8 cele mai frumoase plaje din Constanța

plaje Constanța

Cauți cele mai frumoase plaje din Constanța? Ai ajuns în locul potrivit. În articolul de astăzi îți vom prezenta atât cele mai bune plaje din străvechiul Tomis – cel mai vechi oraș de pe teritoriul României, cât și facilitățile acestora.

În perioada în care plajele lărgite din Mamaia devin din ce în ce mai neatractive pentru turiștii români, Constanța încă păstrează din farmecul și frumusețea plajelor din Mamaia de odinioară.

Astfel, nu este de mirare că plajele din Constanța sunt din ce în ce mai atractive. Și chiar ai de unde alege, orașul reședință de județ găzduind câteva plaje superbe, cu nisip fin, apă curată și facilități moderne, la prețuri decente.

Iată cele mai frumoase plaje din Constanța:

1. Plaja Modern

Plaja Modern din Constanța
Plaja Modern

Plaja Modern este cea mai populară plajă din Constanța, fiind situată în zona Faleza Nord a municipiului. Situată în partea dreaptă a golfului Modern, chiar în dreptul Portului Turistic Tomis, plaja se remarcă prin apă limpede, puțin adâncă și nisip foarte fin.

În plus, este o plajă fără alge, fiind protejată de golful în care este situată. Din aceste motive, este preferată atât de tineri cât și de adulți sau familiile cu copii mici, fiind una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Constanța.

Plaja dispune de șezlonguri, hamace, spațiu de joacă pentru copii și o terasă-restaurant, unde poți servi masa. Poți comanda mâncarea chiar la șezlong folosind un cod QR.

Prețul închirierii unui șezlong pe plaja Modern este de 50 de lei. Accesul la spațiu de joacă costă 30 de lei pe zi.

Parcarea se află la aproximativ 50 de metri de plajă, pe strada Lebedei, cu intrare din Strada Remus Opreanu spre zona Portului Tomis. O alternativă este să parchezi pe faleza betonată de pe strada Mircea cel Bătrân și să cobori scările la pas.

2. Plaja Gaia

Plaja Gaia
Plaja Gaia

Plaja Gaia este una dintre cele mai frumoase plaje din Constanța, fiind o plajă bine întreținută, cu nisip fin și apă curată, fără alge.

Nu lipsesc nici hamacele și zone dedicate cu tabureți, acoperite cu copertine de tip parasolar.

De asemenea, plaja găzduiește și spații de joacă pentru o partidă de fotbal de plajă sau volei pe nisip.

Printre facilitățile plajei se numără un beach bar, o terasă cochetă acoperită cu stuf și acces WiFi. În fața plajei există și o zonă la liber pentru cearșaf, în cazul în care dorești să nu plătești.

Un alt avantaj este că plaja oferă facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Iar dacă dorești să închiriezi un stand-up paddle sau un caiac, plaja Gaia este locul ideal.

Punctele slabe sunt lipsa toaletelor și a dușurilor pe plajă. În ceea ce privește parcare, din fericire există câteva locuri de parcare în apropiere.

3. Plaja Neversea

Plaja Neversea
Plaja Neversea

Plaja Neversea se află în golful plajei Modern din Constanța, chiar în extremitatea stânga cum privești spre mare. Amenajată în stil mediteranean, plaja a devenit faimoasă odată cu festivalul Neversea.

Plaja dispune de toate facilitățile, incluzând șezlonguri de lemn, scoici cu perne așezate direct pe nisip și baldachine confortabile, fiind organizată în stilul boho.

De asemenea, ai la dispoziție și un beach bar, terasă cu măsuțe pe plajă, toalete, dușuri și o terasă-restaurant – toate deservesc plaja.

Prețul unui șezlong pe plaja Neversea este de 80 de lei.

Pentru a ajunge pe plajă, urmează scările din dreptul străzii Ștefan cel Mare, mult mai accesibile decât cele de lângă Blocul Creion.

4. Zoom Beach

Zoom Beach
Zoom Beach

Zoom Beach este una dintre cele mai frumos amenajate plaje din Constanța, fiind un loc ideal pentru un brunch sau un cocktail la umbră, într-un cadru idilic. Este situată chiar în zona cunoscută ca 3 Papuci.

Plaja este foarte curată și este dotată cu zonă cu verdeață, terase umbrite și șezlonguri din lemn cu umbreluțe din stuf.

Atmosfera este acompaniată de muzică printre copaci, arbuști și multe flori. Plaja dispune de terase unde poți servi masa. De asemenea, este o plajă pet-friendly.

Din păcate, locația nu este dotată cu dușuri iar toaletele sunt situate relativ departe de șezlonguri, mai precis în fața intrării în locație, însă terasa umbrită, înghețata hand-made și zona de fitness de pe plajă completează aceste lipsuri din plin.

De asemenea, aici poți juca fotbal sau volei pe plajă iar cei mici au la dispoziție câteva trambuline pentru a petrece timpul într-un mod distractiv.

Tarifele în timpul săptămânii pe plaja Zoom sunt de 40 de lei pentru un șezlong, 80 de lei pentru un pat și 120 de lei pentru un baldachin.

În weekend, un șezlong costă 50 de lei, un pat 100 de lei iar un baldachin 150 de lei.

5. Mystic Beach City

Mystic Beach, una dintre cele mai frumoase plaje din Constanța
Mystic Beach

Mystic Beach este situată în golful Reyna din zona Delfinariu și reprezintă unul dintre cele mai noi sectoare de plajă din Constanța, fiind bazat pe un concept inedit.

Plaja, una dintre cele mai frumoase din Constanța, pune la dispoziție 625 de șezlonguri, fiind la mare căutare atât de adulți cât mai ales de familiile cu copii.

Locația găzduiește în fiecare vineri după-amiază (începând de la ora 18:00) un spectacol de animație gratuit pentru cei mici.

Plaja Mystic
Plaja Mystic

Plaja dispune de beach-bar, șezlonguri din plastic, umbreluțe din stuf, toalete și dușuri. De asemenea, este una dintre cele mai bune plaje pentru cei mici întrucât dispune de un loc de joacă pentru copii cu castele gonflabile, trambuline, leagăne și tobogane.

Prețul închirierii unui șezlong este de 30 de lei pe zi.

Mai mult, plaja găzduiește și un teren de fotbal și volei pe plajă. Iar animalele de companie sunt bine venite!

Contra unui follow pe Instagram, vei primi o cafea gratuită.

Locația o găsești pe Strada Zorelelor de pe Faleza Nord din Constanța.

6. Plaja Reyna – 3 Papuci

Plaja 3 Papuci
Plaja 3 Papuci

Plaja 3 Papuci este situată pe Faleza Nord a orașului Constanța, în golful cu același nume. Administrată în prezent de Reyna, locația dispune de șezlonguri, umbrele, și de o zonă generoasă pentru cearșafuri.

De asemenea, plaja Reyna oferă și un beach-bar cu restaurant, însă prețurile sunt piperate iar porțiile sunt mici.

Plaja Reyna 3 Papuci
Plaja Reyna din zona 3 Papuci

Plaja Reyna din golful 3 Papuci este pet-friendly. În timpul săptămânii, închirierea unui șezlong costă 25 de lei.

7. Anchor Beach

Plaja Anchor Beach
Anchor Beach

Situată în apropiere de plaja Zoom din zona 3 Papuci, plaja Anchor este situată între beach bar-urile Aloha și Anchor.

Plaja oferă facilități numeroase, incluzând șezlonguri, umbrele, dușuri, terenuri de sport pe plajă și un beach bar.

De asemenea, există și o zonă generoasă la liber, unde îți poți pune cearșaful direct pe nisip. Apa este puțin adâncă însă dezavantajul major este dat de nisipul ușor grunjos.

Facilitățile acestei plaje includ toalete, cabine de schimb, dușuri și prezența unui salvamar. Nu există parcare dedicată, iar accesul se face pe scări. De asemenea, nu este permis accesul cu animale de companie.

Copiii au la dispoziție spații de joacă precum teren de volei și teren de fotbal ple plajă.

8. Aloha Beach

Aloha Beach
Aloha Beach

Aloha Beach este o plajă de familie amplasată pe Plaja 3 Papuci, în cel de-al treilea golf spre nord față de Plaja Modern.

Cunoscută ca Aloha Beach, plaja Aloha este situată în dreapta plajei Anchor Beach dispune de un nisip grosier amestecat cu scoici. Totuși, apa este puțin adâncă și plaja este destul de bine întreținută.

În ciuda nisipului, plaja reprezintă o alegere ideală pentru familii. Copiii au la dispoziție un loc de joacă special amenajat, iar părinții se pot relaxa pe șezlonguri, la umbră, sau direct pe cearșaf, în zona generoasă aflată chiar lângă apă.

Șezlongurile sunt de plastic, cu saltele clasice, iar umbrelele sunt din material textil.

Plaja are toate facilitățile necesare: toalete, dușuri și cabine de schimb, dar nu există parcare dedicată. Accesul se face pe scări, iar animalele de companie nu sunt permise.

Prețurile pe plajă sunt cuprinse între 15 și 25 de lei pentru un cocktail, 8-15 lei pentru o bere, 15-25 de lei pentru fresh-uri și limonade, respectiv 15-20 de lei pentru capuccino sau frappe.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l cu prietenii pentru a face cât mai populare aceste plaje superbe din Constanța.

Te-ar putea intersa și...

pensiuni cu piscina

Top Pensiuni cu piscină exterioară din România

Știm cât de anevoioasă este căutarea unei pensiuni cu piscină în aer liber. De aceea, ți-am pregătit o listă cu unele dintre cele… Citește mai mult

vigneta Bulgaria

Vigneta Bulgaria: De unde o cumperi și cât costă?

Te pregătești de vacanță și vrei să afli despre vigneta în Bulgaria? Ai ajuns unde trebuie. În articolul de astăzi îți vom spune… Citește mai mult

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului – Unde se află și ce poți vizita

Cheile Bicazului sunt situate în Munții Hășmaș, între județele Neamț și Harghita, fiind cele mai adânci chei din România. Amplasate în nord-estul României,… Citește mai mult

Harta metrou Bucuresti

Hartă Metrou București (+ tarife Metrorex, program și trasee)

Cauți harta metroului din București? În acest articol îți vom prezenta totul despre metroul din București, de la hartă și tarife la magistralele… Citește mai mult

Cate continente sunt pe glob?

Continentele lumii: Câte continente sunt pe glob?

Vrei să afli care sunt continentele lumii sau câte continente sunt pe glob? Ai ajuns unde trebuie. Dar ce sunt continentele? Simplu spus,… Citește mai mult

casa intoarsa Avrig Brambura Park

Brambura Park – Casa întoarsă de la Avrig

Vrei să afli mai multe despre casa întoarsă? Brambura Park, sau casa răsturnată de la Avrig este unul dintre cele mai vizitate atracții… Citește mai mult

Castelul de Lut

Castelul de Lut Valea Zânelor – un loc desprins din basme

Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc de poveste situat lângă satul Porumbacu de Sus, la doar 41 km de Sibiu. Amplasat… Citește mai mult

sighisoara-obiective-turistice

Obiective Turistice în Sighișoara: 15 locuri de vizitat

Cauți obiective turistice în Sighișoara? Orașul medieval, implicit Cetatea Sighișoara, abundă în istorie, motiv pentru care în articolul de astăzi ți-am pregătit o… Citește mai mult

Castelul Bran

Castelul Bran: Istoric, obiective, tarife, și program de vizitare

Castelul Bran este situat în Bran, județul Brașov, la intrarea pe culoarul Rucăr-Bran, fiind unul dintre cele mai populare castele din România. Amplasat… Citește mai mult

Compară cazări

Compară