Top 12 stațiuni montane din România

statiuni montane Romania

Cauți cele mai faine stațiuni montane din România? Ai ajuns unde trebuie. În articolul de astăzi, îți vom prezenta topul celor mai frumoase locuri de vizitat la munte, atât vara cât și iarna.

Cu un cadru natural care beneficiază de peisaje montane din belșug datorită Munților Carpați, România beneficiază de o mulțime de stațiuni montane, care mai de care mai spectaculoase.

Fie că vorbim despre celebra Valea Prahovei, culoarul Rucăr-Bran, pitorescul Maramureș sau inima Bucovinei, românia oferă o mulțime de locuri de vizitat la munte, atât pentru iubitorii de natură și aer curat, cât și pentru vânătorii de peisaje de vis.

Iată cele mai frumoase stațiuni montane din România:

1. Sinaia

Sinaia
Sinaia – Castelul Peleș

Sinaia este situată între 798 și 1055 m altitudine și este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România, remarcându-se prin regalitatea istorică, arhitectură, cadrul urban cu o mulțime de activități turistice pe care le poți vizita.

Cunoscut drept fosta reședință de vară a regilor României prin Castelul Peleș, Sinaia îmbină istoria și cultura cu cadrul natural montan la cele mai înalte standarde, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România.

Amplasat la poalele Munților Bucegi, Sinaia oferă peisaje superbe de la Cota 1400, cât și de la Cota 2000 – deservite de telecabina Sinaia, oferind pârtii spectaculoase, obiective turistice cu aer boem (Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Mănăstirea Sinaia), clădiri istorice în stil neoromânesc, baroc sau art nouveau, un parc montan superb (parcul Dimitrie Ghica) și o mulțime de trasee turistice.

Dacă plănuiești o vacanță în oraș, nu rata cele mai frumoase locuri de vizitat în Sinaia. Este de departe una dintre cele mai frumoase stațiuni montane de vizitat atât vara cât și iarna.

Ca accesibilitate, orașul este deservit atât rutier cât și feroviar (prin Gara Sinaia), fiind situat la doar 120 de kilometri de București.

2. Fundata

Fundata
Fundata

Situat pe culoarul Rucăr-Bran, între Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi, Fundata este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat la munte, fiind totodată cel mai înalt sat locuit din România – situat la 1360 m altitudine.

Deși nu este foarte cunoscut, acest mic sat din comuna cu același nume, amplasat între Moieciu de Jos și comuna Rucăr, suprinde prin peisaje montane de vis, multă liniște și viața autentică de țară.

Aici poți admira unele dintre cele mai frumoase priveliști montane din România, și totodată te poți bucura de aer curat, multă liniște și o atmosferă autentic românească.

Și nu e doar un clișeu când spunem că te vei bucura de aer curat, întrucât a fost desemnată stațiunea cu cel mai curat aer din țară.

Cu acces facil spre Cheile Moieciului și Munții Piatra Craiului, satul oferă o panoramă spectaculoasă către două masive impunătoare: Munții Bucegi și Masivul Piatra Craiului.

Dacă ești pasionat de plimbări și drumeții, te poți bucura de traseele spre Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Grădiștei sau Cheile Moieciului.

Așadar, dacă ești în căutare de locuri de vizitat la munte vara, Fundata este unul dintre cele mai frumoase din România.

Accesul este facil, atât dinspre Brașov (45 km distanță) cât și dinspre București (180 km distanță), pe un drum asfaltat până la intrarea în comună.

3. Peștera

Satul Peștera
Satul Peștera

Satul Peștera este situat la 1200 m altitudine în comuna Moieciu din județul Brașov și este unul dintre cele mai frumoase sate montane din România, fiind cunoscut drept Raiul dintre munți.

Poziționat chiar la poalele munților Piatra Craiului, Peștera se remarcă prin peisajul montan spectaculos oferit de fațada vestică a Munților Bucegi, precum și de valea pitorească bătătorită de ulițele de pământ, cu pășuri și păduri de mesteceni și brazi.

Aici ritmul vieții este lent iar oamenii sunt foarte ospitalieri și atmosfera este autentică, cu case tradiționale, acoperite cu șindrilă. Plimbându-te pe ulițele satului, chiar ai impresia că timpul a stat în loc.

Este un colț de rai cu priveliști de poveste, fiind denumit de National Geographic în cadrul unui concurs drept un Land of Fairy Tales – comparat atesea cu satele montane din Elveția. Din acest motiv, este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România.

Drumul până în Peștera este facil, iar pentru a ajunge aici, poți porni dinspre Râșnov sau Bran pe drumul DN73 / E574, după care faci dreapta în Moieciu de Jos pe drumul județean DJ112G pentru o distanță de 8.5 km. Drumul șerpuiește o pantă pe care o poți parcurge în aproximativ 20 de minute cu mașina.

Din București, distanța este de 180 de kilometri, numărându-se printre cele mai frumoase locuri de vizitat la munte vara.

Dacă tot ajungi în zonă, nu rata satele Șirnea și Ciocanu, două perle rurale unde traiul modest, viața autentică de țară și omenia încă domnesc.

4. Măgura

Măgura, Brașov - una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România
Măgura, județul Brașov

Situat chiar lângă satul Peștera, Măgura din județul Brașov este un sat de poveste, amplasat la 1350 m altitudine, pe o culme montană între Munții Bucegi și Piatra Craiului.

Satul se remarcă prin casele răsfirate, fânețe cosită, păduri de fagi și mesteceni și multe pășuni, acestea fiind mărginite de un cadru natural spectaculos, cu creste stâncoase.

La fel ca și în cazul satului Peștera, satul Măgura te așteaptă cu o viață rurală în care timpul pare că stă în loc. Aici încă poți admira cum se cosește fânul, cum oamenii își fac treburile zilnice cu căruța trasă de cai sau cum pasc oile.

Ce mai găsești aici? Oameni simpli, multă ospitalitate și mâncare tradițională delicioasă, de la gemuri, zmeurată, ghebe murate și celebra brânza de burduf cu mămăliguță.

Așadar, dacă ai copii mici care n-au avut ocazia să se bucure de mersul la țară, o vacanță în Măgura îi va fascina cu siguranță prin frumusețea montană și viața simplă a sătenilor.

Satul face parte din Parcul Național Piatra Craiului, iar peisajele vorbesc de la sine. Iubitorii mersului cu bicicleta se pot bucura de potecile forestiere și panorama pitorească oferită de ulițele acestui sat.

5. Poiana Brașov

Poiana Brașov
Poiana Brașov

De departe cea mai frumoasă stațiune montană de iarnă din România, Poiana Brașov se remarcă prin altitudinea de 1.020 m și poziționarea ideală, la doar 12 km de municipiul Brașov. Încă de la începutul secolului XX, a devenit una dintre destinațiile preferate ale iubitorilor de schi.

Stațiunea montană s-a dezvoltat încă din 1895 când turiștii urcau pe jos până pe Vârful Postavarul pentru a schia, până atunci Poiana fiind o zonă de pășunat oile.

Deși a fost declarată oficial stațiune turistică de schi în 1906, Poiana Brașov a cunoscut o dezvoltare majoră abia în 1951, când a găzduit prima ediție a Jocurilor Mondiale Universitare de Iarnă. Cu această ocazie s-au construit primul telescaun din România, mai multe pârtii de schi și primul hotel modern al stațiunii.

Din acel an, stațiunea a căpătat un renume în practicarea sporturilor de iarnă, ajungând cea mai mare stațiune montană din România.

Poiana Brașov pune la dispoziție 25 de km de pârtie, amenajați pe 10 pârtii pentru toate nivelurile de dificultate, de la începători (Stadion, Bradul) la avansați (Sulinar, Lupului, Kanzel și Subteleferic).

Astfel, nu doar că deține unele dintre cele mai bune pârtii de schi din România, ci este și stațiunea montană cu cel mai extins domeniu schiabil din România.

Întregul sistem este dotat cu dotat cu telegondolă, două telecabine, două telescaune și teleski-uri, având o capacitate de 8.450 persoane pe oră. De asemenea, Poiana găzduiește pârtii de săniuș, tubing și un patinoar olimpic.

Cei care ajung vara sau toamna se pot bucura de peisajele superbe, de drumeții pe traseele forestiere marcate care duc în inima Masivului Postăvaru, de o plimbare cu telecabina la 1775 m, dar și de activități precum mountain-bike, echitație, plimbări cu ATV-ul sau zbor cu parapanta.

Din Brașov, poți ajunge în Poiană cu autobuzul RATBV pe linia 20 sau 100. Biletul costă 4 lei pe sens și călătoria durează aproximativ 20 de minute.

6. Bușteni

Bușteni
Bușteni văzut din cartierul Zamora

Situat pe Valea Prahovei la 875 m altitudine, la doar 135 km de București și 40 km de Brașov, Bușteni este una dintre cele mai populare stațiuni montane din România, cu cele mai frumoase priveliști către Munții Bucegi.

Amplasat la poalele Bucegilor, Bușteni reprezintă punctul de plecare în drumeții către Jepii Mici, Cascada Urlătoarea (la aproximativ o oră de mers pe jos), Cabana Diham, Cabana Mălăiești, Cabana Caraiman sau Vf. Omu.

Ultimul menționat, Vf. Omu (2505 m) este cel mai înalt vârf montan din grupa Bucegi din Carpații Meridionali și al patrulea dintre cele mai înalte vârfuri montane din România. Traseul presupune să urci cu telecabina din oraș până la Babele și să faci traseul la pas până la cabana Vf. Omu.

Cele mai frumoase atracții turistice din Bușteni sunt Castelul Cantacuzino și Mănăstirea Caraiman.

Castelul a fost construit în 1911, având un interior rafinat care găzduiește o colecție de artă și câteva grădini amenajate în stil italian.

Mănăstirea Caraiman este un loc de poveste situat într-o poieniță cu priveliști superbe. Mai mult, este una dintre cele mai sus situate așezăminte monahale din țară, fiind amplasată la 900 m altitudine. Și da, te poți caza la mănăstire, având disponibilitate de 1000 de locuri de cazare, structurate pe trei corpuri. Fiecare cameră dispune de baie proprie. Singura obligație este să participi la slujbe.

De asemenea, poți vizita Babele și Sfinxul, formațiuni stâncoase amplasate chiar pe Platoul Bucegilor, la 2292 m altitudine, cu telecabina din oraș.

Dacă ajungi la Babele, poți coborî cu telecabina până la Peștera pentru a vizita Peștera Ialomiței.

Telecabina Bușteni – Babele urcă de la 875 m la 2200 m altitudine. O plimbare tur-retur costă 199 lei pentru adulți și 85 de lei pentru copiii între 5 și 12 ani. Prețul unei urcări este de 105 lei pentru adulți și 49 de lei pentru copii.

Programul telecabinei Bușteni este zilnic între 08:30 și 16:00, cu ultima coborâre la 17:00, mai puțin marți când prima plecare este la 10:30.

Iarna, poți schia pe pârtia Kalinderu – o pârtie de dificultate medie cu o lungime de 1.3 km, deservită de telescaun, sau poți merge în locurile amenajate pentru tubbing (colac pe zăpadă) și săniuș chiar la baza pârtiei.

Astfel, Bușteni este o stațiune pe care o poți vizita tot timpul anului, întrucât oferă o legătură directă către Babele și Sfinxul, cu acces de drumeție către Cabana Vf. Omu, panorame superbe către Bucegi precum și o pârtie dotată cu facilități pentru toate gusturile iubitorilor sporturilor de iarnă (Kalinderu).

7. Borșa

Borșa
Borșa

Amplasată la poalele munților Rodnei, stațiunea Borșa este situată la o altitudine cuprinsă între 617 m și 823 m, chiar în parcul național cu același nume care găzduiește cel mai înalt vârf din Carpații Orientali (Vf. Pietrosul Rodnei, 2303 m altitudine).

Dacă nu știai, este și cea mai lungă localitate din România, având un aspect liniar, cu o lungime de 52 de kilometri.

Întrucât dispune de Pârtia Olimpică de Schi și telegondolă, Borșa este una dintre cele mai populare locuri de vizitat în Maramureș. Asta și pentru că are un cadru natural spectaculos, fiind situată chiar între Munții Rodnei și Munții Maramureșului, cu peisaje montane spectaculoase.

Vara, poți vizita Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România, cu o cădere de 90 de metri, aceasta fiind situată la o oră și jumătate de mers pe jos din centrul stațiunii. Dacă ești mai comod, poți face o plimbare de 30 de minute cu telescaunul.

De asemenea, poți face o drumeție până pe Pietrosul Rodnei (2303 m), cel mai înalt vârf montan din grupa nordică a Carpaților Orientali. Rezervația naturală Pietrosu rodnei este situată chiar în apropiere de Borșa, având un statut de Rezervație a Biosferei.

Traseul Borșa Vf. Pietrosul Rodnei are o lungime de 14.6 km și diferență de nivel de 1300 m, și poate fi parcurs în aproximativ 6 ore pe timp de vară pe traseul marcat cu bandă albastră. Este un traseu de dificultate medie spre ridicată.

Iarna, localitatea devine un magnet pentru iubitorii de tradiții și obiceiuri maramureșene.

Pârtia Olimpică este una dintre atracțiile turistice din localitate, fiind amplasată chiar în complexul turistic. Aceasta este deservită de telegondola Borșa și telescaunul Cascada Cailor, cu 2 pârtii principale. O altă atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă este Pârtia Prislop, situată la 24 km de Borșa.

Telescaunul Borșa – Cascada Cailor pentru o urcare și o coborâre costă 50 de lei de adult, respectiv 35 de lei pentru copii sub 12 ani. Programul de vară este zilnic între orele 09:00 și 17:45, iar pe timp de iarnă între 09:00 și 16:45.

Întrucât există 9 pârtii de schi în Borșa, amplasate pe 3 domenii schiabile, însumând 15 km de pârtie, stațiunea devine în anotimpul rece un paradis al iubitorilor de sporturi de iarnă

8. Cavnic

Cavnic
Cavnic

Ancorat în Maramureș, la poalele Munților Gutâi și Mogoșa, la o altitudine între 550 și 1120 m, Cavnic este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane pentru iubitorii de schi.

Localitatea, întinsă pe 10 km lungime de-a lungul acestei văi, a fost creată în anul 1336, numele acesteia provenind din cuvântul slavic kopană, care înseamnă săpat. De ce? Pentru că aici se extrăgeau minereuri încă din epoca romană, însă ulterior epocii comuniste, localitatea a fost reorganizată ca stațiune turistică.

Cu un domeniu schiabil de 8 km lungime, pârtii bine întreținute deservite de Icoana și Roata, precum și un fun-park și tubing, Cavnic se remarcă prin cel mai extins domeniu schiabil din Maramureș, fiind foarte iubit de familiile cu copii.

Așadar, nu e de mirare că se numără printre cele mai frumoase locuri de vizitat la munte pe timp de iarnă, intrucât dispune de cel mai extins domeniu schiabil din Maramureș.

Pe timp de vară, poți parcurge unul dintre traseele turistice montane din zonă:

  • Cavnic (centru) – Mogoșa (La Căsuța) → Bandă albastră, dificultate ușoară, durată 2 ore;
  • Cavnic – Valea Șuior – Poiana Mlejnita – Secătura – Creasta Cocoșului → Triunghi roșu, dificultate medie, durată 3–4 ore;
  • Cavnic – La Cruce – Vf. Prislop – Vf. Văratec – Vf. Secu → Bandă roșie, dificultate medie, durată 8–9 ore;
  • Cavnic – La Cruce – Pasul Neteda – Vf. Gutâi – Creasta Cocoșului → Bandă roșie, dificultate medie spre grea, durată 4 ore;
  • Cavnic (Mina Boldut) – Cabana Gutâi – Gutâiul Doamnei – Creasta Cocoșului → Cruce albastră, dificultate medie, durată 2–3 ore.

De asemenea, în stațiune poți vizita Stâlpul Tătar, Biserica romano-catolică Sf. Barbara și Topitoria Logolda.

9. Vatra Dornei

Vatra Dornei
Vatra Dornei

Cunoscută ca Perla Bucovinei, stațiunea Vatra Dornei este situată în Depresiunea dornelor, la 802 m altitudine, la 112 km distanță de Suceava și 89 km de Bistrița Năsăud.

Pe lângă faptul că există o mulțime de obiective turistice în Vatra Dornei, stațiunea este renumită îndeosebi pentru băile termale, de la izvoare termale bicarbonatate (calcice, magnezice și sulfuroase), la izvoare cu concentrație ridicată de săruri și CO2 și numeroase terapii.

Însă Vatra Dornei nu este doar un loc de vindecare, ci și un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă și a drumețiilor montane.

Printre atracțiile din stațiune se numără Parcul Veverițelor, Muzeul Etnografic al Bucovinei, Muzeul Vânătorii și al Științelor Naturale, Parcul Național Călimani dar și câteva sate spectaculoase situate în împrejurimi: Ciocănești, Dorna Cândrenilor, Dorna Arini sau rezervația Tinovul Mare.

Pe timp de vară, poți opta între drumeții sau vizitarea satului Ciocănești, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucovina. Este vorba despre un sat cu case frumos vopsite și decorate în stilul bucovinean, asemenea unui muzeu în aer liber.

De asemenea, comuna Dorna Cândrenilor te invită să descoperi casele tradiționale bucovinene, dar și peisajele idilice ale zonei. Iar dacă dorești relaxare în inima naturii, poți vizita satul Dorna Arini, situat la 6.5 km distanță de oraș.

Parcul Național Călimani, situat la doar câțiva kilometri distanță de Vatra Dornei, găzduiește un adevărat paradis natural cu atracții spectaculose, dintre care se remarcă Rezervația Naturală 12 Apostoli, Cascada Tihu și Rezervația Iezerul Călimanului.

Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție patru pârtii: Dealul Negru, Veverița, Parc 1 și Parc 2. Dintre acestea, pârtia Dealul Negru se întinde pe 3000 de metri, având un grad de dificultate mediu.

Parc 1 (900 m) și Parc 2 (500 m) sunt pârtii recomandate pentru începători și intermediari, iar Veverița este singura pârtie iluminată nocturn.

10. Păltiniș

Păltiniș
Păltiniș

Printre cele mai vechi stațiuni montane din România, Păltiniș este situată la 35 km distanță de municipiul Sibiu, fiind una dintre cele mai iubite locuri de vizitat la munte de către iubitorii sporturilor de iarnă.

Fondată de Societatea Carpatină Transilvană (S.K.V.) în 1894, stațiunea găzduiește o serie de vile istorice precum Casa Turiștilor (1894), Casa Medicilor (1895) și Sala Monaco (1898).

Pe timp de vară, stațiunea oferă numeroase modalități de petrecere a timpului liber, mulțumită parcului de distracții Arena Platoș, care se întinde pe o suprafață de 7.5 hectare.

Pe durata sezonului rece, te poți bucura de pârtii pentru toate nivelurile de dificultate, de la Oncești I, Oncești II, Poiana Poplacii sau Arena Platoș, echipate cu telescaune și baby-lift.

Obiectivele turistice din stațiune includ Schitul Păltiniș, Rezervația naturală Cindrel și parcul de aventură Arka Parc. De asemenea, poți vizita și Casa Memorială Constantin Noica.

Iubitorii de drumeție se pot bucura de Poiana Oncești, Vf. Oncești, traseele spre Vf. Bătrâna și Poiana Lupilor. Dacă nimerești sezonul afinelor, nu rata traseul spre Vf. Bătrâna – un deal spectaculos cu o mulțime de tufe de afine.

Dacă ești în Sibiu și nu ai mașină, există o linie de transport în comun – linia 22 cu autobuzul Tursib, care oferă transport dus-întors pentru 16 lei.

11. Rânca

Rânca

Ascunsă între crestele Munților Parâng, la peste 1650 de metri altitudine, Rânca este cea mai înaltă stațiune montană din România.

Situată în județul Gorj, stațiunea Rânca se remarcă prin trasee montane spectaculoase, lacuri de acumulare, lacuri glaciar precum și prin trei pârtii de schi cu instalație pentru zăpadă artificială și nocturnă.

De asemenea, este tranzitată Transalpina – cel mai înalt drum din România care traversează Munții Parâng, cunoscut ca Drumul Regelui. Dacă te întrebi de unde poți urca pe Transalpina, ei bine, ai două variante: fie dinspre Novaci, fie dinspre Sebeș.

Deși s-a dezvoltat haotic în materie de infrastructură hotelieră, Rânca impresionează prin pajiștile și platourile montane care conturează un peisaj montan spectaculos.

Datorită altitudinii ridicate, stațiunea se bucură în anotimpul rece de zăpadă din belșug, iubitorii de schi și snowboard având la dispoziție 5 pârtii, patru pe Muntele Corneșu și una pe Muntele Păpușa.

Pe timp de vară, te poți bucura de drumeții pe traseele turistice marcate sau de câteva ore în parcul de aventură. Vf. Păpușa, lacul Gâlcescu sau peștera Polovragi se numără printre principalele atracții turistice din Rânca.

12. Straja

Straja
Straja

Situată la 1400-1600 m altitudine, dominată de vârful Straja (1.868 m) din Munții Vulcan, stațiunea Straja este unul dintre cele mai iubite stațiuni montane din România pe timp de iarnă.

Stațiunea este amplasată pe Valea Jiului, în județul Hunedoara, la doar 8 km de municipiul Lupeni, dezvoltându-se în ultimile două decenii din dorința statului de a redresa zona minieră a Văii Jiului, mai precis cea mai mare mină subterană din sud-estul Europei – Exploatarea Minieră Lupeni.

Astăzi, Straja beneficiază de pârtii de schi largi și ușor accesibile, întreținute cu zăpadă artificială atunci când condițiile meteo o permit.

Straja găzduiește nu mai puțin de 12 pârtii de schi, fiecare cu propria instalație de transport pe cablu, iar patru dintre acestea oferă și instalație nocturnă, pentru a te bucura de zăpadă până noaptea târziu.

Cea mai lungp pârtie este Pârtia Straja, cu 8.1 km lungime, restul având lungimi cuprinse între 100 m (pârtia de începători) și 3.2 km (Pârtia Telegondolă).

Stațiunea găzduiește aproximativ 200 de cabane, case de vacanță și pensiuni, însă doar 70 dintre acestea sunt omologate din punct de vedere turistic.

Peisajul este superb întrucât este amplasată chiar în sud-vestul Carpaților Meridionali, în est remarcându-se Straja – Mutu, iar în vest – Creasta Oslei.

Pentru a ajunge în Straja, dacă vii dinspre Petroșani sau Târgu Jiu, trebuie să mergi pe drumul național DN 66, iar la intersecția din dreptul localității Livezeni, virezi pe DN 66A, urmând indicatorul spre Lupeni.

La aproximativ 15 km, vei zări indicatorul spre Straja, iar de aici mai ai de parcurs aproximativ 7 km până la intrarea în stațiune.

Dacă ajungi în zonă, poți vizita și Sarmizegetusa Ulpia Traiana (capitala provinciei romane Dacia), Cetatea Banița (o cetate dacică accesibilă doar cu echipament de alpinism), Schitul Straja sau Castelul Corvinilor – unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Hunedoara.

De asemenea, de menționat sunt și stațiunile montane din Apuseni precum Stâna de Vale sau Arieșeni, sau cele din Banat (Muntele Mic și Semenic).

Ți-a plăcut acest articol despre cele mai frumoase locuri de vizitat la munte? Nu ezita să-l distribui cu cei dragi.

Te-ar putea intersa și...

top cabane de inchiriat intgral

Top 10 cele mai frumoase cabane de închiriat din România

Ești în căutarea celor mai frumoase cabane de închiriat din România? Ai ajuns unde trebuie. Nu mulți cunosc faptul că România are din… Citește mai mult

cazare cu ciubar

Top 10 Pensiuni și Cabane cu Ciubăr

Ești în căutarea unei pensiuni sau cabane cu ciubăr care să-ți asigure totodată confortul necesar pentru o experiență inedită? Iată topul celor mai… Citește mai mult

cabane de inchiriat la munte

Topul celor mai frumoase cabane de închiriat la munte

Astăzi, vă prezentăm topul celor mai deosebite căsuțe și cabane de închiriat la munte. Dacă tot mergi la munte, meriți să te relaxezi… Citește mai mult

Muzeul Satului unul dintre cele mai populare muzee din Bucuresti

45 de muzee din București care merită vizitate

Cauți muzee în București? Bucureștiul are un partrimoniu cultural important, cu peste 60 de muzee și case memoriale. Dintre acestea, doar câteva au… Citește mai mult

casa intoarsa Avrig Brambura Park

Brambura Park – Casa întoarsă de la Avrig

Vrei să afli mai multe despre casa întoarsă? Brambura Park, sau casa răsturnată de la Avrig este unul dintre cele mai vizitate atracții… Citește mai mult

Plaja Tuzla

Plaja Tuzla: Tot ce trebuie să știi înainte de a o vizita

Plaja Tuzla este o plajă sălbatică de 2 km lungime, situată în comuna omonimă situată între Eforie Sud și Costinești, fiind una dintre… Citește mai mult

obiective turistice Vatra Dornei

Obiective turistice din Vatra Dornei

Ești în căutarea celor mai frumoase obiective turistice din Vatra Dornei? Atunci ai ajuns unde trebuie. Vatra Dornei este un municipiu situat în… Citește mai mult

priveliste a orasului Cluj-Napoca noaptea

Top 29 obiective turistice în Cluj și împrejurimi (+ locuri de vizitat)

Cauți obiective turistice în Cluj? Denumit și Inima Transilvaniei, acest oraș străbătut de Someșul Mic are un farmec aparte. Astăzi ți-am pregătit o… Citește mai mult

top cabane de inchiriat intgral

Top 10 cele mai frumoase cabane de închiriat din România

Ești în căutarea celor mai frumoase cabane de închiriat din România? Ai ajuns unde trebuie. Nu mulți cunosc faptul că România are din… Citește mai mult

Compară cazări

Compară