Top 14 obiective turistice în Londra

Big Ben si Westminster - doua dintre cele mai populare obiective turistice in Londra

Cauți obiective turistice în Londra? Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Buckingham și London Eye sunt printre cele mai populare. În articolul de astăzi, vom discuta despre cele mai frumoase locuri de vizitat din Londra.

Londra, capitala Angliei și a Marii Britanii, este unul dintre cele mai frumoase și vizitate orașe din Europa. Cu o istorie bogată, orașul excelează când vine vorba de artă și cultură.

De asemenea, este una dintre cele mai vibrante metropole din lume, cu o populație diversă care creasa un mozaic cultural deosebit.

Orașul în sine este un amestec impresionant de tradiție și modernitate, fiind cunoscut atât pentru monumentele istorice – Westminster Abbey, Turnul Londrei – cât și pentru obiectivele turistice moderne precum London Eye și The Sharp.

Din acest motiv, Londra este cel mai vizitat oraș din Europa, cu peste 19 milioane de turiști anual. Topul este completat de Paris, Istanbul, Roma, Amsterdam, Barcelona, Praga si Viena.

Iar rețeaua de transport poate gestiona cu ușurință acest flux de turiști. Londra are cea mai veche rețea subterană de transport din lume, metroul londonez deservind 270 de stații, de-a lungul celor 12 linii. Acestea se împart în linii superficiale (de suprafață), respectiv linii de adâncime.

5 motive pentru care ar trebui să vizitezi Londra

Istorie și cultură: De la Turnul Londrei și Palatul Buckingham la Westminster Abbey și Muzeul Britanic, orașul este plin de monumente istorice și muzee care oferă o incursiune în istoria și cultura britanică.

Diversitate culturală: Din punct de vedere etnic, Londra este orașul cu cea mai bogată diversitate din Marea Britanie, aici vorbindu-se peste 300 de limbi. Mai mult, orașul servește drept casă pentru 287 de grupuri etnice, fiind una dintre cele mai diverse metropole din lume. Acest amestec de culturi se reflectă în bucătăria variată a orașului, în evenimentele culturale și în cartierele etnice precum Chinatown, Little India sau Brixton.

Teatrul West End: Dacă iubești teatrul și spectacolele live, capitala Regatului Unit al Marii Britanii este locul perfect. West End-ul londonez este renumit pentru producțiile sale teatrale de top, inclusiv musicaluri celebre, comedii și drame, care pot fi văzute în teatrele sale celebre, cum ar fi Teatrul Apollo sau Teatrul Lyceum.

Spații verzi: Londra este un oraș verde, cu aproximativ 3000 de parcuri. Hyde Park, Regent’s Park, Kew Gardens și Richmond Park sunt doar câteva dintre acestea. Așadar, oriunde mergi, vei găsi o oază de verdeață.

Shopping: De asemenea, orașul este un paradis pentru cumpărături, cu zone de shopping celebre, printre acestea numărându-se Oxford Street, Regent Street și Carnaby Street.

Plimbare pe Tamisa: O croazieră pe Tamisa poate fi ideală pentru a admira numeroase atracții de pe mal, precum Turnul Londrei, Big Ben și Podul Tower Bridge. De asemenea, poți lua o barcă pentru a ajunge la Greenwich, unde poți vedea observatorul astronomic și linia Greenwich, care marchează Meridianul Primului Greenwich.

Obiective Turistice în Londra

Când vine vorba de obiective turistice în Londra, cele mai populare sunt:

1. Big Ben

Big Ben din Londra
Big Ben

Big Ben este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Londra. Dacă ajungi pentru prima dată aici, acest obiectiv turistic este cu adevărat spectaculos.

Big Ben este de fapt numele celui mai mare clopot din cele cinci aflate în interiorul turnului cu ceas.

Cu toate astea, când spui Big Ben, te referi atât la clopot cât și la turnul cu ceas.

Turnul cu ceas este situat la capătul nordic al Camerelor Parlamentului.

În prezent, doar cetățenii cu rezidență au voie să viziteze turnul în interior. Acest obiectiv turistic din Londra este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pentru a te bucura de cea mai bună priveliște asupra turnului, mergi la pas peste Podul Westminster, de la London Eye.

2. Palatul Westminster

Palatul Westminster
Palatul Westminster cu Big Ben și podul omonim în prim plan

Clădirea în care se găsesc Camerele Parlamentului ale Regatului Unit este cunoscută sub numele de Palatul Westminster.

Știai că poți vizita Camerele Parlamentului și totodată că poți participa la dezbaterile care au loc în Camera Comunelor sau Camera Lorzilor?

Camera Comunelor (House of Commons) este locul unde membrii aleși în mod democratic, cunoscuți sub numele de deputați sau parlamentari.

Camera Lorzilor este cea de-a doua cameră a Parlamentului Regatului Unit. Ea este compusă din membri care nu sunt aleși prin vot direct, ci au funcții ereditare, episcopale sau sunt numiți pentru merite specifice.

3. Podul Westminster

Podul Westminster
Podul Westminster

O plimbare pe Podul Westminster oferă una dintre cele mai frumoase panorame asupra orașului, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Londra. Acesta face parte din Padrimoniul Mondial UNESCO, împreuna cu Palatul Westminster.

Podul Westminster a fost construit între 1738 și 1750, fiind format din șapte arcuri eliptice din fontă, fiecare având lungimea de 70 m.

Până în secolul al XVIII-lea, singura modalitate de a traversa Tamisa – în aval de Kingston – era să plătești pentru a traversa London Bridge – construit în secolul al XIII-lea.

Astfel, de-a lungul vremurilor apuse a existat o reală opoziție în ridicarea acestuia, atât din partea Bisericii, cât și a orașului în sine.

Peisajul este înfrumusețat de celebrele autobuze roșii cu două etaje. De aici ai o priveliște superbă către Big Ben, London Eye și Parlament.

4. Westminster Abbey

Westminster Abbey
Westminster Abbey – unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Londra

Westminster Abbey este unul dintre cele mai importante atracții turistice din Londra. Acestă catedrală este locul în care sunt încoronați regii și reginele, ultimul eveniment de această anvergură fiind încoronarea Regelui Carol, pe 6 mai 2023.

De asemenea, la Westminster sunt înmormântați numeroase genii precum Șir Isaac Newton, Charles Darwin, Charles Dickens, și Stephen Hawking.

Tot aici se află și foștii regi și fostele regine ale Angliei.

Mai mult, Westminster este popular și pentru nunțile regale, cum a fost cea dintre printul William și Kate Middleton.

Cu o arhitectură gotică și o structură din piatră, acesta este un loc unic în istoria Regatului Unit al Marii Britanii, fiind una dintre cele mai frumoase catedrale din lume. 

Catedrala Westminster Abbey este situată în apropiere de palatul Westminster, iar pentru vizitarea acesteia vei plăti 27 lire ca adult, respectiv 12 lire per copil (între 6 și 17 ani).

Pentru 5 lire, poți vizita Galeriile Jubileului de Diamant ale Reginei (Queen’s Diamond Jubilee). Acestea sunt de fapt niște camere medievale închise timp de câteva sute de ani. În urma cu câțiva ani, acestea au fost introduse în circuitul turistic.

Palatul Westminster este deschis de luni până sâmbătă, între orele 09:00 și 15:30.

Este indicat să îl vizitezi dimineața atunci când nu este aglomerat.

Pentru a nu sta la cozi, rezervă-ți biletul online pe site-ul oficial.

5. Palatul Buckingham

Palatul Buckingham
Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este o reședință oficiala a familiei regale Britanice încă din anul 1837. Aici locuiește Regina Elisabeta a II-a și ducele de Edinburgh.

Dacă ai ajuns pentru prima data în Londra, nu rata o plimbare la pas de-a lungul The Mall, până ajungi la Buckingham.

La întrarea principala în Palatul Buckingham poți admira Schimbarea Gărzii Reginei, aceasta fiind una dintre cele mai interesante atracții turisticr în Londra.

Schimbarea garzii la Palatul Buckingham
Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham

Aceasta ceremonie are loc între Palatul St. James și Palatul Buckingham. Deși ceremonia începe la 10:30 la Palatul St. James, Schimbarea Gărzii la Palatul Buckingham are loc la 11:30. Acest eveniment este însoțit de o formație militara care canta un repertoriu cel puțin interesant.

6. Plimbare pe The Mall

Bulevardul The Mall din Londra
Bulevardul The Mall din Londra

The Mall este un bulevard generos, mărginit de copaci, care leagă Trafalgar Square de Palatul Buckingham, fiind locul perfect pentru a experimenta Londra regală la pas.

Drumul este închis circulației rutiere în fiecare duminică și de sărbătorile legale. Aici au loc tot felul de evenimentele de la nunți regale până la ceremoniii și parade. 

Astfel, este una dintre cele mai emblematice străzi din Londra.

Dacă vrei sa vizitezi Palatul, aceasta este o ocazie perfecta pentru a te bucura de o plimbare pe una dintre cele mai frumoase artere din Londra.

7. London Eye – Roata din Londra

London Eye - roata din Londra
London Eye – Roata din Londra

London Eye este o roată imensă de observație dotată cu telecabine, care face o rotație completă în 30 de minute pentru a te bucura de cea mai frumoasă priveliște din Londra. Din acest motiv este cunoscută și ca Roata din Londra.

Cunoscută drept una dintre cele mai populare locuri de vizitat din Londra, London Eye dispune de 32 de cabine care ajung pana la o înălțime maximă de 135 m. Acest simbol al Londrei se înalță chiar deasupra râului Tamisa.

De sus poți vedea Big Ben, Palatul Westminster, Catedrala Sf. Paul, Palatul Buckingham.

Prețul unui bilet pentru London Eye este 32.5 lire, însă poți opta și pentru Fast Track la 55 lire.

Cel mai bun moment de a urca în roata London Eye este la apus.

8. Camerele de Război ale lui Churchill

Churchill War Rooms, sau Camerele de Razboi, sunt buncărele din care Winston Churchill și guvernul acestuia au condus luptele din cel de-al Doilea Raboi Mondial.

Este unul dintre cele mai fascinante locuri din Londra, unde poți admira coridoarele secrete și camerele care au folosit drept loc de întâlnire pentru Cabinetul de Război, pe durata raidurilor aeriene.

Aici miniștrii guvernului, strategii militari și prim-ministrul Winston Churchill s-au întâlnit de 115 ori, îndeosebi în timpul Blitz-ului și a atacurilor germane.

Muzeul Churchill War Rooms este deschis zilnic inte 09:00 și 18:00, fiind închis între 24 și 26 decembrie. Prețul unui bilet este 30 de lire.

Tururile ghidate au loc marți, joi și vineri de la ora 09:00.

9. Parcul Hyde

Parcul Hyde din Londra
Parcul Hyde

Parcul Hyde este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Londra, fiind întins pe 142 de hectare. Acesta este un parc regal care datează încă din anul 1536, din perioada domniei lui Henric al VIII-lea.

Acesta se află în inima Londrei, în zona cunoscută sub numele de Westminster.

Mult mai mare decât St. James, acesta este popular printre cei care fac jogging.

Alături de Grădinile Kensington, acesta parc este o oază de natură ideală pentru agitația urbană a Londrei.

Unul dintre punctele de atracție din parc este “Serpentine Lake,” un lac artificial pe care poți închiria o barcă cu vâsle, un pedalo sau un SolarShuttle.

De asemenea, aici poți închiria biciclete pentru a te bucura de toate obiectivele turistice: Fântâna memorială Prințesa Diana, Colțul Oratorilor și Lacul Serpentine.

Parcul Hyde din Londra găzduiește celebra piață de Crăciun, cunoscută ca Winter Wonderland. Tot aici este și un parc se distracții deschis cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Dacă nu poți ajunge aici, poți vizita Parcul St. James, situat între Westminster și Palatul Buckingham. Deși este mai micuț, este unul dintre cele mai frumoase parcuri din capitala Angliei.

10. Tower Bridge

Tower Bridge
Tower Bridge

Tower Bridge este unul dintre simbolurile Londrei, fiind fost construit între anii 1886 și 1894. Mai mult, acest pod este un exemplu remarcabil de arhitectură victoriană.

Podul are două turnuri masive cu o lungime totală de 244 de metri.

Partea mobilă centrală se deschide pentru a permite trecerea navelor mari pe râul Tamisa.

podul Tower Bridge din Londra
Partea mobilă a podului Tower Bridge

Dacă vrei o priveliște faină, poți urca în Turnul de Nord cu liftul, de unde vei traversa podul printr-o pasarelă de sticlă cu structură metalică. Cele două turnuri sunt legate de fapt prin două pasarele, fiecare având 6 panouri din sticlă securizată.

Prețul unui bilet pentru a urca în Tower Bridge este 12.3 lire/adult, respectiv 6.2 lire pentru copiii între 5 și 15 ani.

Podul are și o parte pietonala, unde te poți plimba și admira râul Tamisa, fără niciun cost.

11. Turnul Londrei

Turnul Londrei - Tower of London
Turnul Londrei, numit Tower of London

Turnul Londrei (Tower of London) este o capodopera istorică situată pe malul de nord al râului Tamisa în Londra. Aceata a fost construit în anul 1066, fiind folosit atât ca închisoare cât și ca reședință regală.

Astăzi, acesta găzduiește bijuteriile coroanei, printre acestea numărându-se coroane și sceptre.

Turnul a fost folosit ca închisoare pentru persoane celebre din istorie, printre care se numără Anne Boleyn, una dintre soțiile lui Henric al VIII-lea. Aceasta a fost încarcerată și decapitată aici.

Dacă vrei să te bucuri de o experiență mai istorică, nu rata tururile Beefeater, organizate în fiecare zi. Unul dintre cele mai interesante este turul Yeoman Warder.

De fapt Yeoman Warders sunt membri ai Gărzii Regale care păzesc Turnul, fiind cunoscuți și ca Beefeaters. Aceștia oferă și tururile ghidate.

Programul îl poți accesa aici.

Prețul unui bilet este de 33.6 lire/adult sau 16.8 lire pentru copiii cu vârste între 5 și 15 ani. Nu este necesară rezervarea unui bilet în avans.

Pentru a-ți planifica eficient ziua, o vizita aici poate dura între una și doua ore.

12. Muzeul Madame Tussauds

Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds
Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds

Muzeul Madame Tussauds este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Londra, fiind cunoscut ca muzeul figurilor de ceară. 

Asta pentru că aici toate exponatele sunt realizate din ceară, de la politicieni și membrii familiei regale la actori, muzicieni și sportivi. Printre cele mai populare figuri se numără Bob Marley, Cristiano Ronaldo, Ariana Grande, Taylor Swift și Harry Styles.

Spre deosebire de alte muzee, aici poți atinge exponatele și poți face poze alături de acestea. Sunt atât de bine realizate încât chiar par reale.

Dacă vrei să faci un tur al istoriei Londrei, nu rata The Spirit of London – una dintre cele mai frumoase experiențe din muzeu care te poartă prin istoria capitvantă a orașului. Celebrele taxiuri negre, marele incendiu care a cuprins orașul în flăcări sau străzile devastate de ciumă sunt printre experiențele inedite de care te poți bucura aici.

Una dintre cele mai apreciate săli ale muzeului este Camera Ororilor. Aici poți vedea victimele revoluției franceze și figuri de ceară ale criminalilor în serie și a infractorilor din acea perioadă. Interesant că această cameră are la bază fapte inspirate din realitate.

Prețul unui bilet la Muzeul Madame Tussauds este 33 lire/adult, dacă îl achiziționezi online, sau 37 lire/adult, dacă îl cumperi la fața locului. Muzeul figurilor de ceară este deschis de luni până vineri între 10:00 și 15:00, iar în weekend între 10:00 și 16:00.

13. Muzeul Britanic

Muzeul Britanic din Londra
Muzeul Britanic

Muzeul Britanic a fost construit în 1753 și găzduiește printre cele mai interesante colecții de antichități din lume și este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat din Londra. Colecțiile sale acoperă însumat două milioane de ani de istorie.

Printre cele mai populare puncte de atracție sunt mimiile egiptene, piatra Rosetta și sculpturile din Partenon.

Aici gasești peste 13 milioane de artefacte din Babylonia, Egipt, Imperiul Roman, Grecia, China și Europa, unele dintre ele fiind cele mai valoroate la nivel mondial.

Curtea interioară – denumită și Curtea Mare – are o arhitectură impresionantă iar acoperișul din sticlă este o operă de artă. Clădirea acestui muzeu este la fel de fabuloasă, fiind construită asemenea unui templu, cu coloane care ne duc cu gândul la Grecia Antică.

Ca un loc al comorilor din toate timpurile, nu este de mirare că peste 26 de milioane de turiști îi calcă pragul anual.

Deși intrarea este gratuită pentru vizitarea galeriilor permanente, te poți trezi că nu mai sunt locuri, ca urmare a celor care și-au rezervat bilete online – contracost. Astfel, cel mai bine este să rezervi un bilet online pentru a nu întâmpina dificultăți. 

Prețul unui bilet pentru vizitarea Muzeului Birtanic este 55 lire/adult sau 45 lire/copil cu vârsta între 4 și 15 ani. Biletele pot fi rezervate de siteul oficial.

14. Castelul Windsor

Castelul Windsor
Castelul Windsor

Castelul Windsor, situat în pitorescul oraș omonim din apropiere de Londra, este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Regatul Unit. Cu o istorie care se întinde pe parcursul a mai mult de 900 de ani, acest castel impunător a fost mărturie a multor evenimente importante din istoria britanică.

Castelul Windsor a fost construit inițial în secolul al XI-lea, la porunca lui William Cuceritorul, după invazia normandă a Angliei în 1066. Acesta a fost primul castel de piatră construit în Anglia și a servit ca o fortăreață strategică.

Astfel, încă din secolul al XI-lea, Castelul Windsor a servit ca reședință pentru aproximativ 40 de monarhi britanici.

Aici poți admira solile de stat, numeroasele obiecte de colecție și lucrări de artă, precum și Schimbarea Gărzii. Dacă-ți permite timpul, poți face o plimbare de-a lungul drumului Long Walk. Este un drum mărginit de copaci care se întinde pe 4.8 km.

Ți-a plăcut acest articol despre cele mai frumoase locuri de vizitat în Londra? Distribuie-l cu prietenii tăi pentru a-ți planifica un city-break de vis în capitala Angliei.

Te-ar putea intersa și...

Muntele Olimp

Muntele Olimp: Obiective Turistice și Curiozități

Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia și al doilea ca altitudine din Balcani. 

Deși… Află mai multe

Coasta de Azur, Menton

Coasta de Azur: Top 10 locuri de vizitat pe Riviera Franceză

Coasta de Azur este unul dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa. Cunoscută drept Riviera Franceza, aceasta este… Află mai multe

Obiective turistice Praga

Obiective Turistice Praga: Top 22 locuri de vizitat

Exista o mulțime de obiective turistice în Praga, iar printre cele mai populare locuri de vizitat se numără Castelul Praga,… Află mai multe

Compară cazări

Compară