Locuri de vizitat pe Valea Doftanei: Top obiective turistice

valea doftanei locuri de vizitat

Odată ajunși în zonă, vă recomandăm să vizitați principalele obiective turistice de pe Valea Doftanei. Întrucât sunt multiple locuri de vizitat, vă invităm într-o călătorie virtuală.

Comuna Valea Doftanei este situată într-un cadru natural pitoresc, în partea nordică a județului Prahova, pe cursul mijlociu al râului omonim, în zona Carpaților de Curbură.

Deși principalul punct de atracție este Lacul Paltinu, mai jos vă prezentăm toate obiectivele turistice și locurile de vizitate de pe Valea Doftanei.

Locuri de vizitat pe valea Doftanei: Teșila și Trăisteni

Cheile Doftanei se întind pe o lungime de 300 de metri, având o lățime cuprinsă între 15 și 20 metri. Acestea se află situate pe drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei. Asemănătoare cu Cheile Bicazului, Cheile Doftanei sunt printre cele mai frumoase formațiuni de origine carstică din România, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic de pe Valea Doftanei.

valea doftanei obiective turistice
Cheile Doftanei

Rezervația Glodeasa-Teșila reprezintă o pădure virgină de conifere, cu vârste cuprinse între 200 și 300 de ani. Aflată altitudinal la 700-900 m, rezervația se întinde pe 500 de hectare. Fără doar și poate, este un obiectiv turistic de vizitat de pe Valea Doftanei. Frumusețea rezervației este remarcabilă prin crestele împădurite, rocile calcaroase, pajiștile întinse și copacii înalți. Aerul curat, densitatea suprafeței forestiere și farmecul aparte al rezervației îi fac pe turiști să revină de la an la an.

Valea Doftanei obiective turistice
Rezervația Glodeasa

Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apă potabilă, și se întinde pe o lungime de 3 km, oferind o priveliște superbă.

valea doftanei de vizitat
Lacul Paltinu

Barajul Paltinu se află situată într-o zonă montană în bazinul Doftana, în aval de confluența acestuia cu valea Păltinoasa, în cheile numite “La Tocile”, fiind un loc inedit de vizitat de pe Valea Doftanei. Acest baraj servește îndeosebi pentru alimentarea cu apă potabilă a municipiilor Câmpina și Ploiești. De asemenea, barajul asigură și irigarea a 9000 de hectare din lunca râului Prahova, în zona Băicoi-Ploiești.

Barajul se ridică la 108 m deasupra fundației, având o lungime totală de 455 m.

valea doftanei de vizitat
Barajul Paltinu

Râul Doftana însoțește paralel drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, fiind un afluent al râului Prahova.

Alte atracții și locuri de vizitat de pe Valea Doftanei

Ruinele bisericii vechi din Trăisteni datează încă din 1724, aceasta fiind construită de Constantin Cuculeata.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Teșila, zidită de Bucur Săvulescu în 1878

Muzeul de Arte Plastice din Teșila, unde sunt expuse o parte din lucrările Taberei internaționale de artă plastică Valea Neagră

Momumentul Eroilor construit în 1975, situat în satul Teșila

Munții Grohotiș, unde te poți bucura de un traseu de 1 zi sau Vârful Secaria care se află în proximitatea satului Teșila.

Valea Doftanei de vizitat
Varful Secaria

Cum afjungi pe Valea Doftanei

Situată la intersecția DJ 102 I Câmpina – Brașov cu DJ 102 A, este necesar să urmați traseul DJ101 S Comarnic – Secăria – Valea Doftanei, respectiv DJ 101 T Valea Doftanei – Bertea – Slănic, care face legătura între Doftana și Valea Teleajenului.

Odată ajunși pe Valea Doftanei, relaxarea este pusă la loc de cinste. Aici puteți să vă bucurați de pescuit pe Lacul Paltinu, să explorați locurile cu barca, să urcați pe munte sau să vizitați obiectivele turistice de mai sus.

Cazare pe Valea Doftanei

Odată ajunși aici, cu siguranță veți fi uimit de culoarea unică a Lacului Paltinu, denumit și “Lacul de smarald”.

Recomandările noastre în materie de cazare pe Valea Doftanei sunt următoarele:

Cabana Mea

Cabana Mea situată în comuna Valea Doftanei, județul Prahova, la doar 135 km de București, unde natura a creat peisaje fermecătoare, fiind o oază de relaxare în mijlocul naturii.

Clasificată cu 4 margarete, are o capacitate de cazare de 10 oaspeți și dispune de un living generos, o cameră de familie, o cameră dublă standard, un apartament cu living și dormitor, 4 băi și bucătărie complet utilată și echipată. Unitatea de cazare se închiriază în regim self-catering pentru minimum 2 nopţi!


Vila UNO

Vila UNO este o unitate de cazare superbă situată pe Valea Doftanei, chiar pe malul lacului Paltinu. Peisajul este unul de poveste.

Amplasată într-un cadru natural pitoresc, între munţii împăduriţi, pe malul lacului Paltinu, Vila UNO este locul unde te deconectezi de rutina zilnică şi te relaxezi cu adevărat.

Vila UNO Atra Doftana oferă o capacitate de cazare de 6 persoane, fiind structurată astfel:

  • la etaj: 2 dormitoare cu baie proprie și lounge dotat cu 2 saltele de podea – una dublă și două single
  • la parter: living, bucătărie, o baie, zonă de dining și terasă.

La UNO, livingul, diningul și terasele sunt orientate spre încântătorul Lac Paltinu, iar zona de noapte e ferită de drum și vecini. Accesul auto și parcarea în incinta sunt private.

Bucătaria este complet utilată, punând la dispoziție frigider, plită electrică, cuptor, espressor și toate accesoriile (tacâmuri, farfurii, pahare etc).


MIRA Resort by ATRA

Situată în satul Teșila din Valea Doftanei, vizavi de hotelul ATRA, pe celălalt mal al lacului Paltinu, MIRA Resort oferă aceeași intimitate, atmosferă relaxantă și aceleași servicii impecabile. Resortul de pe lac este cea mai nouă adiție la familia ATRA.

MIRA Resort by ATRA dispune de 3 camere duble (pat matrimonial), 3 suite (apartamente cu 2 camere, cu dormitor matrimonial și o cameră connecting, cu canapea extensibilă), o cameră single și un bungalow (dormitor cu pat matrimonial și o cameră connecting cu 2 paturi twin, având suprafața de 30 mp). Fiecare cameră dispune de baie proprie.

De asemenea, aveți la dispoziție și alte opțiuni de cazare pe Valea Doftanei.

Te-ar putea intersa și...

cazari munte cu piscina

Top 10 cazări la munte cu piscină (în România)

Cauți cazări la munte cu piscină? Perfect, ai ajuns unde trebuie. În acest articol vei descoperi cele mai frumoase cazări… Află mai multe

Therme - cel mai mare aqua park din Romania

Aqua Park România: Top 9 parcuri acvatice de vizitat

Ești în căutare unui aqua park în România? Ai ajuns unde trebuie. Astăzi vom discuta despre cele mai frumoase parcuri… Află mai multe

Herastrau, unul dintre cele mai mari parcuri in Bucuresti

Top 10 cele mai frumoase parcuri din București

Indiferent de sezon, parcurile din București reprezintă una dintre cele mai bune metode de a te relaxa în mijlocul naturii.

Compară cazări

Compară