii, aici era ‘Berăria orașului’, denumit și hanul Vulturul. Hanul găzduia cele mai importante evenimente din oraș.

4. Cetatea Medievală Oradea

Cetatea Oradea
Cetatea Oradea

Cetatea medievală Oradea a fost ridicată de Regele Ladislau I pe locul catedralei Sfintei Fecioare Maria la sfârșitul secolului al XI-lea, fiind una dintre puținele cetăți bastionare din țară.

Cetatea Oradea este una dintre cele mai bine păstrate cetăți în sitl renascentist italian din Europa Centrală. Forma de pentagon a acesteia a fost gândită pentru a-i ține departe pe turci.

Din punct de vedere arhitectural, cetatea medievală este formată din 12 corpuri și 5 bastioane (bastionul Aurit, Bethlen, Ciunt, Crăișoru și bastionul Roșu). Dintre acestea, cea mai veche construcție este Palatul Princiar (Corp A).

Cu toate astea, cetatea a fost nimicită de atacurile turcilor și tătarilor, înainte de ridicarea celor cinci bastioane. Asta în ciuda legăturilor subterane prin care comunică cu exteriorul.

În Evul Mediu, cetatea Oradiei a fost al doilea loc preferat de unguri pentru înmormântarea capetelor încoronate ale Ungariei, după Alba Regală (Székesfehérvár). La acel moment, regatul Ungariei cuprindea și Transilvania.

Aici se află înmormântat Regele Ladislau I, un sfânt adulat de maghiari. Acesta a fost mutat aici în 1136, după ce a fost mutat din Somogyvár (Ungaria).

Astăzi, cetatea se află printre cele mai importante monumente arhitectonice medievale din România, fiind locul în care poți resimți istoria orașului.

Aceasta adăpostește o mare parte din evenimentele culturale din Oradea, de la seri de film și până la festivaluri medievale.

Dacă ajungi aici, te poți bucura și de o plimbare prin parcul dendrologic amplasat la baza zidurilor.

5. Palatul Moskivits Miksa

Palatul Moskivits Miksa din Oradea
Palatul Moskivits Miksa din Oradea. Sursă: oradeaheritage.ro

Palatul Miskivits Miksa a fost ridicat între 1904 și 1905, la inițiativa inginerului cu același nume pe terenul achiziționat de către acesta pentru 52.000 de coroane.

Platul arhitectural aparține arhitectului Rimanóczy Kalman Jr. – un iubitor al stilului secession.

Palatul este una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Oradea ridicată în în stil secession münchenez, denumit și Lilienstil.

Clădirea a fost construită plăci cu nervuri din beton armat, de tip Hennebique, prima construcție de acest fel din Oradea.

6. Complexul Baroc

Complexul Baroc din Oradea
Complexul Baroc. Credit: Marcel Socaciu

Complexul Baroc, denumit și Complexul Episcopiei Romano-Catolice, este cel mai extins complex arhitectural construit în stil baroc din România. Totodată este și unul dintre cele mai ample complexuri arhitectonice din sud-estul Europei.

Complexul Baroc din Oradea este situat în apropierea căii pietonale Calea Republicii, fiind de departe cea mai impunătoare clădire în stil baroc din acest municipiu. Din acest motiv, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oradea.

Construcția acestuia a avut loc între 1750 și 1875, începând și încheind totodată cu Șirul Canonicilor. Palatul a fost finalizat în 1777, în timp ce Catedrala Romano-Catolică a fost ridicată în anul 1779.

Pentru a-ți face o idee despre dimensiunea acestuia, complexul Baroc are 100 de camere și 365 de ferestre.

Palatul complexului Baroc a fost construit cu ajutorul arhitectului vienez Franz Anton Hillebrandt, fiind o operă arhitecturală în stil baroc austriac. Inițial, acesta s-a dorit a fi o copie a vestitului palat Belvedere din Viena.

De asemenea, complexul adăpostește și o grădină peisagistică în stil englezesc, aceasta fiind opera episcopului Pál Forgách. Același episcop a demarat și construcția celei mai importante catedrale în stil baroc din întregul bazin carpatic.

Printre obiectivele turistice ale complexului Baroc din Oradea se numără pietrele tombale în stil gotic și renascentist, moaștele Sfântului Ladislau I – Taumaturgul, statuile din fața palatului ale episcopului Schlauch Lőrinc și Sf. Ladislau și curtea interioară în stil baroc din spatele palatului, denumită și Cour d’honneur.

7. Dealul Ciuperca

Dealul Ciuperca, amplasat în nord-estul orașului, este cel mai frumos punct de belvedere din Oradea. Denumit și Dealul Oradei, acesta îți pune la dispoziție băncuțe, zone de relaxare, un amfiteatru în aer liber și cinci puncte de belvedere.

Din acest motiv este denumit și Belvedere Ciuperca.

Aici se află și un restaurant care îți oferă un cadru intim și o priveliște superbă, fiind locul ideal pentru a servi masa într-un loc inedit. Prețurile pentru o ciorbă variază între 15 și 18 lei, iar felurile principale sunt cuprinse între 30 și 45 de lei. O bere costă între 8 și 13 lei iar sucurile răcoritoare între 8 și 15 lei.

Acastă atracție turistică din Oradea poate fi bifată urcând cu mașină până la capătul străzii Graurilor. Pe Google Maps, poți introduce Str. Graurilor nr. 80.

Fie că ești în trecere sau petreci un weekend aici, Dealul Ciuperca este unul dintre cele mai frumoase atracții turistice din Oradea, oferinduți o panoramă de neuitat asupra orașului.

Pentru o priveliște unică, îți recomandăm să-l vizitezi pe seară. Odată cu lăsarea serii, luminițele orașului crează o atmosferă feerică.

8. Muzeul Art Nouveau – Casa Darvas – La Roche

Casa Darvas La Roche din Oradea
Casa Darvas-La Roche. Sursă: visitoradea.com

Oradea este numită și capitala Art NouvVágóeau a României, datorită numărului ridicat de construcții în acest stil arhitectural. Casa Darvas-La Roche este unul dintre exemple. Proiectată de către arhitecții Vágó – József și László, această clădire a fost construită în stil Secession vienez.

Cu deschidere pe două laturi stradale, Casa Darvas este amplasată în zona centrală a orașului, în apropierea promenadei de pe malul Crișului Repede.

Interiorul acestui obiectiv turistic din Oradea bucură privirea datorită mobilierului de epocă în stol neo-rococo. Acesta este sculptat din lemn de paltin, vopsit într-un bej deschis. Acest mobilier poate fi găsit în dormitorul de la etaj.

De asemenea, în încăperile acesteia vei găsi diverse piese decorative și obiecte de artă care definesc stilul de la începutul secolului XX.

Casa Darvas-La Roche este amplsată pe str. Iosif Vulcan nr. 11 și poate fi vizitată de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00.

Prețul unui bilet este de 15 lei/adult, respectiv 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Acest tarif include accesul la expozițiile de la parter și etaj.

9. Palatul Apollo

Palatul Apollo din Oradea
Palatul Apollo

Palatul Apollo din Oradea este amplasat pe Calea Repulicii nr. 12, la intersecția cu str. Mihai Eminescu, fiind cel mai nou dintre cele patru palate situate în cele patru colțuri ale străzii.

Palatul Apollo a fost construit între 1912 și 1914 pe vechea amplasare a hanului, după planurile arhitectului ordăean Rimanóczy Kálmán Junior. Din păcate, arhitectul a murit la patru luni de la câștigarea licitației, iar proiectul a fost finalizat de Krausze Tivadar – discipolul acestuia.

Arhitectura acestui obiectiv turistic și cultural din Oradea prezintă o combinație de stiluri între elementele Empire berlinez și elementele decorative ale anilor 1900. Acest stil constituie a doua etapă a neoclasicismului, fiind o mișcare apărută în arhitectură la începutul secolului al XIX-lea.

Fațada clădirii impresionează prin retrageri succesive și bovindouri reliefate, și totodată prin logiile și balcoanele impresionante.

10. Palatul Rimanóczy Kálmán – senior

Palatul Rimanóczy Kálmán Oradea
Palatul Rimanóczy Kálmán din Oradea. Sursă: oradeaheritage.ro

Palatul Rimanóczy, denumit și Rimanóczy Kálmán-senior, este amplasat pe strada Parcul Traian nr. 1. Acesta a fost ridicat în anul 1905 și este o replică la o scară mai mică a palatului venețian Cá d’Oro (Casa de Aur), fiind construit de către Rimanóczy Kálmán la planurile fiului acestuia, arhitectul Rimanóczy Kálmán junior.

Interesant că atât acest palat, cât și celebrul palat venețian, au fost construite în familie de tată și fiu:  sculptorul Giovanni Bon și fiul său, Bartolomeo.

Fațada palatului prezintă detalii din epoca medievală care ne duc cu gândul la goticul venețian, un curent arhitectural venețian din secolul al XV-lea.

Clădirea a fost construită pentru a deservi unor funcționalități bine stabilite. Parterul avea să deservească spațiilor comerciale, iar etajul a fost gândit pentru a fi locuit, având zeci de apartamente cu una și trei camere.

Palatul Rimanóczy a fost pentru autoritățile locale cea mai costisitoare restaurare ca urmare a detaliilor bogate ale fațadei. Cu toate astea, a meritat efortul întrucât astăzi este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Oradea.

11. Palatul Ulmann

Palatul Ulmann din Oradea
Palatul Ulmann. Sursă: oradeainimagini.ro

Palatul Ulmann, situat pe str. Piața 1 Decembrie nr. 9, este un simbol al comunității evreiești din Oradea. Construit în 1913, acest palat este unul dintre cele mai importante construcții secesioniste din oraș, aparținând uneia dintre primele familii din oraș: familia Ulmann.

Izidor Ulmann a fost unul dintre cei care au pus bazele Camerei de Comerț și Industrie din oraș, precum și la fondarea Școlii Ortodoxe Evreiești.

Fiul acestuia, Sandor, l-a angajat pe Ferenc Lobl pentru a proiecta palatul – un arhitect născut în Oradea.

Nu este de mirare că fațada acestuia este decorată cu simboluri specifice evreilor precum cele doua basoreliefuri care înfățișează un Menorah păzit de leii lui Iuda.

Palatul este structurat pe subsol, parter înalt, mezanin și trei etaje care se ridică în jurul unei curți interioare.

Astăzi, palatul este închis pentru renovare.

12. Palatul Moskovits Adolf și fii

Palatul Moskovits II din Oradea
Palatul Moskovits II

Acest palat este legat tot de Moskovits Miksa și familia acestuia, deținătorii celei mai importante fabrici din Oradea, cunoscută ca Fabrica de spirt, drojdie, rom, lichior și chimicale Moskovits Mór și fiul.

Palatul Moskovits Adolf și fii, denumit și Palatul Moskovits II, a fost construit în 1912 la proiecția arhitecților Vágo Laszlo şi Vágo Jozsef. Stilul este similar cu cel al Casei Guttenberg din Budapesta, fiind o construcție de referință pentru stilul Secessionului vienez.

Amplasat în Piața Unirii, palatul a apărut ca urmare a dezvoltării comunității de evrei din Oradea, din care făcea parte și familia Moskovits.

Potrivit obiceiului evreilor bogați acest palat a găzduit magazine la parter și un salon de pălării la etaj. Tot la etaj funcționa și sediul Băncii de Oradea.

Etajele superioare găzduiau apartamente de locuit, cele mai luxoase dintre acestea având 3 sau 4 camere, cu vedere spre Piața Unirii.

Palatul a fost reabilitat în 2014. Astfel, Fundația de reabilitare a monumentelor istorice din Bihor i-a redat frumusețea de odinioară, plasându-l pe lista celor mai frumoase locuri de vizitat în Oradea.

13. Turnul Primăriei

Turnul Primăriei Oradea
Turnul Primăriei Oradea văzut de pe râul Crișul Repede

Turnul Primăriei reprezintă unul dintre puținele obiective turistice din Oradea care îți oferă o panoramă asupra orașului.  Deși urcarea poate fi dificilă, merită efortul. Priveliștea panoramică este superbă.

La primul etaj al turnului vei găsi mecanismul orologiului. Acesta, la ore fixe, cântă Marșul lui Iancu.

Se pare că acest turn a trecut de toate perioadele nefaste incluzând cele două războaie mondiale și cele două incendii majore din 1917 și 1944.

Interesant de menționat este că pe cadranul ceasului se pot observa urme a gloanțelor din timpul războiului din 1944.

Cele mai frumoase locuri de vizitat lângă Oradea

Pe lângă obiectivele turistice din oraș, există numeroase atracții și locuri de vizitat lângă Oradea. Printre acestea se numără Băile Felix, Stâna de Vale, Șuncuiuș sau satul celor 1000 de pivnițe.

Iată care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat lângă Oradea:

14. Băile Felix

Băile Felix
Băile Felix, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat lângă Oradea

Băile Felix este cea mai mare stațiune balneo-climaterică din România. Stațiunea se află amplasată la doar 10 km de centrul orașului Oradea, distanță care poate fi parcursă cu mașina în aproximativ 15 minute.

Băile Felix este foarte apreciată de români datorită parcului acvatic, a serviciilor SPA & wellness, precum și a apelor termale cu calități terapeutice. Din aceste motive, Băile Felix este una dintre cele mai mari atracții turistice de lângă Oradea.

Parcul acvatic din Băile Felix este cel mai modern parc acvatic din țară. Acesta se afă în cadrul complexului Lotus Therm, fiind cunoscut ca Felixarium. Parcul oferă piscine pentru adulți și copii, dar și cascade de tip perdea de apă, peșteri cu izvoare termale și locuri de relaxare sau terenuri de sport.

Temperatura apelor termale din de aici variază între 43 și 49 de grade Celsius. Acestea sunt bogate în sulf, caldiu, sodiu bicarbonat și siliciu. Astfel, sunt ca un magnet pentru tratarea unor afecțiuni neurologice, ginecologice dar și pentru tratarea reumatismului.

Tot aici poți vizita lacul cu nuferi, o locație unică în Europa cu nuferi și lotuși de dimensiuni mari. Este ca un mic colț de rai.

Dacă ai chef de o baie, ștrandul Apollo Felix este o opțiune bună întrucât este cel mai modern complex acvatic termal din vestul României. Aici vei găsi o piscină cu valuri, 4 piscine exterioare, 2 piscine pentru copii, o piscină interioară, și câteva tobogane. Toate piscinele sunt cu apă termală. 

Dacă vizitezi Oradea cu cei mici, nu uita să dai o fugă la Happyland-ul Dino Park din Băile Felix, cel mai mare parc de dinozauri din vestul țării.

15. Lacul Vida

Lacul Vida
Lacul Vida

Lacul Vida este un lac de acumulare amplasat pe râul Holod. Este cunoscut ca lacul cu vârtej deoarece a fost construit printr-un baraj de anrocamente cu înălțimea de 10 m.

Lacul este situat la 49.6 km de centrul orașului Oradea, distanța putând fi parcursă cu mașina în aproximativ o oră.

Construirea acestuia a dus la acumularea a 0.4 milioane de metri cubi de apă. Evacuarea surplusului are loc printr-un deversor de tip pâlnice, care este acea fântână care a facut acest loc cu totul special.

Lacul Vida este o destinație perfectă pentru a te bucura de o oază de liniște în inima naturii, în apropiere de Oradea. Peisajul de aici este fabulos.

16. Cascada Vadu Crișului

Cascada Vadu Crișului
Cascada Vadu Crișului

Dacă nu mai ai ce să faci în Oradea, poți da o fugă la cascada Vadu Crișului.

Cascada Vadu Crișului, amplasată în munții Pădurea Craiului, se află în apropierea de localitatea cu același nume din județul Bihor. Amplasată la 57 km distanță de Oradea, cascada are o cădere de 9 m, izvorând din Peștera Vadu Crișului, situată la 100 m de cascadă.

Vadu Crișului este una dintre cele mai frumoase cascade din țară datorită cadrului natural în care se află.

Dacă ajungi în zonă, poți vizita și satul Șuncuiuș.

17. Șuncuiuș

Plaja Șuncuiuș
Plaja de la Șuncuiuș

Șuncuiuș este un sat situat la poalele munților Pădurea Craiului, pe cursul mijlociu al Crișului Repede, la 61.8 km de Oradea. 

Reședință a comunei cu același nume, satul Șuncuiuș este celebru în România pentru plaja amenajată din inima Apusenilor, cu nisip fin, șezlonguri și un peisaj care ne duce cu gandul la plajele exotice din Tailanda.

Din Oradea faci aproximativ o oră și 5 minute cu mașina.

18. Satul celor 1000 de pivnițe

Satul celor 1000 de pivnițe - Sălacea
Sălacea, satul celor 1000 de pivnițe. Sursă: romaniamama.ro

Satul Sălacea, denumit și satul celor 1000 de pivnițe, este amplast în Câmpia Ierului, la 65.4 km nord-est de centrul orașului Oradea (aproximativ o oră de mers cu mașina).

Satul este apreciat pentru tradiția cultivării viței-de-vie, motiv pentru care oamenii de aici au săpat în deal 970 de pivnițe.

Cea mai veche dintre acestea datează din anul 1803. Interesant că dintre cele 970 de uși, fiecare are elemente decorative inedite.

Acest loc este cu atât mai special odată cu atestarea documentară care datează din anul 1067. Această așezare străveche oferă dovezi arheologice din Epoca Bronzului.

19. Stâna de Vale

Stâna de Vale
Stâna de Vale

Stâna de Vale este o stațiune de odihnă și tratament situată în sud-estul orașului Oradea la 89.7 km, distanță care poate fi parcursă cu mașina într-o oră și jumătate. 

Stațiunea Stâna de Vale se află în comuna Budureasa, în apropierea Parcului Natural Apuseni, la o altitudine de 1000 m.

Această stațiune este preferată de români pentru apele oligominerale și feruginoase, dar și pentru bioclimatul tonic și presiunea atmosferică scăzută.

Peisajul de aici este de vis, existând mai multe atracții turistice de care te poți bucura. Câteva dintre acestea sunt cascalele Vălul Miresei, Moara Dracului Săritoarea Ieduțului, dar și culmea Cârligatele, Valea Drăganului, Valea Iadei sau Vârful Poieni.

De asemenea, în proximitate mai poți vizita Izvorul Minunilor, Cetățile Ponorului sau Peștera Urșilor.

20. Lacul Leșu

Lacul Leșu
Lacul Leșu. Sursă: Facebook @ Lacul Leșu

Lacul Leșu este un lac de acumulare situat pe Valea Iadului din Munții Apuseni, la 95 km sud-est de Oradea, pe drumul care leagă municipiul de orașul Cluj-Napoca.

Lacul Leșu are o suprafață de 148 de hectare, iar drumul forestier care mărginește lacul ajunge până la cabana Stâna de Vale. Astfel, această zonă este ca o poartă de intrare către Munții Bihor-Vlădeasa.

În coada lacului s-a format începând cu anul 1990 un sat de vacanță.

În zona lacului te poți bucura de echitație, pescuit, ciclism sau chiar drumeții montane.

Ultimele cuvinte despre locurile de vizitat în Oradea

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Oradea sunt Calea Republicii, palatele Moskivis, Apollo, Ulman, complexul Baroc, dealul Ciuperca, cetatea medievală și turnul primăriei.

Atracțiile turistice de lângă Oradea includ Băile Felix, Stâna de Vale, Șuncuiuș, satul celor 1000 de pivnițe, cascada Vadu Crișului, precum și lacurile Vida și Leșu.

Ți-a plăcut acest articol despre cele mai frumoase atracții și locuri de vizitat din Oradea? Distribuie-l cu prietenii tăi care vor să viziteze acest oraș superb de pe râul Crișul Repede.

Te-ar putea intersa și...

Transalpina traseu

Transalpina – cel mai spectaculos traseu din România

Transalpina este șoseaua aflată la cea mai mare altitudine din România, legând orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din… Află mai multe

cazari munte cu piscina

Top 10 cazări la munte cu piscină (în România)

Cauți cazări la munte cu piscină? Perfect, ai ajuns unde trebuie. În acest articol vei descoperi cele mai frumoase cazări… Află mai multe

Therme - cel mai mare aqua park din Romania

Aqua Park România: Top 9 parcuri acvatice de vizitat

Ești în căutare unui aqua park în România? Ai ajuns unde trebuie. Astăzi vom discuta despre cele mai frumoase parcuri… Află mai multe

Compară cazări

Compară