Top 18 locuri de vizitat în Bistrița și împrejurimi
Bistrița este Poarta Transilvaniei și unul dintre cele mai vechi orașe din regiune, fiind atestat documentar ca oraș în anul… Află mai multe
Ești în căutare de locuri frumoase lângă București? Ai ajuns unde trebuie. Astăzi îți vom prezenta o listă detaliată cu locuri frumoase lângă București.
În apropiere de capitală există numeroase locuri de vizitat, de la domenii, palate, parcuri tematice și mănăstiri, la plaje, lacuri și zone de wellness.
În cazul în care vrei să zăbovești prin capitală, iată cele mai frumoase obiective turistice din București. În cazul în care ești pașionat de artă și cultură, poți arunca o privire pe lista muzeelor din București.
Cu toate astea, dacă preferi natura și ești sătul de agitația cotidiană, vei dori să dai o fugă în afara Bucureștiului.
Iată o listă cu cele mai interesante locuri de vizitat de lângă București.
Parcul Mogoșoaia este situat în comuna Mogoșoaia din nord-vestul Bucureștiului, la 18.2 km de centrul capitalei. Parcul găzduiește și Palatul Mogoșoaia, fiind cunoscut drept Domeniul Mogoșoaia.
Palatul Mogoșoaia este unul dintre cele mai populare domenii de lângă București, aparținând familiei Brâncoveanu timp de 120 de ani. Numele palatului vine de la văduva acestuia. Astăzi, palatul adăpostește Muzeul de Artă Brâncovenească, iar în fațada din spate a palatului, te poți bucura de o logie construită în stil venețian.
Aici poți îmbina natura cu istoria, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din apropiere de București.
În interior parcului, poți închiria biciclete, te poți bucura de plimbări pe lac cu hidrobicicleta, sau poți lua masa la restaurant/terasă. Există și loc de joacă pentru copii. Dacă ești un împătimit al sporturilor nautice, Zumbala Wake Park este o variantă pentru practicarea de wakeboarding.
Este o oază de verdeață și relaxare, iar pe timpul verii, poți face și picnic. Iarna, când este zăpadă, locul pare desprins din basme.
Pentru a vizita Palatul Mogoșoaia, trebuie să plătești o taxa de intrare de 20 lei.
Pentru a ajunge aici, fie folosești magistrala de metrou M4 până la Parc Bazilescu, iar ulterior linia de autobuz 460, fie mergi cu autobuzul 331 de la Piața Romană până la capăt de linie (Dămăroaia) iar ulterior iei autobuzul 460.
Dacă mergi cu mașina personală, din Piața Victoriei va trebui să te îndrepți către Casa Presei Libere, iar ulterior pe Bd. Poligraficiei, spre parcul Bazilescu.
Parcul drendrologic Chitila este situat pe malul lacului cu același nume, la o distanță de 15 km de centrul Bucureștiului. Este o oază de liniște în inima naturii, fiind unul dintre cele mai relaxante locuri de vizitat lângă București.
Parcul este foarte îngrijit și împânzit de o vegetație densă, și totodată este ideal pentru a petrece o zi însorită în natură, printre specii exotice de copaci, flori, și arbuști. Aici vei găsi și două locuri de joacă, o tirolianădar și un spațiu de fitness în aer liber.
Locul este preferat și de către iubitorii de picnic sau de cei care pur și simplu vor să se relaxeze admirând frumusețea lacului Chitila.
Ca o paranteză, parcul Chitila se află la mică distanță de Parcul Mogoșoaia. Așadar, dacă nu este pe gustul tău, poți da o fugă în parcul Mogoșoaia, descris mai sus.
Therme este cel mai mare complex wellness din Europa, și este situat în apropiere de București, mai precis la 24.7 km nord de centrul capitalei, lângă Balotești (cu intrare din DN1).
Therme București, cu o o suprafață de 30.000 mp, îți pune la dispoziție cea mai mare plajă urbană din Europa, o zonă de wellness cu cel mai mare ansamblu de saune din România, o zonă de relaxare, precum și câteva baruri și restaurante.
Zona de wellness dispune de piscine cu apă minerală extrasă de la adâncime, 10 tipuri de saună, o bibliotecă de sare, o zonă de tratament.
Zona de relaxare este formată din plaja exterioară cu nisip fin Sands of Therme, paturile cu infraroșii, piscina exterioară The Palm, un lounge exterior, două lounge-uri interioare, și două parcuri (Pangeea, Feng Shui).
Copiii se pot bucura de 5 tobogane cu peste 1600 m lungime (în total), un loc de joacă cu apă și un loc de joacă pe plajă (plaja Galaxy).
Deși există multe locuri frumoase lângă București, acesta este cea mai bună alegere dacă vrei să te bucuri de un wellness pe cinste.
Partea faină este că la intrare vei primi o brățară digitală cu care poți achiziționa orice de la bar și restaurant, chiar și de la barul din piscină. Tot ce consumi vei plăti la ieșire, cash sau cu cardul.
Toate aceste facilități sunt structurate pe 3 zone: Galaxy (dedicată adulților și copiilor), The Palm și Elysium (dedicate doar adulților).
Prețul de intrare în zona Galaxy la Therme București este de 101 lei/adult în weekend și 91 lei/adult, de luni până joi. Copiii între 3 și 14 ani vor plăti 84 lei în weekend, vacanțe școlare sau de sărbătorile legale, respectiv 74 lei de luni până joi.
Prețul pentru un acces de 3 ore este de 66 lei/adult (în weekend) sau 54 lei/adult (de luni până joi). Copii sub 3 ani au gratuitate, iar cei cu vârstă între 3 și 14 ani vor plăti 49 lei în weekend, respectiv 39 lei de luni până joi.
Studenții și elevii cu vârstă mai mare de 14 ani vor plăti 81 lei de luni până joi, respectiv 91 lei în weekend. Pensionarii se bucură de aceleași prețuri ca studenții și elevii.
În zona The Palm, prețul de intrare pentru o zi întreagă este de 134 lei/adult. În zona Elysium, adulții vor plăti 160 lei în weekend, respectiv 140 lei de luni până joi.
În parcul Comana se află cel mai mare parc de aventură de lângă București. Acesta este situat pe malul lacului Neajlov, în localitatea Comana, la 38.2 km sud de București. Pe lângă zona de distracție, parcul dispune de 6 restaurante și 3 unități de cazare (hotelul Casa Comana, Căsuța Pădurarului și Vila Cătălina).
Atracția acestui loc din apropiere de București este Cascada de Tiroliene, mai precis 10 tiroliete cocoțate prin copaci, precum și tiroliana peste lac, cu o lungime de 130 m.
Printre facilitățile puse la dispoziție de parc se numără excursiile cu vaporașul, plimbarea cu caiacul, plimbarea cu trenulețul Orient Express, locul de joacă Apolodor, închirierea de bărci cu vâsle și biciclete.
Excursia cu vaporașul costă 20 lei/adult și 10 lei/copil, iar caiacul poate fi închiriat pentru 25-35 de lei pe oră, în funcție de nr. de locuri. Poți opta pentru caiac cu 1, 2 sau 3 locuri. Dacă vrei să închiriezi o barcă cu vâsle, vei plăti 35 lei/oră, aceasta având o capacitate de 5 persoane.
În cazul în care vrei să închiriezi o bicicletă pentru a da o tură prin parc, tariful este de 15 lei/oră sau 50 lei/zi. Traseele de aici sunt special amenajate, iar aici chiar te poți bucura de aerul curat din pădurea de stejari și frasini.
De asemenea, acest loc de poveste pune la dispoziția turiștilor 3 trasee pentru copiii între 4 și 6 ani, 3 trasee pentru cei cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, respectiv 3 trasee pentru adulți.
În ceea ce privește programul de vizitare, parcul Comana este deschiz zilnic de la 09:00 la 17:00.
Delta Neajlovului, denumită și Balta Comana, este situată în Parcul Natural Comana, fiind a doua deltă a României din punctul de vedere al biodiversității, după Delta Dunării. Delta găzduiește 141 de specii de păsări, 31 de specii de mamifere și 1250 de specii de plante.
Acest loc fermecator, binecuvântat de natură, are o suprafață de 1206.4 hectare iar 400 ha dintre acestea sunt reprezentate de luciu de apă permanent.
Delta Neajlovului este o oază de natură, ideală pentru o plimbare de o zi alături de cei dragi. Poți să te plimbi cu barca sau caiacul pe lac, îți poți încerca norocul la o partidă de pescuit sau pur și simplu poți admira la pas frumusețea naturală a acestui loc superb.
Domeniul Știrbey este amplasat la 25 km de centrul capitalei, în Buftea, pe malul lacului omonim.
Aici se află și Palatul Știrbey, construit în anul 1864 de domnitorul Dimitrie Stirbey, după un model elvețian – cu câteva particularități gotice. La parter, palatul este format din trei saloane cu o suprafață totală de 250 mp. Parterul palatului comunică cu terasa.
Tot aici se află și Capela Sfânta Treime (cunoscută drept Capela Știrbey), o capelă superbă ridicată în stil bizantin între 1850 și 1890.
Acest domeniu este popular și pentru faptul că în 1916, în timul primului război mondial, aici s-a refugiat Regina Maria.
În 1917, palatul a devenit reședința comandantului trupelor germane – August von Mackensen.
Deși astăzi domeniul este proprietate privată, acesta găzduiește un restaurant și saloane și pavilioane dedicate evenimentelor. Dacă dorești să iei masa la restaurantul din interiorul domeniului, îți recomandăm să faci o programare telefonică la 0733051588.
Edenland Park este unul dintre cele mai frumoase parcuri de aventură din România și este situat pe Str. Cantonului, în Balotești, la 33 km nord de București.
Amenajat în pădurea Vlădieasca, parcul este un loc ideal pentru cei dornici de o escapadă în natură, alături de familie.
Parcul dispune de jocuri și activități pentru toate gusturile, precum trasee în copaci, echitație, ateliere de pictură, paintball, poligon airsoft, scalade, tir cu arcul, și săritura de la 15 metri.
Tot aici te poți delecta cu o partidă de minigolf, sau poți închiria biciclete. Poți vizita chiar și Zooland-ul.
În incintă, vei găsi și câteva terase și tarabe, unde poți servi ceva. Parcul oferă și opțiuni de cazare în căsuțele din copaci, în cazul în care dorești să rămâi peste noapte.
Lacul Snagov este cel mai important liman fluviatic de pe cursul inferior al Ialomiței, și este situat în nordul capitalei, la o distanță de 40 km centrul capitalei. Este unul dintre cele mai pitorești locuri de vizitat lângă București, fiind mărginit de pădurea Snagov.
Lacul Snagov este cel mai adânc lac din Câmpia Română (9 metri adâncime) și are o lungime de 16 km, întinzându-se pe o suprafață de 600 de hectare. Te poți plimba cu vaporașul, barca cu vâsle sau caiacul, fiind o zonă de agrement preferată de iubitorii sporturilor acvatice.
Lacul este o arie naturală cu peste 120 de specii de plante și animale. Malurile acestuia sunt pline de stuf, papură, și nuferi – o specie protejată prin lege. Tot aici vei găsi lotusul indian – o floare inedită cu petale roz.
Această zonă este locul perfect pentru a te relaxa într-o zi de weekend. Te poți plimba prin pădure sau poți lua masa la unul din restaurantele de pe malul lacului.
În apropiere, poți vizita și Mănăstirea Snagov, un monument istoric situat în nordul lacului Snagov, în apropiere de satul Siliștea Snagovului. Mănăstirea a fost atestată documentar în 1408, fiind ctitorită de Mircea cel Bătrân.
Construită în stil bizantin, mănăstirea este populară întrucât se presupune că Vlad Țepeș ar fi înmormântat aici.
Situat la doar 45 km de București – în județul Giurgiu, Domeniul Greaca este unul dintre cele mai frumoase domenii de lângă București.
Domeniul Greaca se întinde pe 12 de hectare și dispune de două piscine, un restaurant amplasat mai sus pentru a admira întregul domeniu, o cramă, precum și un conac în stil neoromânesc unde te poți caza.
Copii se pot bucura de Kiddyland, un spațiu cu tobogane, leagăne și o piscină special creată pentru cei mici.
Domeniul oferă turiștilor și cazare în 10 apartamente și 4 garsoniere amenajate cu bun gust. Prețul unui apartament este de 560 lei/noapte, în timp ce o garsonieră poate fi rezervată pentru 330 lei/noapte, cu micul dejun inclus.
Dacă nu ești cazat la domeniul Greaca, îți poți rezera un loc la piscină pentru 70 lei/adult și 35 lei/copil. Prețul include un șezlong, pat sau baldachin, în funcție de disponibilitate. Este indicat să faci rezervare în prealabil.
Pentru a face o rezervare la restaurant, îi poți contacta telefonic la 0765.989.295.
La doar 120 de km de București, Valea Doftanei este un colț de rai în inima naturii.
Cadrul natural pitoresc, pădurile bogate și aerul curat fac din această zonă una dintre cele mai frumoase locuri din apropiere de București.
Aici, Lacul Paltinu este principalul loc de atracție. Acesta este un lac de acumulare care oferă o priveliște de vis, fiind amplasat într-o zonă montană din bazinul Doftana.
Dacă vrei să te bucuri de natură, liniște și relaxare, acesta este locul ideal. Acest loc are de toate: râuri, lacuri, baraje și rezervații naturale. Aici poți explora lacul cu barca, merge la pescuit, sau poți face o drumeție pe munte.
În apropiere sunt și Cheile Doftanei, una dintre cele mai frumoase formațiuni carstice din România.
Dacă ajungi aici, iată cele mai frumoase opțiuni de cazare pe Valea Doftanei.
În cazul în care ești în căutare de mănăstiri lângă București, Mănăstirea Cernica este cea mai bună opțiune.
Mănăstirea Cernica este un un lăcaș de spiritualitate dar și un monument istoric de cultură și artă veche. Este situată pe vechiul codru al Vlăsiei, la 15.6 km est de centrul capitalei, între Pantelimon și Cernica.
Aceasta mănăstirea ortodoxă este o oază de liniște și spiritualitate amplasată chiar în mijlocul lacului Cernica, pe o peninsulă.
Mănăstirea Cernica a fost ctitorită în 1608 de către Marele Vornic al lui Mihai Viteazu – Cernica Știrbei, și este inclusă pe Lista monumentelor istorice din România. În complexul monarhal există trei biserici: Biserica Mare, Biserica Sf. Gheorghe și Bisericuța Sf. Lazăr. De asemenea, tot aici există și cele trei paraclise, Adormirea Maicii Domnului, Sf. Ioan și Intrarea în biserică.
Deși nu mulți cunosc, în acest complex monahal au trăit Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sf. Cuvios Gheorghe de la Cernica și Sf. Cuvios Irodion de la Lainici.
Mănăstirea Pasărea este amplasată pe malul lacului cu aceșai nume, în apropiere de comuna Brănești din județul Ilfov, mai precis între satele Găneasa și Pasărea. Ca să-ți faci o idee, este situată la 19 km distanță de centrul capitalei.
Mănăstirea Pasărea a fost construită în 1846, fiind ctitorită de Sf. Ierarh Calinic, stareț la mănăstire.
Starețul a construit actualul lăcaș de cult în apropiere de biserica din lemn, ridicată de starețul Timotei în 1813. Din păcate, aceasta fost distrusă de cutremurul din 1838.
Anasamblul monahal este compus din Biserica mare cu hramul Sfânta Treime și Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, o biserică mai mică situată în cimitir.
Cel mai simplu ajungi pe drumul care duce spre orașul Pantelimon. O altă variantă ar fi pe Autostrada Soarelui, și presupune să ieși de pe aceasta în dreptul localității Vadu Anei din comuna Brănești.
Din seria mănăstirilor de lângă București face parte și Mănăstirea Căldărușani, aceasta fiind cea mai îndepărtată.
Mănăstirea Căldărușani este situată la 36 km de centrul Bucureștiului, și este un monument istoric situat pe o peninsulă a lacului Căldărușani.
Aceasta a fost ctitorită de domnitorul Matei Basarab, primind hramul Sf. Dimitrie.
Pe timpuri, mănăstirea a fost un rol militar strategic pentru Țara Românească, aceasta fiind împrejmuită de ziduri fortificate. De-a lungul timpului, mănăstirea a avut o importantă însemnătate spirituală, contrbuind totodată la dezvoltarea culturală a țării.
În acest complex monahal a funcționat și o școală de pictură și sculptură. Unul dintre ucenici a fost chiar marele Nicolae Grigorescu.
Așadar, este unul dintre locurile de vizitat din apropiere de București.
Aici poți ajunge cu mașina, pe autostrada A3 București – Ploiești până la Moara Vlăsiei, de unde vei părăsi autostrada mergând către Grădiștea. În dreptul pădurii Brânzeasca, vei face stânga spre Lipia.
Ți-a plăcut topul celor mai frumoase locuri de vizitat de lângă București? Distribuie-l cu prietenii tăi pentru a ne ajuta să răspândim vestea.