Top 10 plaje în Kassandra, Halkidiki

Sani Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Kassandra

Ești în căutare de plaje în Kassandra? Kassandra, peninsula vestică a regiunii Halkidiki, este mult mai cosmopolită spre deosebire de Sithonia, fiind populară pentru atmosfera vibrantă și viața de noapte.

Sithonia, pe de altă parte, este apreciată pentru peisajele naturale sălbatice și atmosfera liniștită.

Întrucât infrastructura rutieră este mai dezvoltată și totodată distanța față de Salonic este mai mică, Kassandra este cel mai aglomerat braț din întreaga peninsulă.

Această peninsulă are aproximativ 30 de plaje cu distincția blue flag.

Iată cele mai frumoase plaje din Kassandra:

1. Plaja Sani Beach

Sani Beach
Plaja Sani Beach

Sani Beach, cunoscută și ca Paralia Sani, este situată pe coasta vestică a peninsulei Kassandra din Halkidiki, în cadrul complexului Sani Resort. Este cu siguranță una dintre cele mai frumoase plaje din Kassandra.

Această plajă se bucură de un nisip alb extrem de fin (cel mai fin din Kassandra), apă transparentă, iar adâncimea acesteia crește foarte lin. Mai mult, aici poți admira cele mai frumoase apusuri din peninsulă.

Resortul unde este amplasată plaja este unul dintre cele mai exclusiviste din Halkidiki. Este vorba de un resort de 5 stele, cu port turistic privat, unități de cazare fabuloase (camere duble sau case de închiriat), și restaurante cu bucătari cu stele Michelin.

Plaja Sani din Kassandra este compusă din 7 plaje cu blue flag, însă din acestea doar Paralia Sani este disponibilă turiștilor necazați în complex. Această plajă este compusă din 80% zonă de șezlonguri și umbrele gestionate de resortul Sani, însă din fericire, la intrare există o porțiune unde îți poți întinde prosopul de baie. Dacă te așezi în această zonă, poți veni cu geanta frigorifică, umbrelă, și tot ce îți dorești pentru o zi de plajă perfectă.

Plaja dispune de cel mai fin nisip din toată peninsula, atât pe uscat cât și în apă. Nu există bolovani, pietre sau arici de mare. Așadar, nu ai nevoie de încălțări de apă. Din acest motiv, este o plajă grozavă pentru toate vârstele.

Dacă vrei să ajungi aici, mergi la Paralia Sani. Nu introdu Sani Beach pe hartă întrucât pe hartă este amplasată greșit și poți sfârși prin a ajunge pe un drum blocat fără nicio plajă. Pentru a ajunge aici, trebuie să adaugi ca destinație Paralia Sani pe Waze sau Google Maps.

Plaja Sani - Paralia Sani
Plaja Sani (Paralia Sani) la apus

Pentru a ajunge la această plajă, vei merge pe aleile asfaltate din cadrul resortului, iar în capăt există o zonă unde poți parca.

Odată ce te apropii de resort, vei observa cât de îngrijit este acest colț de natură, asemenea unei grădini botanice. Totul pare desprins din filme.

Aici prețurile la cazare urcă la peste 1000 de euro per cameră/noapte, cu demipensiune.

2. Plaja Paliouri

Plaja Paliouri
Plaja Paliouri

Plaja Paliouri este situată în sud-estul peninsulei Kassandra, în golful Chrousou (sau Chrousso), unde se află și Golden Beach, la doar 3 km de satul omonim, respectiv 7 km sud de Pefkochori.

Paliouri este o plajă îngustă cu o lungime de 1.3 km, nisip fin, apă puțin adâncă și foarte curată, plasând-o printre cele mai frumoase plaje din peninsula Kassandra. Deoarece este situată într-un golf, în această zonă nu se formează valuri, plaja fiind ideală pentru familiile cu copii mici.

Aici există zone private cu șezlonguri, care se intercalează cu zone libere. Zonele private dispun de baruri pe plajă.

golful plajei Paliouri
Golful în care este amplasată plaja Paliouri

Cu toate astea, are un dezavantaj: este foarte aglomerată în iulie și august. Atât de aglomerată încât te poți trezi cu umbrele la 1-2 m distanță de prosop.

Dacă ajungi aici și nu este pe gustul tău, poți merge la Golden Beach, însă aici nisipul nu va fi la fel de fin.

3. Plaja Afitos (Afytos)

Plaja Afytos din Halkidiki
Plaja Afytos

Afytos este un orășel situat pe coasta estică a peninsulei Kassandra, imediat după localitatea Nea Fokea. Afytos este celebru pentru plaja sa, cunoscută drept Afytos Beach, plaja Afitos (cum o știu românii) sau Paralia Athytos, cum scriu grecii. Cu toate astea, Afytos nu are una ci trei plaje.

Plaja estică (situată în dreapta) se numește Liosi, de la numele barului de pe plajă. Este o plajă îngustă dar lungă, neaglomerată. Intrarea în apă este treptată, însă substratul mării este stâncos. Aici vei găsi atât zone amenajate cu șezlonguri și umbrele, cât și zone libere pentru a sta direct pe nisip.

Afytos din Kassandra
Panoramă asupra plajei din Afytos, Kassandra

Plaja centrală este stâncoasă.

Plaja vestică (situată în stânga cum te uiți spre mare) este singura plajă cu nisip fin din Afitos, și este cunoscută drept plaja Varkes. Aici vei găsi ape turcoaz și intrare lină, fiind o plajă perfectă pentru familiile cu copii. Din aceste motive, este cea mai aglomerată plajă din Afitos.

Pentru a ajunge la plaja nisipoasă din Afytos, introdu Varkes Beach pe Google Maps.

4. Plaja Kripiogi

Plaja Kriopigi
Plaja Kriopigi

Plaja Kripiogi este o plajă îngustă dar întinsă pe 4 km lungime, cu nisip grosier și ape cristaline. Aici poți găsi atât zone mai izolate unde te poți bucura de liniște și intimitate, precum și zone amenajate cu sezlonguri, umbrele și baruri.

Deși este o plajă cu nisip grosier, în apă există pietre și este indicat să ai încălțări dacă vrei să faci baie.

Peisajul este superb întrucât este mărginită spre uscat de o zonă ridicată, împădurită.

Plaja dispune de parcare gratuită. Chiar în apropierea parcării, se află și o zonă verde umbrită de copaci și loc de joacă pentru copii, aceasta fiind gestionată de beach-bar-ul din apropiere (Aktéon).

Aici poți sta la un picnic, bucurându-te de umbră naturală.

zona de umbră naturală de pe plaja Kriopigi
Zona cu umbră naturală de la intrarea pe plaja Kriopigi

Ca sfat, la aproximativ un kilometru de Kriopigi, între Eos Apartments și hotelul Alexander The Great, se află o plajă superbă cu apă turcoaz și nisip fin. Avantajul acestei plaje este că apa se adâncește gradual dar mai ales faptul că oferă umbră naturală.

5. Plaja Kallithea

Plaja Kallithea
Plaja Kallithea

Plaja Kallithea este una dintre cele mai faimoase plaje de pe brațul Kassandra din Halkidiki. Ca să-ți faci o idee, Kallithea este o plajă lungă dar îngustă cu nisip alb, foarte bin și intrare lină, fiind delimitată de câteva diguri, cu nisip fin, alb. Apa este foarte limpede, iar dincolo de 1-2 metri de pietricele adunate de valuri de la intrarea în apă, țărmul are un nisip extrem de fin.

Cu toate astea, există zone cu pietre, însă acestea se pot vedea cu ușurință datorită clarității apei.

Adâncimea apei crește pe o lungime foarte mare, fiind astfel o plajă perfectă pentru familiile cu copii. Din acest motiv, este foarte aglomerată pe durata sezonului.

Kallithea Beach
Kallithea văzută din dronă

Plaja este aglomerată, îndeosebi de terasele cu șezlonguri și umbrele însă există și câteva zone unde îți poți amplasa umbrela.

Faleza este situată deasupra plajei, iar accesul pe aceasta se face prin intermediul unor scări din ciment. Pe promenadă vei găsi numeroase restaurante și taverne, cu priveliște către mare.

6. Plaja Glarokavos

Plaja Glarokavos
Plaja Glarokavos

Plaja Glarokavos este situată între Golden Beach și Pefkochori, în sud-estul brațului Kassandra. Este ideală îndeosebi pentru cei pasionați de scufundări deoarece fundul mării este format dintr-un recif stâncos, care poate fi dificil în privința stabilității în apă.

În partea de sud a plajei, stâncile de pe fund nu sunt alunecoase. Cu toate astea, nu este indicată pentru familiile cu copii mici întrucât, în ciuda nisipului de pe uscat, această plajă este stâncoasă.

Plaja este ușor accesibilă cu mașina, iar din parcarea acesteia poți ajunge foarte ușor la Lagoon Beach, o lagună care face legătura între portul pescăresc din localitate și mare. Pe acest canal, există o plajă neamenajată, cu nisip grosier.

Pe drumul dintre parcarea plajei Glarokavos și lagună, vei trece printr-o pădure unde campează o mulțime de mașini care doresc să se bucure de natură și mare în liniște precum și de umbra naturală a pinilor mediteraneeni. Acesta este sectorul din partea dreaptă cum te uiți la ieșirea lagunei în mare.

Deși peisajele de aici merită tot efortul, din păcate zona – în special zona portului pescăresc – abundă în gunoaie și resturi lăsate de cei care campează aici.

În partea stângă a lagunei, cum te uiți spre mare, este o zonă amenajată cu șezlonguri și umbreluțe. În partea dreaptă, zona este liberă.

Lagoon Beach din Glarokavos
Lagoon Beach

Pentru a ajunge la lagună, este de preferat să urmezi drumul de pe marginea acesteia, și nu pe cel din parcarea plajei Glarokavos, întrucât este destul de îngust și mai denivelat (este un drum de pădure).

Odată ce-ai ajuns la această plajă – Lagoon Beach – a canalului care leagă portul de mare, trebuie să ai grijă deoarece intrarea este dificilă iar substratul este din piatră acoperită cu mușchi. Încălțările de apă sunt obligatorii dacă nu vrei să fii înțepat de un arici de mare.

7. Plaja Siviri

Plaja Siviri
Plaja Siviri

Plaja Siviri este situată pe coasta vestică a Kassandrei la câteva sute de metri de centrul satului pescăresc cu același nume. Este una dintre cele mai lungi plaje cu nisip din peninsulă. Adâncimea apei crește treptat în primii 30 de metri, fiind ideală pentru familiile cu copii. 

Promenada plajei este amenajată iar în zonă există o mulțime de restaurante astfel încât să te poți bucura o zi întreagă în acest loc superb.

De asemenea, plaja oferă o priveliște superbă asupra muntelui Olimp, iar în sectorul central al acesteia un râu își croiește cursul către mare.

Tot aici există și un ponton, în capătul căruia se află câteva băncuțe din lemn, perfecte pentru a te bucura de un apus pe mare.

Deși este o plajă lungă, zona sudică a acesteia este presărată cu pietre. Chiar și în celelalte sectoare vei găsi un fund ușor stâncos, cel puțin în primii 10 metri. Ulterior, vei da de nisip fin.

Siviri Beach la apus
Siviri Beach la apus

Zona amenajată a plajei dispune de dușuri la fieare 50 de metri, și șezlonguri care pot fi închiriate pentru 10 euro/bucată. Aici vei primit gratuit apă și gheață.

În sezon, deși plaja este lungă, cu o lățime generoasă, aceasta devine foarte aglomerată, în special după 9:30. Cu toate astea, este chiar plăcut să mergi pe aleea din lemn care traversează longitudinal plaja pentru a găsi un loc.

Accesul cu mașina este facil întrucât poți parca atât pe marginea drumului situat în spatele plajei, cât și în capătul din dreapta plajei unde există o parcare gratuită.

8. Plaja Golden Beach

Plaja Golden Beach din Kassandra
Plaja Golden Beach din Kassandra

Plaja Golden Beach este o plajă cu nisip auriu situată într-un golf din sud-estul peninsulei Kassandra din Halkidiki, în localitatea Pefkochori. Plaja este lată și foarte lungă. În același golf se află, în capătul estic, se află și plaja Paliouri.

La intrarea în apă, marea are un fund stâncos, urmat de nisip.

Dacă ajungi la Golden Beach, mergi în partea din dreapta plajei. Aici intrarea în mare este lină iar fundul acesteia este acoperit de nisip, fără pietre.

Mulțumită poziției sale, plaja este ferită de valuri și vânt. Dezavantajul acestei plaje este că aici nu vei găsi nisip fin, ci mai degrabă un nisip grosier.

Întrucât este foarte lungă, pe plajă vei găsi mai multe zone cu șezlonguri, precum și zone libere.

9. Plaja Possidi

Plaja Possidi
Plaja Possidi (Capul Possidi)

Plaja Possidi – denumit și capul Possidi – este o limbă imensă de nisip, neamenajată, situată în sud-vestul brațului Kassandra. Acest cordon nisipos, care se întinde pe 4 km lungime, intră în mare în dreptul golfului Thermaic. Plaja este foarte populară întrucât are deschidere spre mare din ambele părți, peisajul fiind spectaculos.

Plaja nu este amenajată, nisipul este grosier, iar adâncimea mării crește brusc. În vârful cordonului de nisip există curenți întrucât marea este deschisă, iar dacă nu înoți bine, este indicat să nu te aventurezi în mare.

În ceea ce privește localizarea, plaja este situată la 38 km distanță de prima stațiune de la intrarea pe brațul Kassandra – Nea Potidea. Aceasta este printre cele mai frumoase stațiuni din Halkidiki.

Accesul cu mașina este dificil întrucât parcarea este la 20 de minute de mers pe jos de vârful limbii de nisip.

Capul Possidi la apus
Capul Possidi la apus

Deși este tentant să intri cu mașina, nu este recomandat dacă nu ai mașina 4×4, asta în cazul în care nu vrei să rămâi ancorat pe nisip.

Nisipul aici este grosier și afânat. Astfel, pentru o plimbare plăcută până în capătul cordonului de nisip este indicată să ai adidași. Dacă mergi în papuci, drumul până acolo va părea o corvoadă.

Deși mulți oameni numesc acest cordon de nisip drept plaja Possidi, acesta este de fapt capul Possidi. Plaja Possidi este de fapt împărțită în două. Acestea sunt situate vestul și estul localității Possidi, fiind numite Possidi West Beach, respectiv Possidi East Beach.

Deși plaja este populară în topul celor mai frumoase plaje de pe acest braț, odată ajuns aici s-ar putea să fii dezamăgit dacă ești în căutare de mare turcoaz, nisip fin și intrare lină în mare.

10. Plaja Aigeopelagitika

Plaja Aigeopelagitika
Plaja Aigeopelagitika. Sursă: nikana.gr

Aigeopelagitika este una dintre cele mai frumoase plaje din Kassandra, fiind situată la 4 km de satul Possidi. Plaja, amplasată pe coasta vestică a peninsulei, are câțiva kilometri lungime și este foarte largă. Întrucât plaja este sub vânt, marea este mai mereu liniștită. Aceasta dispune de nisip grunjos, pietricele la intrarea în mare și apă turcoaz, iar adâncimea acesteia crește treptat.

Din prima localitate de la intrarea în Kassandra – Nea Potidea – este o distanță de 38 de km, pe care o parcurgi cu mașina în aproximativ 45 de minute. 

Aici te vei putea bucura de un apus superb.

De asemenea, plaja are și o porțiune amenajată cu șezlonguri și umbrele (în partea centrală) însă mare parte din aceasta este formată din zonă liberă.

Întrucât este foarte generoasă, plaja nu este aglomerată nici măcar în vârf de sezon.

Tot aici vei găsi și numeroase baruri, dintre care cel mai popular este Cocus.

Mai mult, plaja oferă și câteva locuri de campare de-a lungul acesteia.

Așadar, Kassandra din Halkidiki dispune de plaje deosebite pentru a-ți petrece concediul de vară, însă nouă ne-au plăcut două plaje în mod deosebit.

Cele mai frumoase plaje din Kassandra, Halkidiki sunt Sani Beach și Paliouri. Ambele dispun de nisip fin, apă limpede, turcoaz și puțin adâncă.

Ți-a plăcut acest articol despre plajele din Kassandra, Halkidiki? Distribuie-l cu prietenii tăi pentru planificarea unui concediu de vis, la doar 750 km de București.

Te-ar putea intersa și...

Coasta Amalfi

Coasta Amalfi: Top 10 locuri de vizitat pe coasta amalfitană

Coasta Amalfi, denumită și coasta amalfitană, este un traseu spectaculos de coastă din provincia Salerno, care se întinde pe 58… Află mai multe

Porto Katsiki Lefkada

Porto Katsiki Lefkada – una dintre top 10 plaje din lume

Te-ai întrebat vreodată cum arată plaja de vis? Exact ca plaja Porto Katsiki din Lefkada.

Porto Katsiki,… Află mai multe

statiunea Parga

Parga – cea mai pitorească destinație din Grecia continentală

Parga, stațiune situată pe coasta Mării Ionice în nord-vestul Greciei continentale, este una dintre cele mai pitorești destinații de vacanță… Află mai multe

Compară cazări

Compară