Obiective turistice Istanbul: Top 14 atracții și locuri de vizitat

obiective turistice Istanbul

Ești în căutarea celor mai frumoase obiective turistice din Istanbul? Ai ajuns unde trebuie. Ți-am pregătit un ghid cu cele mai apreciate atracții turistice și locuri de vizitat din Istanbul.

Istanbul este cel mai iubit și totodată cel mai mare oraș din Turcia, având o populație de 15.4 milioane de locuitori. De asemenea, acest megalopolis este și principalul centru comercial, cultural și financiar al Turciei.

Fostă capitală a Imperiului Roman de Răsărit, Istanbul este singurul oraș amplasat pe două continente: Asia și Europa.

Iată o listă cu cele mai apreciate locuri de vizitat în Istanbul.

Moscheea Albastră

Moscheea Albastră
Moscheea Albastră

Moscheea Albastră, cunoscută și sub numele de Moscheea Sultanului Ahmed, este o moschee istorică situată în Istanbul, Turcia. Este cunoscută pentru frumoasele sale plăci albastre care îi împodobesc pereții interiori, care dau numele moscheii.

Moscheea a fost construită la începutul secolului al XVII-lea și este considerată unul dintre cele mai importante exemple de arhitectură otomană din Istanbul. Din acest motiv, este printre cele mai fotografiate obiective turistice din Istanbul.

Mai mult, acest lăcaș de cult este deschis turiștilor și în afara orelor de rugăciune. Moscheea Albastră este o destinație turistică populară în Istanbul și atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Hagia Sophia

Hagia Sophia
Hagia Sophia

Hagia Sophia este o clădire istorică situată în Istanbul, Turcia. Inițial, a fost construită ca o catedrală în secolul al VI-lea și a servit drept sediu al Patriarhiei Constantinopolului. După ce orașul a fost cucerit de Imperiul Otoman în secolul al XV-lea, Hagia Sophia a fost transformată în moschee. A rămas moschee până în 1935, când a fost transformată în muzeu.

Hagia Sophia este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este considerată una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din lume. Este cunoscută pentru cupola sa mare, care era cea mai mare din lume atunci când a fost construită, și pentru mozaicurile și frescele sale impresionante.

Cu un interior desprins din povești, Hagia Sophia este o destinație turistică populară în Istanbul și atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Palatul Topkapi

Palatul Topkapi
Palatul Topkapi

Palatul Topkapi este un palat istoric situat în Istanbul, Turcia. A fost reședința principală a sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani, din secolul al XV-lea până în secolul al XIX-lea.

Palatul constă într-un complex de clădiri, care include palatul principal, numeroase grădini și alte clădiri. Este cunoscut pentru arhitectura și decorul său opulent, precum și pentru colecțiile sale de artă, bijuterii și alte comori.

Printre cele mai vizitate obiective turistice din Istanbul, palatul Topkapi ilustrează cu finețe măreția civilizației otomane.

Palatul Topkapi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este o destinație turistică populară în Istanbul. Atrage milioane de vizitatori în fiecare an și găzduiește mai multe muzee, inclusiv Muzeul Haremului, care a fost reședința soțiilor, copiilor și concubinelor sultanilor otomani.

Piața Taksim

Piața Taksim din Istanbul
Piața Taksim

Piața Taksim este o piață pe care n-ai voie s-o ratezi atunci când îți faci lista cu locurile de vizitat din Istanbul. Aici te poți bucura de un ceai sau o cafea turcească, alături de o baclava delicioasă.

Pe lângă faptul că este un important nod de transport, este și o destinație populară pentru cumpărături, care abundă în terase cu delicii tradiționale turcești și o atmosferă plină de viață.

Piața este înconjurată de numeroase hoteluri, restaurante și centre comerciale și este un loc popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Piața Taksim este, de asemenea, un important centru cultural și istoric din Istanbul și a fost locul în care au avut loc numeroase evenimente și proteste importante de-a lungul istoriei orașului.

Este o locație de neratat atunci când vizitezi acest fascinant oraș, oferind un amestec unic de viață urbană modernă și istorie culturală.

Marele Bazar

Marele Bazar Istanbul
Marele Bazar

Marele Bazar este o piață istorică din Istanbul, cunoscută ca Grand Bazaar. Este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine și 60 de străzi.

Marele Bazar este cunoscut pentru marea varietate de bunuri, inclusiv bijuterii, textile, condimente, ceramică și multe altele. Indiferent de ce ai nevoie, aici ai toate șansele să găsești ceea ce cauți. Ai nevoie doar de timp, si bani!

Este o destinație turistică populară în Istanbul și atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Marele Bazar este, de asemenea, un important centru cultural și economic din Istanbul, fiind în funcțiune de peste 500 de ani. Înainte de a te întreba ce să vizitezi în Istanbul, nu ezita să faci o vizită aici, mai ales dacă ești interesat să faci cumpărături sau să afli mai multe despre cultura locală din Istanbul.

Croazieră pe Bosfor

Stramtoarea Bosfor in Istanbul
Strâmtoarea Bosfor văzută din Istanbul

Bosforul, care traversează orașul Istanbul, este o strâmtoare care conectează Marea Neagră cu Marea Marmara, și care, alături de strâmtoarea Dardanele, separă partea europeană de cea asiatică.

O croazieră pe Bosfor permite vizitatorilor să vadă orașul dintr-o perspectivă diferită și oferă priveliști frumoase ale malului și ale peisajului din jur.

Croaziera pe Bosfor este una dintre cele mai preferate activități ale turiștilor care vizitează Istanbulul. Astfel, poți lua chiar feribotul public pentru a te bucura de o plimbare pe apă, aceasta fiind cea mai ieftină opțiune.

Multe croaziere pe Bosfor includ opriri la repere și situri istorice de-a lungul drumului, cum ar fi Palatul Dolmabahce, Castelul Rumelian și Podul Bosfor.

Croazierele pe Bosfor sunt o modalitate excelentă de a experimenta frumusețea și istoria Istanbulului și reprezintă o activitate populară pentru vizitatorii orașului.

Cisterna Basilica

Cisterna Basilica
Cisterna Basilica

Ești în căutarea unor obiective turistice mai inedite? Cisterna Basilica, cunoscută și sub numele de Cisterna Yerebatan, este o încăpere subterană istorică situată în Istanbul. A fost construită în secolul al VI-lea, în timpul Imperiului Bizantin, pentru a furniza apă orașului.

Cisterna Basilica este o realizare impresionantă a ingineriei, cu peste 336 de coloane care susțin tavanul și o capacitate de stocare a apei de peste 100.000 de metri cubi.

De asemenea, este cunoscută pentru decorul său impresionant, iar iluminarea fadă și sunetul apei care picură contribuie la nota inedită a acestei caverne.

Cisterna Basilica se spune că a fost construită cu ajutorul a aproximativ 7000 de sclavi bizantini, fiind o destinație turistică populară în Istanbul și atrage mii de vizitatori în fiecare an.

Este un loc unic și fascinant de vizitat și oferă o imagine amplă a istoriei acestui oraș. Totodată, este una dintre cele mai interesante obiective turistice din Istanbul.

Piața de condimente

Piata de condimente Istanbul
Piața de condimente din Istanbul

Piața de condimente, cunoscut și sub numele de Bazarul egiptean, este o piață istorică situată în Istanbul, Turcia.

Această piață este cunoscută pentru marea varietate de condimente, ierburi și alte ingrediente care sunt folosite în bucătăria turcească.

În bazarul de mirodenii poți găsi inclusiv ceai, cafea, nuci, fructe uscate și multe altele.

Bazar de mirodenii este situat în cartierul Eminönü, în apropiere de Podul Galata, și este una dintre cele mai vechi piețe din Istanbul.

Este o destinație de vizitat dacă ești interesat să experimentezi cultura și aromele locale din Istanbul.

Moscheea Suleymaniye

Moscheea Suleymaniye din Istanbul
Moscheea Suleymaniye

Moscheea Suleymaniye este o moschee istorică situată în Istanbul. Este una dintre cele mai mari și mai impresionante moschei din oraș și este considerată o capodoperă a arhitecturii otomane.

Moscheea a fost construită la mijlocul secolului al XVI-lea și poartă numele sultanului Suleyman Magnificul, care a ordonat construcția acesteia.

Această moschee, absolut magnifică, este cunoscută pentru dimensiunile sale grandioase, designul elegant și decorul superb.

Moscheea Suleymaniye este un lăcaș de cult activ și este deschisă pentru vizitatori în afara orelor de rugăciune.

Pacea, liniștea și spiritualitatea sunt cuvintele care caracterizează cel mai bine acest lăcaș. Din acest motiv, am inclus-o pe lista cu cele mai populare atracții turistice din Istanbul.

Bebek

Bebek Istanbul
Cartierul Bebek

Bebek este un cartier situat în partea europeană a Istanbulului, pe malul Bosforului. Este un cartier popular și înstărit, cunoscut pentru frumoasa sa locație pe malul apei, pentru opțiunile de cumpărături și restaurantele cu o priveliște superbă, și totodată pentru numeroasele sale parcuri și spații verzi.

Bebek găzduiește, de asemenea, mai multe ambasade și consulate, precum și mai multe școli și universități de prestigiu. Cartierul este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști și oferă un amestec de viață urbană modernă și natură.

Este un loc minunat de vizitat dacă doriți să experimentați partea mai luxoasă a Istanbulului, unde vă puteți bucura de peisajele superbe oferite de strâmtoarea Bosfor.

Miniatürk

Parcul Miniaturk
Parcul Miniatürk

Miniatürk este unul dintre cele mai mari parcuri în miniatură din întreaga lume. Este o destinație turistică populară și prezintă modele în miniatură ale unora dintre cele mai faimoase repere și situri istorice din Turcia.

Parcul se întinde pe o suprafață de 60 de hectare și include peste 100 de machete în miniatură, printre care Hagia Sophia, Moscheea Albastră și Turnul Galata, precum și repere din alte părți ale Turciei.

Miniatürk include, de asemenea, o versiune în miniatură a Strâmtorii Bosfor, cu bărci în miniatură pe care vizitatorii se pot plimba.

Parcul Miniatürk este o modalitate excelentă pentru a vedea unele dintre cele mai faimoase obiective turistice din Istanbul (și nu numai) într-un timp scurt.

Palatul Dolmabahce

Palatul Dolmabahce
Palatul Dolmabahce

Palatul Dolmabahce este un palat istoric fascinant, care emană un aer luxuriant. A fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea și a servit ca reședință principală a sultanilor otomani timp de aproape un secol.

Palatul este o clădire opulentă și somptuoasă, cu peste 285 de camere, 43 de holuri și 14 băi. Este cunoscut pentru decorațiunile sale impresionante, inclusiv candelabre, și mobilier aurit.

Palatul Dolmabahce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este o destinație turistică populară în Istanbul. Atrage mii de vizitatori în fiecare an și este deschis publicului ca muzeu.

Bulevardul Istiklal

Bulevardul Istiklal
Bulevardul Istiklal

Bulevardul Istiklal face parte dintr-o zonă istorică situată în cartierul Beyoglu. Această pasarelă pietonală este una dintre cele mai populare destinații ale orașului, cunoscută pentru buticurile și cafenelele turcești, dar și pentru restaurantele și cluburile de noapte.

Această alee pietonală găzduiește numeroase repere culturale importante, printre care Turnul Galata și Piața Taksim, precum și numeroase teatre, cinematografe și locații cu delicii turcești.

Este, de asemenea, o stradă pietonală importantă, cu o zonă largă rezervată exclusiv pietonilor, care este populară pentru cumpărături și plimbări la pas.

Bulevardul Istiklal este o destinație de neratată, oferind un mix unic de istorie culturală și modernitate.

Biserica Chora

Biserica Chora
Biserica Chora

Biserica Chora, cunoscută și sub numele de Biserica Sfântului Mântuitor din Chora, este o biserică istorică superbă care merită vizitată. Este considerată unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură bizantină din oraș și este cunoscută pentru mozaicurile și frescele sale frumoase.

Biserica a fost construită inițial în secolul al IV-lea, dar a fost ulterior transformată în moschee în timpul Imperiului Otoman. Ulterior, a fost restaurată și transformată din nou în biserică în secolul al XX-lea.

Biserica Chora face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este o destinație turistică populară în Istanbul. Atrage mii de vizitatori în fiecare an și este deschis publicului ca muzeu.

Ți-a plăcut topul celor mai frumoase obiective turistice din Istanbul? Nu ezita să distribui acest articol cu prietenii tăi.

Te-ar putea intersa și...

Muntele Olimp

Muntele Olimp: Obiective Turistice și Curiozități

Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia și al doilea ca altitudine din Balcani. 

Deși… Află mai multe

Coasta de Azur, Menton

Coasta de Azur: Top 10 locuri de vizitat pe Riviera Franceză

Coasta de Azur este unul dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa. Cunoscută drept Riviera Franceza, aceasta este… Află mai multe

Obiective turistice Praga

Obiective Turistice Praga: Top 22 locuri de vizitat

Exista o mulțime de obiective turistice în Praga, iar printre cele mai populare locuri de vizitat se numără Castelul Praga,… Află mai multe

Compară cazări

Compară