Top 18 locuri de vizitat în Bistrița și împrejurimi
Bistrița este Poarta Transilvaniei și unul dintre cele mai vechi orașe din regiune, fiind atestat documentar ca oraș în anul… Află mai multe
Ești în căutarea obiectivelor turistice din Brașov? Ei bine, trebuie să afli că orașul de la poalele Tâmpei este o destinație preferată de majoritatea românilor datorită mai multor aspecte: abundă în istorie, are o poziție geografică favorabilă și oferă peisaje impresionante.
Pentru a-ți face misiunea mai ușoară, iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Brașov dar și cele mai frumoase locuri de vizitat din împrejurimi. Fără doar și poate, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Transilvania, alături de Cluj Napoca, Sibiu și Sighișoara.
De departe cel mai vizitat obiectiv turistic din Brașov, Piața Sfatului se află chiar în centrul orașului. Aici există o zonă pietonală precum și numeroase terase, restaurante și magazine.
Dacă ajungi în Brașov, nu trebuie să ratezi o plimbare prin centrul vechi al Brașovului. Deseori, aici se organizează diferite evenimente culturale, artistice, târguri și concerte.
Deși nu este un obiectiv turistic, Vârful Tâmpa reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Brașov datorită platformei de belvedere care oferă o priveliște spectaculoasă asupra Brașovului. Aceasta este situată lângă semnul BRAȘOV vizibil din oraș.
Pentru a ajunge aici, poți merge pe jos sau poți lua telecabina. La o distanță de doar 10 minute de acesta, se află Vârful Tâmpa, cu o altitudine de 960 m.
Obiectiv turistic important din Brașov, Biserica Neagră își are originea numelui în urma unui incendiu care a cuprins întreg orașul, o parte a acesteia luând foc. Deși inițial este cunoscută sub numele de hramul Sfintei Maria, acest obiectiv turistic reprezintă cea mai mare construcție sacrală din țară, deținând cea mai mare colecție de covoare orientale de pe continentul european.
Totodată, în turnul bisericii se află cel mai mare clopot din România, având o greutate de peste 6000 kg.
Cunoscută drept cea mai îngustă stradă din Europa, Strada Sforii a devenit una dintre cele mai importante locuri de vizitat din Brașov. Cu o vechime de câteva secole, strada a fost folosită drept legătură între Poarta Schei și Str. Cerbului.
Strada Sforii se întinde pe 80 m, având o lățime cuprinsă între 111 cm și 135 cm.
Bastionul Fierarilor este una dintre cele mai vechi obiective turistice din Brașov, datând de la începutul anilor 1520. Având forma de pentagon, acest obiectiv turistic este structurat pe trei nivele, fiind inițial utilizat ca depozit de cereale. Începând din 1923, acest obiectiv turistic important găzduiește Arhivele Naționale și documente valoroase precum unul dintre vele mai vechi documente scrise în limba română – o scrisoare a lui Neacșu din Câmpulung care datează din 1521.
În spatele Bastionului Fierarilor, există un drum care duce către cea mai bine păstrată zonă a zidurilor cetății vechi, fiind cunoscută drept Strada după Ziduri.
Numele acestui obiectiv turistic din Brașov își are originea în incendiul din anul 1599. Locul este popular printre iubitorii Brașovului întrucât oferă panorame deosebite asupra Bisericii Negre și asupra unei părți a orașului.
Așadar, dacă îți dorești să vezi Brașovul de sus, Promenada Warthe din vârful dealului pe care este situat Turnul Negru este o alegere excelentă.
Chiar dacă ai vizitat tot ce era de văzut în oraș, iată o lista cu cele mai frumoase locuri de vizitat lângă Brașov.
Una dintre cele mai populare locuri de vizitat din județul Brașov și totodată unul dintre cele mai apreciate castele din România, Castelul Bran a devenit atât de cunoscut datorită legendei lui Dracula.
Cunoscut drept Castelul lui Dracula, este fără doar și poate unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din județul Brașov și totodată din România, fiind situat în localitatea Bran, la doar 30 km de municipiul Brașov.
Inițial a fost construit în scop militar, însă utilizarea acestuia s-a schimbat de numeroase ori.
Dacă dorești să te cazezi în apropiere de Bran, iată cele mai frumoase cazări din zona Bran.
Satul Peștera este cunoscut ca fiind locația cu cele mai frumoase peisaje din România, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Brașov.
Amplasat la cota 1200, la doar 5 km de comuna Moieciu de Jos, acest sat pitoresc este raiul pe pământ, locul de la poalele Munților Piatra Craiului, unde poți evada de agitația cotidiană.
Peisajele de poveste, aerul curat de munte, liniștea și traiul modest al vieții autentice la țară reprezintă doar câteva dintre motivele pentru care nu trebuie să ratezi o vizită în satul Peștera.
Unul dintre cele mai frumoase sate din România, Măgura din comuna Moieciu, județul Brașov este amplasat altitudinal la 1080 m, in interiorul arcului carpatic, chiar la poalele munților Bucegi și Piatra Craiului.
Un loc superb situat în inima naturii, care oferă peisaje de vis. Aici parcă totul este desprins din basme! Bucură-te de peisaje, liniște și viața autentică din vârf de munte, plimbându-te pe ulițele acestui frumos sătuc. Aici, îți recomandăm să te cazezi la Măgura Little Chalet.
Poți parcurge la pas distanța dintre satele Măgura și Peștera în aproximativ o oră (3.7 km).
Odată ce cobori dinspre Măgura și Peștera spre Moieciu, îți recomandăm să vizitezi și Fundata.
Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat lângă Brașov.
Comuna Fundata formată din satele Fundata, Fundățica și Șirnea, fiind amplasată între Munții Piatra Craiului și Masivul Bucegi.
Situată la 1360 m altitudine, Fundata este cea mai înaltă localitate din România. Astfel, aici vei găsi cel mai curat aer din țară. Dar asta nu este tot!
Fundata este comuna cu sate de poveste, unde peisajele par pictate. Aici te poți bucura de natură în adevăratul sens al cuvântului. Iată câteva dintre cele mai frumoase unități de cazare în Fundata.
Pentru a ajunge aici, din comuna Moieciu mergi pe drumul E574 care duce la Rucăr. Din Moieciu de Sus mergi aproximativ 10 km spre Rucăr, după care faci stânga și ajungi în comuna Fundata.
Canion îngust care oferă peisaje sălbatice impresionante, Prăpăstiile Zărneștiului poate fi accesat doar pe jos sau cu bicicleta. De aici, se poate ajunge la Cabana Curmătura sau la Platoul Măgura.
Atracțiile turistice de-a lungul defileului includ Peștera Mare, Peștera Mică din Prăpăstii, Fânâna lui Botorog și Fântânile Domnilor. Tot aici, vei găsi numeroase puncte de belvedere care îți oferă peisaje spectaculoase.
Este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din județul Brașov, fiind o arie protejată din Parcul Național Piatra Craiului, alături de Cheile Dâmbovicioarei, Cheile Brusturețului și Cheile Dâmboviței. Tot în cadrul acestui parc, puteți vizita și Peștera Liliecilor.
Situat într-unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere asupra munților Bucegi și Masivului Piatra Craiului, Amfiteatrul Transilvania oferă o priveliște 360 cu adevărat impresionantă.
Locația izolată se află la doar 8 km de Moieciu de Jos, fiind accesibilă cu mașina. Drumul nu este asfaltat însă merită tot efortul.
Locația oferă cazare și dispune de restaurant. Dacă vrei să iei masa aici, nu uita să faci o rezervare: 0755 000 999.
Amplasată în Masivul Piatra Craiului, sub curmătura dintre Vârful Turnul Pietrei Mari și Piatra Mică, această cabană reprezintă o bază turistică și un important loc de popas pentru cei care străbat potecile de pe Piatra Mică și creasta nordică a masivului.
Aici se poate ajunge pe unul din traseele marcate, accesul auto nefiind posibil.
Vechi lăcaș de cult săpat în piatră, mănăstirea rupestră de la Șinca Veche este cunoscută ca fiind un loc plin de mister. Cei care au vizitat mănăstirea, au menționat că energia de aici oferă o stare de echilibru și de liniște interioară.
Acest lăcaș este situat la 45 km de Brașov, iar povestea este cu adevărat fascinantă. Specialiștii în radiestezie susțin că acest loc emană o energie curată, benefică.
Plaiul Foii este un loc ideal dacă îți dorești peisaje. De aici, poți admira Munții Piatra Craiului, și totodată este punctul de plecare pentru numeroase trasee turistice.
Peisajele de aici îți taie răsuflarea!
Cunoscut ca fiind cel mai frumos sat săsesc din România, Prejmer este un obiectiv turistic important situat la doar 15 km de Brașov.
Acest sat a devenit celebru datorită prezenței bisericii fortificate, care a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO, aceasta fiind o mărturie a tradiției sașilor din Transilvania. Această biserică fortificată este cea mai impunătoare din sud-estul Europei, deținând trei stele Michelin.
Viscri este un sat pitoresc din comuna Bunești, județul Brașov, fiind cunoscut drept cel mai renumit sat din Transilvania. Are și de ce!
Viscri este unul dintre cele mai frumoase sate săsești din Transilvania, care abundă în istorie și autenticitate. Aici poți vedea case tradiționale săsești vopsite în culori pastel și ulițele așa cum erau odată. Pe scurt, este ilustrarea vieții săsești autentice.
Aici se găseste biserica fortificată din Visci, care a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Biserica este o construcție medievală creată de secui în anii 1100. Acest lucru se poate vedea și pe inscripțiile pietrelor de mormânt din cimitirul care înconjoară această bijuterie arhitectonică.
În1185, biserica a fost colonizată de sași. Astfel, secuii au fost nevoiți să părăsească satul, relocându-se în sud-estul Transilvaniei.
Ca distanță, Viscri se află la aproximativ o oră de mers cu mașina de Brașov, pe drumul care duce la Sighișoara. După ce treci de Rupea, trebuie să faci stânga către comuna Dacia. Odată ajuns aici, urmează indicatorul care duce către parcare, amplasat la 100 m de ulița principală.
Așadar, sperăm că v-a plăcut topul celor mai frumoase obiective turistice din Brașov. Dacă ești în căutarea unor cazări inedite în zonă, îți recomandăm iturist.ro – rezervă cazare la cel mai mic preț, direct de la proprietar, fără taxe sau comisioane adiționale.