Coasta Amalfi: Top 10 locuri de vizitat pe coasta amalfitană

Coasta Amalfi

Coasta Amalfi, denumită și coasta amalfitană, este un traseu spectaculos de coastă din provincia Salerno, care se întinde pe 58 de kilometri între Punta Campanella (situat în sudul Peninsulei Sorrentine) și orașul Vietri sul Mare.

Coasta Amalfi este una dintre cele mai exclusiviste regiuni din Italia, traversând de la vest la est următoarele localități: Sant’Agata sui Due Golfi, Colli di Fontanelle, San Pietro, Positano, Arienzo, Laurito, Praiano, Conca dei Marini, Amalfi, Atrani, San Cosma, Marmorata, Minori, Maiori și Erchie.

Cele mai frumoase și mai populare sunt Positano, Amalfi, Maiori și Minori. Însă să nu uităm de superbul Ravello, pe care nu l-am menționat deoarece se află un pic mai sus de șoseaua de coastă, la aproximativ 10 minute de urcat din Atrani.

Cum poți ajunge pe Coasta Amalfi

Din Napoli, poți ajunge pe Coasta Amalfi fie cu o mașină închiriată, fie cu un ferryboat. Iată mai jos toate opțiunile.

Cum poți ajunge pe Coasta Amalfi cu mașina

Punctul de plecare este aeroportul internațional din Napoli. În cazul în care ai închiriat o mașină, din aeroport faci aproximativ o oră până pe coastă, urmând traseul pe autostrada A3 (E45).

Taxele de autostradă din Napoli spre Coasta Amalfi sunt de 2.3 euro pe sens. Asigură-te că ai cash întrucât începând cu 1 mai 2024, pe această autostradă nu mai poți plăti folosind cardurile Visa și Mastercard.

În cazul în care nu ai cash, poți cere un tichet pentru taxă ratată (numit Mancato pedaggio). Cu acest tichet, ai la dispoziție 15 zile pentru a efectua plata, fie prin transfer bancar, fie folosind magazinele sau centrele Telepass (fostele Punto Blue).

Cel mai simplu mod de a plăti taxa de autostradă este să faci un transfer bancar către contul afișat pe tichetul primit la ieșirea de pe autostradă, iar la motivul plății va trebui să scrii numărul de înmatriculare – numărul plății ratate (afișat ca IL NUMERO DI MANCATO PAGAMENTO).

Centrele Telepass pot fi găsite în Napoli sau în Castellammare di Stabia. Locația acestora poate fi găsită aici. Punto Blu nu mai este activ de la 1 ianuarie 2024.

Dacă ai rezervat cazarea în Sorrento sau Positano, va trebui să părăsești autostrada pe la Castellammare di Stabia. Până în Positano, vei face aproximativ o oră (60.4 km) iar Sorrento se află la aproximativ 50 de minute de mers cu mașina (53 km).

Dacă ești cazat în Pianillo sau San Lazzaro, vei părăsi autostrada tot pe ieșirea spre Castellammare di Stabia, iar distanța este de 49.5 km care poate fi parcursă în aproximativ 50 de minute.

În cazul în care dorești să ajungi în Ravello, Maiori sau Minori, vei părăsi autostrada pe la SantțEgidio del Mone Albino, de unde vei începe să urci spre munte. Durata traseului este de 1 oră și 5 minute (59 km).

Cum poți ajunge pe Coasta Amalfi cu ferryboat-ul

Odată ce-ai aterizat pe aeroportul din Napoli, trebuie să ajungi în portul Napoli, folosind autobuzele Alibus. Prețul unui bilet este 5€. Stația de autobuz se află în fața aeroportului la 5 minute de mers pe jos.

Din port, poți lua un ferryboat către Sorrento, Positano sau Amalfi. Un bilet către Sorrento costă 16€ pe sens, în timp ce o cursă pe apă spre Positano sau Amalfi costă 32€ / sens. Biletele pot fi rezervate online pe ferryhopper.com.

O altă variantă poate fi rezervată pe traghettilines.it, unde găsești programul tuturor operatorilor care merg în și dinspre Sorrento, Positano, Maiori, Minori și Salerno.

Locuri de vizitat pe Coasta Amalfi

Întinsă de-a lungul peninsulei Sorentină, Coasta Amalfi îți pune la dispoziție 13 orașe situate între Salerno și Sorrento. Dacă unele dintre ele sunt situate chiar la malul mării – Amalfi, Positano, altele sunt situate pe terasele mai înalte – Ravello și Praiano.

Cele mai frumoase locuri de vizitat de pe Coasta Amalfi sunt:

1. Positano

Positano
Positano
Positano
Positano privit de pe șoseaua de coastă

Positano este cea mai faimoasă stațiune de pe Coasta Amalfi și totodată cea mai scumpă. Inițial, Positano a fost un mic sat de pescari, însă astăzi este perla coastei amalfitane, care crează tabloul ideal de vacanță, cu sute de case colorate care par a se prăbuși în azurul Mediteranei.

Datorită amplasării sale, Positano este tranzitat de un singură șosea, cu o singură bandă (sens unic). De asemenea, aici vei găsi o mulțime de scări, iar pentru a vizita orașul la pas, vei depune un efort considerabil.

Priveliștea fascinantă și peisajul montan fac din Positano cel mai instagramabil loc de pe coastă. Dar nu de oriunde!

Cele mai frumoase locuri de vizitat din Positano sunt plaja Grande (Spiaggia Grande), Palatul Murata și Biserica Sfânta Maria Assunta.

Promenada plaja Positano
Zona de promenadă de la baza plajei din Positano

Plaja Grande din Positano este locul unde azurul Mediteranei, căsuțele colorate albite de soare și peisajul montan conturează o imagine greu de uitat.

Palatul Murata este un hotel de lux amenajat într-o clădire din secolul al XVII-lea, care și-a păstrat farmecul barocului napolitan. Chiar dacă nu ești cazat aici, poți vizita grădina botanică a cotelului, admirând mobilierul de epocă și curtea superbă.

Biserica Santa Maria Assunta este templul din Positano cu cea mai mare valoare arhitecturală, Construit în secolul al XIII-lea, biserica suprinde prin stilul roman și cupola majolică. Intrarea este gratuită.

Totodată, peisaje superbe poți surprinde și de pe șoseaua de coastă, când mergi dinspre Amalfi spre Positano. Paradoxal, priveliștea este mult mai frumoasă când vei orașul de sus.

Copleșit de aglomerație pe timpul verii, orășelul de 4000 de locuitori primește zilnic de 3 ori mai mulți turiști decât populația.

În jurul stațiunii, poți da o fugă în Montepertuso, unde se află celebra gaură din munte sau în cătunul Nocelle, de unde te poți bucura de o priveliște spectaculoasă asupra orașului Positano. Dacă ai chef de o drumeție montană, poți ajunge în Nocelle prin intermediul unui drum de 1500 de trepte, care începe de pe plaja din Arienzo.

Dacă dorești să iei masa aici, îți recomandăm Casa e Bottega. Dacă vrei să servești un desert genial, alege Zagara – cea mai bună patiserie din Positano. Pentru ceva mai romantic, mergi la Rada – o terasă situată pe o stâncă, cu vedere la mare și către casele colorate din Positano.

Dacă te cazezi în Positano, poți folosi ferryboat-ul pentru a ajunge în Amalfi sau pe insula Capri. Iată mai jos programul și tarifele.

program feribot Positano
Program feribot Positano

Unde parchezi în Positano?

În Positano poți parca fie pe locurile publice, fie în parcările private. Parcarea publică în Positano costă 3€ pe oră și poate fi făcută doar pe locurile marcate cu albastru. Locurile trasate cu galben sunt destinate rezidenților.

Parcările private din Positano costă între 8€ și 12€ pe oră. Acestea sunt Parcheggio Anna, Parking Ma.cri, Mandara – aflată într-o curbă, Di Gennaro și Parcheggio Russo.

Cea mai ieftină parcare privată din Positano este Parcheggio di Gennaro și costă 8 euro pe oră. Ai obligația de a lăsa cheile și primești un tichet cu ora sosirii, pe care-l vei plăti la plecare.

Întrucât orașul este tranzitat de o singură șosea cu sens unic, dacă nu ești suficient de norocos pentru a prinde un loc marcat cu albastru, poți da câteva ture. De obicei, în weekend-uri nu ai nicio șansă.

Dacă nu dorești să plătești parcare, poți parca în localitățile Nocelle sau Montepertuso, acestea fiind situate pe dealurile de deasupra orașului Positano. De aici, poți lua un autobuz până în Positano, care costă 1.5€/persoană.

Cu toate astea, și aici îți poți lua amendă, însă amenda este standard: 30€ pe zi. Chiar și cu această amendă, dacă nu găsești locuri marcate cu albastru pe marginea drumului din Positano, ieși mai ieftin decât să plătești parcare cu ora în parcările private.

2. Amalfi

Amalfi
Amalfi

Amalfi este un sat medieval spectaculos situat chiar pe șoseaua de coastă și este imposibil de ratat. Din rondul giratoriu aflat lângă port, poți intra în centrul orașului, unde vei găsi nenumărate buticuri, restaurante, terase, cafenele și alei care șerpuiesc coasta.

Cea mai frumoasă atracție turistică din Amalfi este Piazza Duomo, situată chiar în centrul stațiunii. Aceasta găzduiește Cattedrale di Sant’Andrea, cocoțată pe 62 de trepte dar și patiseria Pansa (Pasticceria Pansa) – o patiserie istorică.

Piazza Duomo din Amalfi
Piazza Duomo din Amalfi

Nu rata gelateriile de pe alee pietonală din Piazza Duomo. Aici vei mânca cea mai bună înghețată, fie că este la cornet, cupă sau direct în coajă unei lămâi. Înghețatele în lămâi costă 10€.

Aleea pietonală din Piazza Duomo, Amalfi
Aleea pietonală din Piazza Duomo, Amalfi

Totodată, aici poți lua la pas Via Lorenzo d’Amalfi – șoseaua principală, unde vei putea admira Museo della Carta și Amalfi Lemon Experience – o livadă de lămâi unde poți savura un limoncello artizanal.

Când vine vorba de plajă, Amalfi surprinde cu o plajă superbă de 184 m lungime, cu un nisip grosier negru, amestecat cu scoici. Iar dacă prinzi seara în Amalfi, luminile și marea crează un cadru feeric, fiind cu adevărat spectaculos, îndeosebi de pe plajă.

Plaja Amalfi
Plaja din Amalfi
Plaja Amalfi seara
Plaja din Amalfi, pe înserate

Unde parchezi în Amalfi?

Dacă vii cu mașina, fie parchezi în parcarea de la ieșire, fie în parcarea din port, unde tarifele sunt de 6€/oră. Atenție însă, primele două ore se tarifează cu 8€/oră.

Parcare Port Amalfi
Parcarea din portul Amalfi

La intrare primești un tichet, iar plata se face cu monede sau cu cardul, la automatul de lângă.

Dacă ajungi după ora 19:00, poți parca chiar în parcarea autobuzelor situate chiar în rondul din giratoriu din centrul orașului. Aici, parcarea costă 5€/oră iar odată ce-ai parcat, trebuie să mergi la automatul de lângă pentru a introduce numărul mașinii și numărul de ore pe care dorești să le achiziționezi.

orașul Amalfi
Centrul orașului Amalfi, la sensul giratoriu

Odată ce ai introdus/selectat nr. de înmatriculare și nr. de ore dorit, poți plăti cash sau cu cardul (contactless).

Nu uita să ridici tichetul printat pentru a-l pune pe bordul mașinii. În caz contrar, vei găsi amenda pusă în geam.

3. Ravello

gradinile din Ravello
Una dintre grădinile spectaculoase din Ravello

Ravello este un orășel superb situat pe coline, unde peisajele montane și priveliștea coastei amalfitane se îmbină armonios pentru a crea cadrul perfect pentru o plimbare de neuitat.

Amplasat în munții Lattari, Ravello surprinde cu vilele sale vechi de 800 de ani, grădinile spectaculoase și priveliștea spectaculoasă. Este unul dintre cele mai romantice locuri de pe Coasta Amalfi.

Cele mai frumoase obiective turistice din Ravello sunt Piazza Centrale, grădinele din cadrul Villa Rufolo, Villa Cimbrone și Duomo di Ravello.

Ravello
Ravello – Piazza Duomo

Vila Rufolo a fost consturită în secolul al XIII-lea de unul dintre cei mai bogați negustori locali și a fost una dintre cele mai luxoase și generoase vile de pe Coasta Amalfi. În secolul al XIV-lea, aici se țineau petrecerile nobililor. Dacă tot ajungi aici, nu rata o vizită la grădinile vilei Rufolo.

O vizită în grădinele vilei Rufolo costă 8 euro de persoană iar vila este deschisă zilnic între orele 9:00 și 20:00.

Vila Rufolo din Ravello
Priveliște din grădinile vilei Rufolo din Ravello

Pentru o priveliște spectaculoasă, vizitează grădinile vilelor Rufolo și Cimbrone.

Vila Rufolo a fost vizitată în 1880 și de compozitorul german Richard Wagner, care a rămas aici pentru a scrie al doilea act din Parsifal – o operă la care, pe atunci, lucra de 20 de ani. Aici se țin anual și o serie de concerte de vară. Astfel, aici chiar vei regăsi o parte din spiritul lui Wagner, motiv pentru care Ravello este cunoscut sub numele de orașul muzicii.

scena Villa Rufolo
Scena de concerte din cadrul Vilei Rufolo, Ravello

Vila Cimbrone datează din secolul al XI-lea, însă au fost renovate de nobilul britanic Lord Grimthorpe la începutul secolului al XX-lea. Grădinile întinse și priveliștile spectaculoase de pe Terasa Infinitului – situată la 365 m deasupra nivelului mării – fac din Vila Cimbrone unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat de pe Coasta Amalfi.

Vila Cimbrone Ravello
Terasa Infinitului de la Villa Cimbrone din Ravello

Printre obiectivele turistice de la Vila Cimbrone includem Statua di Ceres (Statuia lui Ceres), Grotta di Eva (Peștera Evei), Tempietto di Bacco (Micul Templu al lui Bacchus), Statua di David (Statuia lui David), Stanza del Tè (Sala de ceai) și Terrazza delle Rose (Grădina de trandafiri). De asemenea, să nu uităm de Tera Infinitului, considerată de specialiști drept cel mai frumos punct de beldvedere din lume.

Cu toate astea, atât Villa Cimbrone cât și Villa Rufolo oferă un farmec aparte acestui frumos orășel de pe coline.

Tariful de intrare în grădinile vilei Cimbrone este de 10 euro de persoană. Programul este cuprins între orele 9:00 și 20:00.

Dacă dorești să iei masa cu cea mai frumoasă priveliște spre Coasta Amalfi, mergi la restaurantele situate pe Via Giovanni Boccacio: Ristorante Salvatore sau Garden Ravello. Aici o masă de 2 persoane, cu un fel de mâncare principal și două băuturi costă aproximativ 60€.

La restaurantele de aici, vei plăti un service charge de persoană, care de obicei este situat între 2€ și 4€ de persoană, doar pentru servire. Cu toate astea, priveliștea de la restaurantele situate pe Via Giovanni Boccacio este cea mai spectaculoasă. Pentru o priveliște de vis, îți recomandăm Ristorante Salvatore. Are o terasă acoperită, dar deschisă.

Priveliștea de la Ristorante Salvatore din Ravello
Priveliștea de la Ristorante Salvatore din Ravello

Un alt restaurant cu priveliște spectaculoasă este Garden Ravello Restaurant.

Priveliște de la Garden Ravello Restaurant

Atenție, prețurile sunt aproximativ la fel de mari ca în Amalfi și Positano, iar dacă bugetul nu-ți permite o masă la restaurant, poți da o fugă în Maiori sau Minori – aflate la 8 minute distanță cu mașina – unde același fel de mâncare este cu 30-40% mai ieftin.

Unde parchezi în Ravello?

Cel mai bun loc de parcare în Ravello este parcarea situată lângă Piazza Duomo. Tarifele de parcare în Ravello sunt de 3€ pe oră, și intrarea se face pe la barieră, cu ridicarea unui tichet.

Parcarea Piazza Duomo din Ravello
Parcarea Piazza Duomo din Ravello, văzută din piață

Tichetul trebuie să-l plătești la plecare, înainte de a intra în mașină, la singurul automat disponibil. Acceptă plăți atât cash cât și cu cardul.

Pentru a vedea locația pe hartă, intră aici.

4. Praiano

Praiano
Praiano

Praiano este un sat micuț și pitoresc situat la jumătatea distanței dintre Amalfi și Positano. Cunoscut drept paradisul cărților poștale de odinioară pentru cele mai frumoase apusuri de soare de pe Coasta Amalfi, Praiano surprinde prin două plaje spectaculoase: Marina di Praia și Cala della Gavitella.

Marina di Praia, Praiano
Marina di Praia. Sursă: sorrentoreview.com

Mai mult, Praiano concurează pentru cel mai romantic loc dintre toate localitățile situate pe Coasta Amalfi.

Dincolo de labirintul de alei înguste, multitudinea de trepte și căsuțele pastelate, Praiano surprinde și prin altarele votice acoperite cu maiolică.

În cazul în care vrei să mănânci în Praiano, îți recomandăm restaurantul Da Armandino – o trattoria cu câteva feluri specializate pe fructe de mare, situată chiar în fiordul Marina di Praia. Pentru un decor mai romantic, îți recomandăm Il Pirata – o terasă-restaurant situată chiar pe stâncile de pe malul apei.

5. Vietri sul Mare

Vietri sul Mare este primul oraș dinspre Salerno și singurul de pe Coasta Amalfi în care poți ajunge cu ușurință, fiind legat de autostrada A3 Napoli – Salerno.

Cunoscut pentru ceramica tradițională care datează din Evul Mediu, acest orășel modest este cunoscut pentru găzduirea a câtorva dintre cele mai mari plaje de pe Coasta Amalfi. Printre cele mai frumoase plaje din Vietri sul Mare includem La Baia – una dintre puținele plaje cu nisip de pe Coasta Amalfi, La Crespella și Due Fratelli. Cu toate astea, apa nu este la fel de curată față de alte locuri de pe coastă din cauza portului Salerno aflat în apropiere.

6. Maiori

Maiori
Maiori

Maiori este orașul cu cea mai lungă plajă de pe Coasta Amalfi, și totodată una dintre bijuteriile mai puțin cunoscute de pe Coasta amalfitană.

Plaja dispune de nisip și are o lungime de 930 m și o lățime de 40 m. Cu toate că este formată din mai multe plaje private, aici vei găsi nisip fin, șezlonguri și umbreluțe la prețuri decente. Întrucât nu este foarte popular, orașul-stațiune este foarte liniștit iar prețurile de aici sunt mult sub media celorlalte localități de pe Coasta Amalfi. Aceste atuuri fac din Maiori un loc preferat de familiile cu copii.

Chiar în centrul orașului, poți admira Giardini Palazo Mezzacapo. Aceasta este o grădină superbă, cu o mulțime de fântâni, unde, cu puțin noroc, poți surprinde concerte de muzică live.

Castelul Mezzacapo din Maiori
Castelul Mezzacapo din Maiori

Totodată, nu rata Casale dei Cicerali, aceasta fiind una dintre cele mai pitorești și mai vechi străzi din Maiori.

Plaja este foarte generoasă iar pasarela pietonală este umbrită de pini mediteraneeni și multă vegetație.

Plaja din Maiori
Plaja din Maiori

Nu în ultimul rând, orășelul are și un port de unde pleacă zilnic ferryboat-uri către Positano.

Cursele de ferryboat sunt operate de Travelmar iar un bilet Maiori – Positano costă 15 euro/persoană pe sens (30 euro/persoană, dus-întors). Cursele pleacă din oră în oră începând cu 08:20, ultima cursă fiind la ora 18:40. Durata cursei este de 1 oră și 15 minute.

Pe scurt, este un orășel cochet, cu un centru frumos și o promenadă care oferă o priveliște asupra castelulului medieval Mezzacapo.

De asemenea, dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi Erchie – un mic sat de pescari cu priveliște la una dintre cele mai frumoase plaje de pe coastă. Este vorba despre o plajă cu o lungime de 200 m, străjuită de două turnuri sarazine, construite pentru prevenirea atacurilor piraților.

Unde parchezi în Maiori?

La fel ca-n celelalte localități, Maiori oferă parcare contra-cost, însă prețurile sunt mai mici. Astfel, o oră de parcare lângă plajă costă 3 euro. Plata se face cash sau cu cardul la automatul de lângă parcare. Nu uita să pui tichetul pe bord.

Pentru indicații de orientare pe Google Maps către cea mai bună parcare din Maiori, intră aici.

7. Minori

Minori
Minori

Minori este un oraș etrusc care a fost construit în secolul al VII-lea, însă o inundație din anii ’50 a distrus majoritatea clădirilor. Numele orașului provine de la numele râului din apropiere.

Mai mic ca Amalfi, Ravello sau Positano, Minori este totodată și mai ieftin atât în ceea ce privește cazarea, cât și restaurantele sau parcarea. De asemenea, este mult mai puțin aglomerat decât toate celelalte orașe de pe Coasta Amalfi, oferind o atmosferă mult mai locală.

Vecin cu Maiori, Minori pune la dispoziția turiștilor o plajă de nisip de 250 m lungime, foarte liniștită, și o mică promenadă pe malul mării. Nu rata o vizită la patiseria lui Salvatore De riso pentru cele mai bune deserturi create de faimosul patiser.

Cel mai celebru obiectiv turistic din Minori este Vila Romana Minori, care datează de la începutul secolului I d.Hr., chiar în punctul de vărsare a râului Reginna Minor în mare.

În cazul în care dorești să vizitezi Maiori și Minori, trebuie să știi că acestea sunt conectate de o potecă, fiind situate unul lângă celălalt. În aceeași zi, poți vizta atât Maiori cât și Minori.

Unde parchezi în Minori?

Parcarea în Minori se află chiar la începutul plajei, lângă stația de taxi, chiar într-o curbă. O oră de parcare costă 3 euro.

Indicații de orientare pe Google Maps poți găsi aici.

Ce mai poți vizita pe Coasta Amalfi și în împrejurimi

8. Fiordo di Furore

Fiordo di Furore
Fiordo di Furore

Fiordo di Furore este un fiord situat la jumătatea distanței dintre localitățile Conca dei Marini și Praiano, chiar pe șoseaua de coastă.

Acest fiord unic este un golf micuț, foarte îngust, care intră adânc în uscat. Este unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe Coasta Amalfi. Cu toate astea, acest golf a fost sculptat de torentul Schiato, și nu de un ghețar – așa cum este în cazul fiordurilor.

Șoseaua de coastă îl traversează printr-un pod arcuit, pe care n-ai cum să nu-l remarci. Interesant este că la capătul fiordului vei vedea o plajă micuță, spectaculoasă prin prisma peisajului. Micuța plajp situată la poalele stâncilor poate fi accesată prin intermediul a 200 de scări care coboară de pe șoseaua de coastă.

Deși hărțile online indică 13 minute de mers pe jos, drumul poate fi parcurs la pas în aproximativ 30-40 de minute.

9. Grotta dello Smeraldo

Grotta dello Smeraldo de pe Coasta Amalfi
Grotta dello Smeraldo

Grotta dello Smaraldo, sau Grota de smarald, este o peșteră al cărui nume provine de la culoarea apei. Este o minune a naturii iar razele soarelui care lovesc apa limpede crează o priveliște spectaculoasă de culoare smarald.

Aceasta este accesibilă atât de pe barcă, cât și de pe uscat, prin intermediul liftului care duce la intrarea în peșteră.

Tariful de intrare în Grota dello Smeraldo este de 7 euro de persoană. Pentru a vedea culoarea smarald care-i dă numele, vizitează grota în jurul orei 13:00. O barcă cu vâsle costă 10 euro de persoană, iar ca timp ai nevoie de aproximativ 2 ore pentru a vizita această atracție turistică.

Accesul în peșteră se face între orele 09:00 și 15:00, și doar atunci când marea este calmă.

10. Insula Capri

Insula Capri
Priveliște de pe Insula Capri

Orice sejur pe Coasta amalfitană este o oportunitate pentru a vizita insula Capri.

Capri este o insulă muntoasă situată în Marea Tireniană, chiar la intrarea în Golful Napoli și este foarte apreciată pentru peisajele unice. Este un paradis al naturii iar cea mai bună opțiune este să iei un ferryboat.

Tariful unui ferryboat costă între 24 și 27 de euro de persoană, per sens. Plecările se fac din Amalfi, Maiori, Minori sau Positano.

Din Positano pleacă 3 ferry pe zi, la 10:20, 13:20 și 16:25. Prețul unui bilet dus este de 27.5 euro de persoană. Întoarcerea se face la 11:15, 15:10 și 18:00, iar tariful este același.

De asemenea, poți opta pentru un tur al insulei Capri fără a petrece timp pe insulă. Acesta pleacă din Positano la 16:00, cu întoarcere la 19:30 iar tariful este de 75 euro de persoană. Astfel, poți admira cele mai frumoase atracții turistice din Capri: Faraglioni, Marina Piccola, Grotta Bianca și farul Punta Carenta.

Tariful include băuturi de tip cocktail (nealcoolice) și un aperitiv. Pentru tururi de 7 ore, plecarea se face la 9:30 cu întoarcere la 16:30, iar prețul este de 120 euro de persoană.

Mai multe detalii poți vedea pe panourile aflate pe plaja din Positano (pe dreapta, cum cobori).

Unde te cazezi pe Coasta Amalfi

Cele mai scumpe cazări de pe Coasta Amalfi se găsesc în Positano și Amalfi. Prețuri ridicate se găsesc și în Ravello, însă tarifele sunt ușor mai scăzute. Dacă dorești hoteluri mai ieftine, mergi în Maiori sau Minori. Acestea sunt două localități situate chiar pe șoseaua care traversează coasta amalfitană.

Dacă ai la dispoziție o mașină închiriată, cazează-te în satele montane situate mai sus precum Pianillo și San Lazzaro. Sunt două sătuce foarte liniștite amplasate la aproximativ 30 de minute de mers cu mașina de șoseaua de coastă de pe malul mării.

Panariello Palace, Pianillo (Agerola)

În Pianillo, îți recomandăm Panariello Palace, cu rezervare direct pe site-ul lor. Astfel, obții prețuri cu 20% mai mici față de Booking. Plata se face la cazare, însă îți vor cere detaliile cardului pentru preautorizare. Unitatea de cazare oferă și o terasă exterioară, de unde poți admira priveliștea spectaculoasă.

Mai mult, întrucât este situată foarte sus din punct de vedere altitudinal, aici te poți bucura de un aer de munte, răcoros în serile de vară. Iar curățenia este pusă la rang de cinste.

Terasa de la Panariello Palace
Camera dublă
Panariello Palace
Panariello Palace – priveliște din camera 39

Priveliștea cea mai faină este din camera 39, care are o terasă generoasă și o priveliște absolut superbă. Evită camerele care au curte întrucât este comună (aceeași curte la 3 camere).

În aceste localități, precum Pianillo sau San Lazzaro, situate mai sus de șoseaua de coastă, priveliștea este absolut superbă și te vei putea bucura de o oază de liniște și un aer foarte curat, de munte. De asemenea, prețurile sunt mult mai scăzute față de Positano, Sorrento, Amalfi, Ravello, Maiori sau Minori.

Hotel Panorama, Maiori

Acest hotel este foarte aproape de plajă și oferă o priveliște de poveste. Barul și restaurantul de pe acoperiș completează facilitățile acestui hotel de 4 stele. Camerele sunt curate, luminoase și spațioase.

În cazul în care bugetul de vacanță nu este unul generos, alege să te cazezi în Maiori sau Minori întrucât vei găsi cele mai mici tarife la cazare și prețuri decente la restaurante.

Cu toate astea, nu îți recomandăm să le alegi dacă nu dispui de mașină. Fără mașină, cel mai indicat este să te cazezi în Amalfi, Ravello, Maiori sau Minori. Dacă ai suficienți bani, cazează-te în Positano.

Mija Sunset Home, Praiano

Este un apartament cu un dormitor, cu o suprafață de 40 mp, bucătărie complet utilată, o baie și un living.

Mija Sunset Home din Praiano
Mija Sunset Home din Praiano
Apartament Mija Sunset

Hotel Buca di Bacco, Positano

Dacă-ți permite bugetul, îți recomandăm Buca di Bacco din Positano. Este un hotel de 4 stele cu o priveliște spectaculoasă, chiar lângă plaja din Positano.

Buca di Bacco Hotel Positano
Hotel Buca di Bacco din Positano

Villa Nina, Positano

Și această cazare are tarife pe măsură și se află chiar în Positano. Cu un șarm autentic, jacuzzi și terasă cu vedere la mare, Villa Nina este una dintre cele mai frumoase unități de cazare din Positano, îndeosebi datorită priveliștii oferite. Proprietatea oferă mic dejun și este situată la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de oraș.

Hotel Marina Riviera, Amalfi

Ne îndreptăm atenția către un alt hotel bine cotat din Amalfi – Hotel Marina Riviera. Respectând linia recomandărilor cu priveliști faine, acest hotel oferă unele dintre cele mai frumoase panorame asupra coastei Amalfi.

Este situat chiar în Amalfi, având o poziție excelentă. Camerele sunt spațioase și curate, terasa oferă o panoramă superbă asupra orașului Amalfi, iar micul dejun este excepțional.

Hotel Marina Riviera Amalfi
camera dublă la Hotel Marina Riviera din Amalfi

Când să vizitezi Coasta amalfitană

Dacă vrei să eviți îmbulzeala, evită lunile de vară, respectiv iulie și august. Pentru drumeții, îți recomandăm să vii în septembrie, octombrie, aprilie sau mai.

Dacă închiriezi mașină, șoseaua de coastă este atât de îngustă și cu multe serpetine încât va fi foarte obositor să te deplasezi între localități, mai ales în contextul aglomerației ridicate.

Dacă vii pentru plajă, lunile cele mai calde sunt iulie și august, cu medii zilnice cuprinse între 28°C și 30°C. Evident, tot în iulie și august vei găsi și cea mai festivă atmosferă, cu o mulțime de festivaluri și străzi animate. Mai puțin aglomerat este în iunie.

Te-ar putea intersa și...

Porto Katsiki Lefkada

Porto Katsiki Lefkada – una dintre top 10 plaje din lume

Te-ai întrebat vreodată cum arată plaja de vis? Exact ca plaja Porto Katsiki din Lefkada.

Porto Katsiki,… Află mai multe

statiunea Parga

Parga – cea mai pitorească destinație din Grecia continentală

Parga, stațiune situată pe coasta Mării Ionice în nord-vestul Greciei continentale, este una dintre cele mai pitorești destinații de vacanță… Află mai multe

Vourvourou Sithonia

Vourvourou, o destinație de vis în Halkidiki

Vourvourou este una dintre cele mai frumoase destinații de plajă din Grecia continentală, oferind peisaje de vis, plaje spectaculoase cu… Află mai multe

Compară cazări

Compară